MZ Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

dişli ve benzeri teknik çizimlerde yardımcı olabilirim bilginize

aşağıdaki dişliyi örnek olarak ben çizdim.

zincirdilii.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:23 ----------

evet aynen böyle bir dişli .yanlız ortasındaki delik biraz daha büyük olacak ve kama kanalı olmayacak . motordaki dişliyide bu büyütülmüş çapa göre tornalattırp hassas gecme yapıp kaynak yaptırmayı düşünüyorum. pekii maksimum uygulama yapılabilecek çap ve diş sayısı ne olabilir.?

dişli ve benzeri teknik çizimlerde yardımcı olabilirim bilginize

aşağıdaki dişliyi örnek olarak ben çizdim.

zincirdilii.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:23 ----------

evet aynen böyle bir dişli .yanlız ortasındaki delik biraz daha büyük olacak ve kama kanalı olmayacak . motordaki dişliyide bu büyütülmüş çapa göre tornalattırp hassas gecme yapıp kaynak yaptırmayı düşünüyorum. pekii maksimum uygulama yapılabilecek çap ve diş sayısı ne olabilir.?

142pz.jpg

ben o parçayı hiç sökmedim. (gerçi hiçbir parçayı sökmedimde:)) senin istediğin bunlardan hangisi benziyor imalat yöntemi hakkında bilgi verebilirim.

veya bilen arkadaş varsa yorumlarsa da olur

ortadaki dişli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:34 ----------

bulunduğum yerde iç frezesini yaptıramam . ama disk izerine hazır açılmış 24 veya 25 tırnak ,3/8 adımlı bir diş dizisi, orta daki çap, senin resimdeki (ortadaki resim) iç frezeli kısmın dış çapından biraz büyük olsun yeter .

ortadaki dişli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:34 ----------

bulunduğum yerde iç frezesini yaptıramam . ama disk izerine hazır açılmış 24 veya 25 tırnak ,3/8 adımlı bir diş dizisi, orta daki çap, senin resimdeki (ortadaki resim) iç frezeli kısmın dış çapından biraz büyük olsun yeter .

dili1.jpg

dili2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

eger varolan dişli üzerinden tornalatıp sonra dişli kısmınıda lazer kesme vb. şekilde yaptırıp bunları kaynak ve benzeri bir birleştirme yöntemi ile birleştirirsen daha kolay yapabilirsin. En azından dişlinin merkezindeki kanalllı yeri yapmaktan kurtarırsın onuda zaten ancak tel erezyonda yapabilirsin oda çok maliyetli bişey

evet resimde gösterdiğin şekilde düşünmüştüm . işlerim bu aralar çok yoğun fırsat bulabilirsem 25 diş yaptırmayı düşünüyorum.

videolar harika,eline sağlık açıldık akşam akşam mz keyfi yaparak ...

mz depo

mz motorların depo üzerindeki mz yazısı nasıl sökülüyor acaba?

bunlara ilave olarak depo kapağım anahtarlı ben anahtarsız metal olandan bulabilirmiyim veya eskiler uyarmı?

Benzin deposundaki MZ yazısını sorduğuna göre boya işi var galiba,bence uğraşma yazının üstüne gres sür boya gitsin sonrada yağı çıkarırsın.Depo kapağı için yedek parçacılarda bulunur herhalde.

kades seyhan 150 de mz sayılır dimi. konu ıle alakalı olmayabılırde bi yardım etseniz.. seyhan 150 var bende. 90 km gecınce titreme yapıyo motor. nasıgıderırım bu sorunu . bılen varmıdır acaba. :pr:

kades seyhan 150 de mz sayılır dimi. konu ıle alakalı olmayabılırde bi yardım etseniz.. seyhan 150 var bende. 90 km gecınce titreme yapıyo motor. nasıgıderırım bu sorunu . bılen varmıdır acaba. :pr:

seyhan 150 mz sayılmaz
malesef senin moto titrer caresi yok sana tavsiyem haftada bir gördüğün bütün vidaları sık

mz

kendisini 2 yıl önce elim bir trafik kazasında kaybettik. :cherry: geçen hafta 29 ekim ölüm yıldönümüydü. içimden geldi resmini ekleyimde gözünüz makina görsün beyler :p eski motorlarımdan 99 fun.

2hxovbp.jpg

2v116h2.jpg

Beyler benim mz'in şanzımanı bozuldu vitesleri atmıo actım baktm biraz aşınma olmus vitesleri düzgün değil aranızda tamirden anlayan arkadaşlar warsa bu sorunum kac paraya çözülür !!!!!!!!!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar