Motorun hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. Başına kaza bela gelmez umarım hiçbir zaman. Merak ettiğim bazı konular var benim.Arkadaşlar sanırım 2 ay önce hurdadan Mz 301 Sportstar aldığımı belirtmiştim. Motorun ilk hali ve son halini ile sizlerle paylaşacagımı söylemiştim kısmet oldu
Motorda yapılan işlemler:
-Silindir rektefesi yeni piston takıldı.
-Krank mili değişti.
-conta takımı krank bilyesi krank keçesi değişti.
-koltuk kılfı değişti.
arkadaslar gecenlerde ızmıre gıttım bı mz vardı 125 lık 4 zamanlı 750 tl dıyodu 100 lıralık masrafla snelerce kullanılır ama 2004 den berı muayenesı ve sıgortası yapılmamıs ama vergılerı odenmıs szce uygunmu??
almak istediğin MZ bu resimlerden hangisi kırmızı ve mavi olan RT125, yeşil olan 125SX , siyah olan 125SMarkadaslar gecenlerde ızmıre gıttım bı mz vardı 125 lık 4 zamanlı 750 tl dıyodu 100 lıralık masrafla snelerce kullanılır ama 2004 den berı muayenesı ve sıgortası yapılmamıs ama vergılerı odenmıs szce uygunmu??
sanırım en az 300tl gibi bir para ödersin gibi geliyor ama sen yinede sor araştır seni yanıltmış olmak istemem
bıraz fazla oldu bunun malıyetı bana 1200 u gecer gıbı gelıyo. neyse benım 301 im bana yeterr![]()
Motorun hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. Başına kaza bela gelmez umarım hiçbir zaman. Merak ettiğim bazı konular var benim.
Rektefesini nerde yaptırdın motorun, ne kadar işçilik, ne kadar parçalara verdin? Ve koltuk kılıfını nasıl onarttın?
Zannedersem benim motorumda rektefe istiyor ama, Yamaha bayisi 1200 TL masraf çıkardı bana ayak üstü sohbette. Ki bunun sadece 400ü parçalara gidiyor. Biraz canımı sıktı anlıyacağın bu kadar işçilik istenmesi.
Koltuk için yeni bir kılıf taktırırken, süngerini değiştirme-daha fahat bir şey gerçirtme şansımız oluyor mu, bilgin varmı bu konuda?
Tekrardan hayırlı olsun.
jazeraa arkadaşım birde marş kolunun yayını değişseydin ya
bide sol kapağı bi sprey boya alıp boyayaydın tam olurmuş![]()
arkadaslar gecenlerde ızmıre gıttım bı mz vardı 125 lık 4 zamanlı 750 tl dıyodu 100 lıralık masrafla snelerce kullanılır ama 2004 den berı muayenesı ve sıgortası yapılmamıs ama vergılerı odenmıs szce uygunmu??

Bende CBF 250 varken Honda servisine ayar olmuştum, incik boncuk parçalara fahiş paralar istedikleri için, demekki hepsi birbirine benziyormuş. (CBF 250 gaz teli -iki tel- 100 tl idi, şimdi Yamaha tellerine bakıyorum 25 tl) İzmir'de bu işi düzgün yapan başka yerler vardır kesin, onları bi araştırmak gerekecekAllah razı olsun kardeşim. Silindir rektefesine 1200 Tl cıkarmaları anormal acaba servis olunca okadar fiyat cıkmıs olabilirmi diyecem ama cok fazla. Rektefe dediğimiz olan silindirin içi taşlanıyor piston büyütülüyor 1 numara yada nekadar taşlanırsa. Ben Konya'da yaptırdım tanıdık değildi yapan kişi yinede ortalama sıfır piston ve silindir rektefesi 100 Tlye mal oldu. Bana göre yine cok paraKoltuk kılıfı hazır halde satılıyor ben sadece giydirdim 10 Tlye kılıf aldm süngeri zarar görmemişti. Ama döşemeci arkadaş var deri döşeyecek ozaman süngeride değiştiririm ortalama 40 Tl masraf cıkardı arkadas.
Bende CBF 250 varken Honda servisine ayar olmuştum, incik boncuk parçalara fahiş paralar istedikleri için, demekki hepsi birbirine benziyormuş. (CBF 250 gaz teli -iki tel- 100 tl idi, şimdi Yamaha tellerine bakıyorum 25 tl) İzmir'de bu işi düzgün yapan başka yerler vardır kesin, onları bi araştırmak gerekecek
Benim sele için de bi döşemeci bulayım o zaman, rahat bir şey uydurmak lazım.
Cevap için teşekkür ederim kardeşim.