Naylon Lastik

Arkadaşlar Selam,

Bugün plaka basım merkezinde 2 adet genç yeni aldıkları bajaj ns200 ün yanında iken şöyle konuşmalara şahit oldum: "yaz gelsin de bununla bi yapıştırcam o r25 aynada kaybolacak, diğerini diğer aynaya gömecem v.s..." belki şaka yapıyordu ama bazı motosiklet kullanıcılarının bazılarına karşı anlamsız bir şov yapma çabası var. Misal, neden olduğunu bilmiyorum ama bajajcılar r25 lerle kapışmaya çalışıyor:) istisnasını 1 ya da 2 kez görmüşümdür:)bunun gibi başka gruplar da var bajajcılara laf ediyorum gibi anlaşılmak istemem:) Bu nedenle de moto sohbet kısmında konu açmadım:) arkadaşların plakalıkları güzeldi, biraz yakından bakarken motorun fiyatını sordum, 15.000 TL civarı fiyatı varmış. Merakımdan lastiklerine bakayım derken göremediğimden sordum: "bu lastikler naylon mu?" dedim. Bi tanesi gülerek: abi naylondan lastik mi olurmuş ya dedi:) Arkadaş keşke hangi motorla kapışabileceğinden çok 18 yaşında 15.000TL gibi bir meblağ ödediği motoruyla ilgili onu da geçtim herhangi bir motosiklet lastiğinin yapısı hakkında daha çok bilgi sahibi olsaydı.

Motosikleti
BWS 100
Zamanla hocam zamanla anlıyorlar, sonradan öğreniyorlar. Hepimiz öyle değilmiydik. Biraz anlatmaya çalışırız, alırlarsa. Ama bazıları'da bilmediğini de bildiğini sanıyor. Onlardan kaçın.
Criminal'in ön amortisör olayı gibi. Adam seviyorum diyor. Ne diyeceğiz. Şimdi o amortisörün, konfordan çok, yolu tutmak için yapıldığından bahsetssek'te seviyorum diyor. :cherry:
Umalım ki kendilerine veya başkalarına zarar vermeden o bilinçleri oluşur.

edit: yıllardır forumdayım. Bilmediğim daha niceleri, ne çok şey var eminim. Araştırıyorum. Okuyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Biraz hortlatıyorum kusura bakmayın ama, bu naylon lastikler biraz kullanıldıktan sonra daha iyi hale geliyor mu? Babamda 2014 model CB125F var, sonunda bu sene stok lastiğini değiştirtmeyi başardık.

Ben geçen sene Hero Dash naylon lastiğiyle nemli zemin yüzünden düştüm. Bu adam 10 sene nasıl kullandı o lastiği anlamıyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Biraz hortlatıyorum kusura bakmayın ama, bu naylon lastikler biraz kullanıldıktan sonra daha iyi hale geliyor mu? Babamda 2014 model CB125F var, sonunda bu sene stok lastiğini değiştirtmeyi başardık.

Ben geçen sene Hero Dash naylon lastiğiyle nemli zemin yüzünden düştüm. Bu adam 10 sene nasıl kullandı o lastiği anlamıyorum.
Bir lastik 10 sene kullanılır mı yaa. 5 yıl sonra zaten yolu tutmaz olur. Farketmiyordur, normali bu diyordur.

Motosikleti
Belki honda olduğu için çok kötü değildi köy yollarına da çok girdi bu lastikle. Benim kazadan sonra uyandı muhtemelen 😀
Naylon lastik hepsi kötü. Zaten 10 yıl olduysa en iyi lastik bile olsa kötü olur. İyi lastik halini unuttuğu için farkına varmamıştır, normal tutuşu bu kadar sanmıştır. Benzeri başıma geldi, xmax ile 5 yıllık lastiklerle geziyordum, henüz 7bin km oldu, dişleri de düzgün görüyüyor, herhalde bunların tutuşu bu kadar diyordum, muayenede bu lastikler 5 yıllık olmuş, dişleri normal diye muayeneden geçer ama değiştirseniz iyi olur diye görevli uyarında araştırıp öğrenmiştim lastik ömrünü. Lastikleri değiştirince de gayet de çok farketmişti tutuş hissi.

Belki de adamcağız lastiğinin durumunu bilip sakin sakin kullanmıştır. İlk motosikletimin lastiği Nylon marka idi. Ben de lastiğin durumunu bilerek kullanmıştım. 2 yıl boyunca uzun yol bile yapmıştım.

Benim lastikler de 5-6 sene oldu dişlerinde herhangi bir problem yok ama ıslak zeminden geçerken bak ben eskidim diyor

Motosikleti
Benim lastikler de 5-6 sene oldu dişlerinde herhangi bir problem yok ama ıslak zeminden geçerken bak ben eskidim diyor
Evet, 4-5 yıl olunca dişler sağlam bile olsa malzeme sertleşiyor, özelliğini kaybediyor, tutuş azalıyor.
Ben de motoru çok kullanmadım lastikler daha yepyeni görünüyor diye önemsememiştim, değiştirince öğrendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar