manuel vitesli nc'yi bir sene kullandım.
öyle insanın kanını kaynatacak, sürüş zevkini doruklarda yaşatacak bir makine değildir ama gömüldüğü kadar kötü de değildir.
beklentiyi net ortaya koymak gerek. 750'lik motor gibi gitmez, 50 beygirlik motor gibi gider. torkunu düşük devirlerde verdiğini ve yüksek devirlere çıkmadığını bilerek kullanırsanız çoğu 50 beygirlik motordan daha iyi bile gider. ve 50 beygirlik, kendisinden hafif motorlardan daha az yakar.
sözgelimi 3. vitesle salına salına gidiyor olun, bir şey oldu ve fren yapıp yavaşladınız. vitese hiç dokunmanıza gerek yoktur, gazı çevirin yeter. bir "pata pata" yaptıktan sonra anında toparlanır. alıştığınız gibi vites düşürecek olursanız üst devirde, gücün kesildiği bölgede kalırsınız ve "sürekli vitesle oynamak istiyor" diye şikayetlenirsiniz.
orta sınıf motora yeni geçecek,
ehliyetini yeni almış, eğitime para harcamış, direkt orta sınıf motor kullanacak,
uzun süre motor kullanmamış, motora yeniden başlayacak kişi için idealdir. 50 küsür beygiri, sakin hayvanlardır. tekere gelmez, kafana geçmez, arkası sarmaz.
ve her türlü maksi'leri de dahil bir scooter'dan (yamaha t-max hariç) daha iyi gider.
ağır derler, hafif denenden olsun da 30 kilo daha ağır olsun. kafaya takmaya değmez.
frenleri ve viraj kabiliyeti de gücüne göre orantılı ve yeterlidir.
olumsuz tarafı, yüksek fiyatı. benim alıp-sattığım dönemde böyle uçuk bir fiyatı yoktu. bugün sıfır alacak olsam, o parayı nc'ye vermem; ille honda olacaksa nx500 alırım.