hoş geldinn resimleri ciddi bekliyoruz![]()
Motorumda bende ciddiyizdir,pek gülmeyiz zaten.tek sorun teknoloji fukarası olmamız.Ama bütün zorlukları göğüsleyip buraya resim koymayı başaracağım arkadaş....
hoş geldinn resimleri ciddi bekliyoruz![]()
O ustaya bir daha gitme bence... Mz lerde benzin pompası olmaz... 11 yıldr kullandığın için bilmen lazım...11 yıldan berı aynı motosıkletı kullanıyorum 2000 model seyhan 251 cc ama asırı yakıyor usta benzin pompası aşınmış dedi karbüratör arıyorum komple
karbüratör memesi daha önce deiştirilmemişse orjinali 118 lik meme takılıdır bunu 105 likle deiştirebilirsin güçte fazla sıkıntı yaşamıyorsun ama hızda 150 den yukarı çıkamıyorsun depoyu fulledim 350 km de yedek depoya geçtim ortalama 20.8 kuruş km de yakmış fakat ben düzensiz ve birazda bastım uzun yolda çok nadir 110 km düştüm genelde 140 ila 150 km hızla gittim uzun yola o yüzden pek tasarruf sağlayamadım hatta fazla süratle gittiğim için yakıt sarfiyatımda artmış ben bir depoyla 400 veya 450 km gitmeyi planlıyordum işin özü normal hızlarda bu rakamı bulcağıma inanıyorum sende suvari oğlu diyosanki ben sürat yapıcam ama azda yaksın bu pek mümkün deil tasarruf yapıcam hızımıda kontrol edicem 100 pek geçmicem dersen bence 105 lik taktır faydasını görürsün![]()
Üstad Alp Bey sen sorun olmaz diyorsan tamamdır. Umarım istediğim yakıt tasarrufunu yakalarım. Muhabbetle kal aziz kardeşim, senden öğreneceğimiz daha çok şey var.:rendeer:Hiç bir sorun olmaz... Madem hızından memnunsun.......:cat:
Üstad Alp Bey sen sorun olmaz diyorsan tamamdır. Umarım istediğim yakıt tasarrufunu yakalarım. Muhabbetle kal aziz kardeşim, senden öğreneceğimiz daha çok şey var.:rendeer:
Arkadaşlar herkese kolay gelsin.Her gün bir yeri bozulan Motorumu ani bir kararla heryerini söktüm.Boyasından tesisatına kadar kadar her şeyi değişitirdim.Segmanlarda cebimde akşama onlarıda takıp motoru toplayacağım.Rodaj süresi biraz sıkıcı geçecek benim için.
Bir önceki sahibinin icatlarına hayranlık duydum.Bolca macun, keten,yarım yamalak parçalar.Biyel kolunun segmanlarının bir tanesinin yarısı yoktu. Nasıl olmuşta ordan çıkmamış şaşırdım.Devir saatinin dış kabıda yokmuş mukavva ve bant sarmış üstüne.Ön fren keçesi kaçırıyor diye sıvı conta sürmüş.Sıvı contayı sordum 2,5tl. Keçeyi 1 tl ye aldım.Jikle teli yerine bağlı bile değildi.teli yerinde tutan dışındaki lastik parçaymış.Tel pastan dış kaba nerdeyse kaynamış.Jikleyi çektiğimde hareket eden telin kopuk olan diğer yarısıymış. Bu motorun bu şartlarda çalışıyor olması, yaptığım yenilemeden sonra beni yolda bırakmayacak daha uzun yıllar kullanabileceğim izlenimi verdi.
arkadaşlar bu makinelerin ömrü kaç kmdir???
alsam bitane beni çok yorarmı???
dikkat etmem gereken şeyler nelerdir???
...
İnşallah Alp bey. Rodaj süresinde yakıt deposuna ilave yağ koymanın yararı olurmu.
...
...