kendinize tek bi soru sorun arkadaşlar 125cc mi daha büyük yoksa 205ccmi hangi si daha biyük gösteriyor sizce :bounce:
70 yaşında adamın biri doktara gitmiş ve demişki : Doktor bey, ayda sadece bir kere yapabiliyorum.
Doktor: Valla bravo çok iyi !
Adam: Ama doktor bey, aynı yaştaki arkadaşlarım haftada 2 kez yapabildiklerini söylüyorlar.
Doktor: Siz de söyleyin efendim, Siz de söyleyin !
kendinize tek bi soru sorun arkadaşlar 125cc mi daha büyük yoksa 205ccmi hangi si daha biyük gösteriyor sizce :bounce:
kalkışta cbf250 yer yolda cbr 125 yer cbr düzde 155 rahat yapıyo 160 larda kalıyo yoluna göre gider yazmayım dedım ama bune ya mıllet takmış gecmeye 3 tane vıdeom var cbf e fark korken nasıl eklenıyo buraya
70 yaşında adamın biri doktara gitmiş ve demişki : Doktor bey, ayda sadece bir kere yapabiliyorum.
Adam: Ama doktor bey, aynı yaştaki arkadaşlarım haftada 2 kez yapabildiklerini söylüyorlar.
yanlış anlaşılmasın ama bu kadar yorum var hiçbiri teknik açıdan yeterli gibi gelmedi bana.
olay şu birinde racing imsi bir motor var yani nedir bu: yüksek devir üretebiliyor. peki nasıl yapıyor bunu? bunların krank kolları daha kısa yani silindir içinde pistonun hareket mesafesi daha az olduğu için gitme gelme mesafesi ve buna bağlı olarak gitme gelme süresi daha az. böylece bir dakikada daha fazla devir oluşuyor ve böylece süratli gidebiliyorlar. siz cbr 125 in üstüne 2 kişi ve cbf 250 nin üstüne 2 kişi olacak şekilde binin bakalım cbr 125 nalları nerden topluyor. cbf 250 daha fazla yüklede o sürati yapar anlayacağınız, ama cbr biraz teklemeye başlar pek o yüksek devirleri göremez.
ayrıca cbr 125 cbf 250 yi geçebilir demek yanlış ikisininde azami hızı 140 kmh civarlarındadır. iş biraz da kullananın motora iyi devir vermesinde biter bu tür yakın hızlarda.
cbr 125 da racing imsi bir motor varmış bu hoşuma gitti, ben de diyodum niye insanlar taş gibi ybr varken gidip cbr a para veriyorlar demekki bundanmış...
gitme gelme süresi az tabi..
yüksek devir de üretir evet 20.000 gören vardır sorsanız..
da anlamadığım nokta şu; bir arkadaşımız demiş ki:
CBR-13hp
CBF-22hp
ben de bir ekleme yapmak isterim: cbr bu 13 hp güce 10.000 devirde ulaşıyor
cbf ise 22 hp güce 8000 de.
aynı şekilde cbr 10 Nm lik tork değerine 8000 devirde ulaşıyor
cbf ise 22 Nm lik tork değerine 6000 de.
yani özetle cbr daha 13 hp / 10 Nm güç üretemeden cbf 22 hp / 22 Nm güç üretmiş oluyor. arada çok büyük ağırlık vs farkı da olmadığına göre...
neyi tartışıyoruz?
kalkışta cbf250 yer yolda cbr 125 yer cbr düzde 155 rahat yapıyo 160 larda kalıyo yoluna göre gider yazmayım dedım ama bune ya mıllet takmış gecmeye 3 tane vıdeom var cbf e fark korken nasıl eklenıyo buraya