Arkadaşım sen 125 çok yakıyor diyosun ben 251 le ne yapayım ben yakıta çözüm bulamadım inşallah sen bulursun ne yaptıysam olmadı tel koy kalkmıyor benzine yağ at boğuluyor ne yapacağımı bilemedim artık söküp takmaktan karbüratör aşındı

motoru değiştir bitsin gitsin az param olsa arkama bakmadan değiştirecem ben ona acıdıkça o bana acımıyor 20 liraya yol gidemez oldum resmen sömürüyor beni ne kadar az binersem o kadar para kalıyor cebime
elindeki karbüratörler 251 e olursa 1 tane alırım 3-5 veririm hadi kolay gele SAYGILARR..
Hala kapıda öylece bekliyor 4 yıldır kullanmadan benim 251.Ama 12 yıl hizmet verdi bana.
Asından z sine kadar defalarca sökmüş takmışım motoru.
Rektifiye haricinde mz imi hiç tamirciye göstermedim bir servis beni kazıkladıktan sonra
Ben Alman karbüratörle haşır neşir olduğum için bing le tanışmadım..
Ama o bahsettiğin çekiş problemleri gaz kesmeler sadece karbüratörden kaynaklı olmaz.Aldatıyor olabilir..
Benim tahminim ateşleme sorunu var sende..Platin yada elektronik ateşleme plakasından sağlam birde ayar çekmelisin.
en azından bundan emin olmalısın.
MZ ateşleme ayarında çok kimse bilmesede dikkat edeceğin 2 ayar vardır.Seri atak güçlümü kısa yoldamı kullanmak istiyorsun yoksa yumuşak ama uzun yoldamı kullanmak istiyorsun?Biraz farkediyor (tabii yakıt durumunu ben hiç hesap etmedim oda ayrı)
Bujiyi sök kısa bir tornavida al silindire sok.Bujiyi yine başlığa takıp motorun şasesine değecek şekide koy.Allen anahtarı al dinamoyu kranka bağlayan vidayı döndür.(tabii kontağı açmayıda unutma)
Bir kaç defa pistonu en üst noktaya çıkar geri al.O sorada ateşlemesine bak bujinin silik bir ateşlememi var yoksa sağlam çakışmı var kontrol et..Piston üst ölü noktaya varmadan milimden daha kısa bir mesafeden önce ateşleme yapıyorsa uzun yol için gayet iyidir.
Ama piston sıkıştırma yönünden üst ölü noktaya gelmeden 1 milim önce ateşlerse motor daha seri ve güçlü olur.Ateşleme olmasa bile bu noktayı bulduğunda platini gevşetip o noktada çakıncaya kadar döndürürsen ve platin memeleri arasındaki mesafeyi iyi ayarlarsan MZ nin ateşleme ayarı ile çok farklı çekiş imkanı olduğunu göreceksin.Hatta platini sıkılı ama çok sıkılı değilken motoru çalıştır sonrada platin plakasını aşağı yukarı döndürmeyi dene milimden kısa vuruşlarla.Ve platini yaklaştırma uzaklaştırmayı dene. motor temposundan farkedersin bazı şeyleri.
Hatta yan kapağı kapamadan yaptığın ayarları denersin.Çekişine bakarsın yapa yapa bulursun en sonunda
Ben yapa yapa 5 dk lık iş gibi anlattım ama kolay gelsin