Öncelikle rakiplerine binmedim hiç. Tam bir kıyaslama yapma durumum yok o yüzden. Yaptığım araştırmalarda 8s hakkında 2 ana eleştiri vardı: Biraz daha ağır olması sebebiyle daha az heyecan verici, gidon dönüş açısının az olması. Dönüş açısına alışılıyor ona göre sürüyorum. Belki diğerlerininki daha iyidir ama benim şikayetim yok. Ağırlığa-atikliğe gelince; ben günlük olarak işe git-gel biniyorum o yüzden sürekli gaza getiren, gaz açmanı isteyen, öne yatık bir motor istememiştim. Hatta diyebilirim ki duke 390dan sonra, bazen dükün hafifliğini özlesem de daha oturaklı hissettirip rüzgardan daha az etkilenmesinden memnunum. Yine atiklik bakımından kolu çevirince, benim gittiğim yollarda benim sürüş kabiliyetlerime göre fazlasıyla yetiyor şu an için. Benim isteklerimi tam olarak karşılıyor yani ben aldığıma çok memnunum.
Bir de bu tür tür kıyaslamalarda fark bulabilmek için az farkı çok anlatıyor bence insanlar. Baktın mı 270 ateşlemeli çift silindir naked japonlar bunlar. Motosiklet yelpazesinin üzerinde kısacık bir alan kaplıyorlar. Hele senin benim gibi görece yeni sürücüler için hangisini alsan mutlu eder sürüş vs. bakımından. İnternette uzun uzun yapılan kıyaslamalar o farkı hissedebilecek kişiler için bence. Ne tür motor alacağına karar verdiysen eğer (teker çapı, amortisör uzunluğu, sıkıştırılmış motor, oturuş pozisyonu, grenaj vb), gerisi satış sonrası hizmete ve bütçeye kalıyor bence. O yüzden rakipleriyle kıyaslarken satış sonrasını göz önünde bulundurup sana uyanlardan hangisini uygun temiz bulsan pişman olmazsın bence. 2024 ellerinde kalmış uygun satıyorlardı öyle denk geldi aldım ben.
Dediğim gibi ben rakiplerini hiç sürmedim. Hem bu tür, hem diğer çeşitlerde motorları deneyimlemiş tecrübeli üyeler var forumda. Onlar kıyaslarsa daha doğru olur.