Nasıl patent alırım?

Yahu.. Aklımda bütün cep telefonlarına eklenebilecek bir özellik var. Kullanım amacına göre herkesin(!) ihtiyacı olabilecek bişe. Patent almak istiyorum. Nasıl yapacam?

Bu işi yapan biri var mı aramızda? Yurt dışı araştırmaları da yapıyorlar mı? Aldığım patent tr'de kullanımı için mi geçerli olur?

ne buldun ne buldun söylede cümbür cemaat patent alalım vermezlerse de döveriz:queen:

Moderatör
Senin o düşündüğünü yaptılar daha önce.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Guzelim moralini bozmak istemem ama ben bisey buldum,aklima bir fikir geldi,acaip bir alet icat ettim demenin bile patenti alinmis.
Baskalari patentini almadan bir herif bul evlen.
Bu hayat boyle gecmez.
:)

Senin ürettiğin veya programladığım bişey mi? Yani göster bakalım nedir bu dediklerinde amacı ayrıda olsa kullanılan bişeyi cep telefonunamı eklemek geldi acaba aklına'' diye sorarlar önce:cherry: Tamamen senin ürettiğin veya üreteceğin veya yaratacağın birşeyse bunu yapıp piyasaya sürmek için sermaye+ patent masrafları ? :cherry: Sabah sabah işe gelen insanın kafa böyle çalışıyor:p

Kocaeli İl Temsilcisi
aynı soru benimde aklıma geldi ciddiyim maytap geçmiyorum :) ama topicten bi sonuç çıkmıcak galiba :)

Moralini kırmak istemem ama boşuna nefes tüketme telefona o özelliği ekleyip oradakilere sunman lazım ve patent alabilmek için belli bir ücret ödemen lazım diye biliyorum ben.

biz aldık ta noldu kombi dolabı için..2tane hemde sanırım 300 tl gibi bi rakam tutu 2si için..4 sene önceydi avukat tutucan dava açıcan ufak bişiden bile yırtıyorlar..büyük marka olmadıktan sonra..bişi tutturamassn...

Valla ben, olup olamayacağı konusunda sizin kadar karamsar değilim...

Bu konuyu açmadan önce iki patent ofisine e-mail atmıştım, dün birisi dönüp aradı. Bütün sürecin nasıl takip edeceğini anlattı. O yüzden dönüp sizinle yazılı bir döküman paylaşamadım.

Coq, yaklaşımın enteresan. Sen öyle mi yaptın?

Yok yok olmaz o iş,boş yere para verceksiniz, siz bana özel mesaj atın neymiş merak ettim :p

Super Moderator
Yıldız Teknik'in yanında Türk Patent Enstitüsü vardı, bir şekilde iletişime geçilse en sağlıklı bilgi alınır en azından demeye gelmiştim ki, geçilmiş bile...

Etrafta o kadar saçma insanlar görüyorum ki, şunun patentini aldım, bunun patentini aldım diye gezinen; mantıklı bir fikirde işe yarayacağı konusunda ben de karamsar olamıyorum o kadar, o sebepten. Şimdiden kolay gelsin.

abimin arkadaşının başına gelmişti...başvurup durumu izah eden bir rapor filan yazmıştı ama 3000dollarcık da istemişlerdi...
ne kadar işe yarar kim buna kaç para verir vs vs iyi bir kritik yapman lazım....
ne buldun merak ettim yaw....

bence hiçte zor bi iş değil.biraz ince işlerle uğraşacaksın.hangi daldan patenet alacaksın gibi vesaire...
biz bi ara bayağı uğraşmıştık şirketin ismine patent almak için.biraz masraflı olur tabi.mesela 500tl ve 2 gün gibi bir süreyi gözden çıkartmak lazım ki eğer iyi bir buluş yaptıysan bence değer... :wiinkk:

abimin arkadaşının başına gelmişti...başvurup durumu izah eden bir rapor filan yazmıştı ama 3000dollarcık da istemişlerdi...
ne kadar işe yarar kim buna kaç para verir vs vs iyi bir kritik yapman lazım....
ne buldun merak ettim yaw....

Puahahaaa...

Valla aklıma gelen şey sebebiyle öldürülen biri varmış:D Accık tırstım:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar