Selamlar arkadaşlar.
97 model 251 lik mz bendeki.
Arka lastik islak zeminde çok kayiyor bu lastikle aynı tipte daha kaliteli bir lastik varmı. Mz in arka lastiği farklı biliyorsunuz. Basit tipsiz düz lastiklerden takmak istemiyorum.
Katalog konusunda bir bilgi vereyim. Youtubede mzin fabrika uretimi ve toplanmasi ayrıntılı olarak videoları mevcut.
Kazasiz surusler hepinize
Aynı lastik sorunu bende de var arka lastik 2002 ön lastik 2007 üretimi. Çokca araştırmama rağmen internette Taiwan ve Çin malı lastikler haricinde sadece Michelin lastikler var. Bunun dışında Kenda diye bi markanın lastikleri var ama Taiwan malı. Jantların orjinal ise latik konusunda çok fazla seçeneğin yok.
Ustalara da bir sorum olacak. Motosikletimin direksiyonunda hafif bir yamukluk vardı yani direksiyonu hafif sola çevirdiğiniz de düz gidiyorsunuz. Bende hemen ön çatal helezonlarını tutan bağlantıları gevşettim ancak tekrar sıkarken döküm aliminyum alt direksiyon mili gövdesinin tek tarafı çatladı ve kırıldı. Daha önceden çatlakmış çünkü kırılan parçanın bir kısmında pas ve küf vardı. Şu anda direksiyonu sağa sola çevirdiğim zaman göbekten ses geliyor (daha önce) yoktu. Sorum şu olacak alt gövdeyi nasıl olsa değiştirmem gerekiyor. Ancak üst gövdeyle beraber mi değiştirmeliyim ? Birde direksiyondaki bu yamukluk helezonlardan ya da iç kısımdaki pistondan kaynaklanıyor olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor? Motosikleti 2 hafta önce aldım ve hem forumu canlandırmak hem hemde motoruma gerekli bütün bakımları yapmak istiyorum. Çünkü niyetim uzun yola çıkmak ve sorun olabilecek herşeyi şimdiden halletmek en iyisi olacaktır. Motoru aldığımdan beri elimi attığım heryerden sorun çıkıyor. Şu ana kadar yedek parça ve ustalığa 800 tl harcadım ve bu saatten sonra geri dönmek istemiyorum. Özellikle ustaların yardım ve cevaplarını bekliyorum. Herkese hayırlı sürüşler dilerim. Altta kırılan parçanın fotoğrafı mevcut.