Nc sahibi olamadım ancak 3-5 kez sürmüşlüğüm var. Detaylı inceledim. Aynı ikilemi ben de yaşadım ve sonuç olarak tracer tercih ettim.
Neden tracer aldım?
Araştırmalarım sonucunda Nc de er ya da geç o arka amortisör sorunu ile karşılaşacağımı hissettim. Genelde arka amortisör patlıyor
Nc nin üzerindeki lastikler daha kötüydü. Tracerin lastikler çok başarılı
Tracerin Arka lastik 180 lik bana çok güven veriyor o kocaman lastik.
Tracerin çift ön disk kullanması çok cazip geldi. Frenleri çok iyi. Ama nc kullandiğimda ne zaman duracağız dedim.
Mustang marka bir araca arkadan bindirecektim ki tracerin hafifliği ve frenleri ile Muazzam bir kurtulma yaşadım ve o gün iyi ki tracer var altımda dedim. Abartmıyorum 2-3 cm ler ile kurtuldum. Nc daha ağır olduğu için ve frenleri dolayısıyle muhtemelen Mustang ın arkasına yapışırdım. (Not:önümden hızla giden mustang ani duruş yaptı)
tracer ile eşimle Manisadan yola çıktık, Sivasa gittik 1 günde, konaklama yapmadan. Yola çıkmadan yakıt göstergesini sıfırladım. Onca dur kalk, çantalarımız vs derken 100-180 arası kullandım. Konyanın uçsuz bucaksız düzlüğünde 180 ile gittim. 1000 km yol yaptık 100 km yakıt ortalamam 4lt oldu. İstesem 3.5 - 3.8 de yaktırabilirdim ben yakıtı düşünmedim.
görsellik kişiye göre değişmekle birlikte çift far her motorda güzel duruyor bence.
işçilik , estetik tracerde çok daha üst düzeyde.
Gelelim NC yi neden düşündüğüme
ön bagajı ufak tefek şeyleri içine koymak için çok avantajliydı
yakıt az diyorlar ama trafikten bir abinin nc sini incelerken yakıt ortalamasına baktım 5.8 gösteriyordu. Abi sen nc ye ne yaptın böyle dedim. Sonra düşündüm demekki basınca nc de yakıyor. Yakıt pek etken olmadı sonra.
Ben ekşın ı pek seven biri değilim. Sakin kullanmak 6. Viteste 80 -100 ile motorun su gibi sessizce akması bana daha çok keyif verdiği için nc yeter bana diye düşündüm
nc düşük devirli olduğu için motor yıpranması daha az olur çok uzun km ler görebilirim diye düşünmüştüm. Çünkü 700 cc segmenti ile motosiklet al sat işini tamamen bitirip ömürlük kullanmak istiyordum.
nc nin plastikleri daha bi tok geldi bana
Ama sonuç olarak eşimin de nc nin görselliğini hiç beğenmemesi üzerine bayiye gidip tracer siparişimizi vermiştik.
Mümkün olduğunca tarafsız izah etmeye çalıştım. Ben şu an nc de almış olsam mutlu olurdum. Ama tracer beni bi tık daha mutlu ediyor. Hangi motor kalbinizin ritmini değiştiriyorsa onu alın
Keyifli , sağlıklı sürüşler dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------