Arkadaşlar merhaba. Bugün İzmir den Manisa Kenan Evren Sanayi sitesinde İbrahim Usta ya gittim. Bilen muhakkak vardır. Köhne bir dkkan ama adam MZ ve Jawa tamircisi. Çok konuşmayan muhabbete zor giren birisi.. Yada bana o anda öyle denk geldi. Ama emin olun ağzıyla değil resmen elleriyle konuşuyor. Ben zorda olsa muhabbet ettim. Dükkanı öyle servis havasında değil. Çırağı yamağıda kalfasıda yok.Çok iddialı olmasada ihtiyacınız olan parçayı üst kata gidip getiriyor. Her işini kendisi yapıyor. Gelelim mevzuu ya. Daha önce amortisör almıştım onları taktı, debriyaj ayarı ve tellerin yağlamasını yaptı. Zİncir körüğünü değiştirdi.(Kendisinden) Ön jant ve yeni model delikli disk aldım.(Kendisinden) Arka jant telleri değişti(kendisinden), parlattı, jant göbeğini parlttı .. Zİncir kilidini değiştirip bakımını yaptı,hoşuna gitmeyen civataları değiştirdi, kiminede pul attı.. Yapma dedim ama gerçekten detaya indi. 6,5 saat yanında kaldım. Bir şekilde oyalandım oralarda. Titiz çalışıyor. Bu yaptıkları ve aldığım parçalar için toplam 150,00 lira hesap aldı ki, ben az işe çok daha fazla ödediğimi biliyorum, hoşuma gitti. 2 zamanlının doktoru denecek birisi.. Özel siparişle jawa mz toplayıp satıyor. İhtiyacı olan ve manisa ya gidebilecek arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Motor kendine geldi. Bende üzerine gaza gelip ön ve arkaya michelin lastik taktırdım. Sabuncubeli ni bilen bilir, çıkarkende, inerkende resmen altımda başka bir motor vardı. Yine yeniden aşık oldum motosikletime. MZi imkanınız varsa Michelin lastik takarak kullanın, gerçekten bambaşka.. Frenlemesi bile değişti. Öne 90.90.18 michelin pilot street, arkaya 110.80.16 michelin city taktırdım. Lastiklerde 340.00 liraya mal oldu. Ama gerçekten buna değer. Canımdan kıymetli değil tabiki.. Yerle bağlantıyı iyi tutmak lazım... Hassas iş. Şimdi motorumu mat siyaha boyatmayı düşünüyorum, birkaç parçadada nikel kaplama. Aslında çok kararsızım ve sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Bunu yapsam nasıl durur. Fikirlerinizi beyan ederseniz bende kafamda birşeyleri şekillendirebilirim. Bilgilendirme amaçlı bu yazıyı umarım farklı anlamlara çekmezsiniz. Şimdiden teşekkür ederim...