Mz 251 & mobilyette speedfight

Bildiğiniz üzere kendim market işletmecisiyim,dükkanımın yanına bi motosiklet tamircisi açıldı,uzun zamandır terazimde piston sekman silindir tartan arkadaşlarla bayaa bi samimi oldum,benim motorcu olduğumu bildikleri için muhabbetimizde çok gelişti...

Bugün bi yarışa davet ettiler beni...

Bende bu kadar emek verdikleri makinaların neler yaptıklarını görmek için gittim...

Yer adana otobanı...

Mobılette marka tamamıyla modifiye edilmiş motosiklet,mz 251 ile yaptığı yarışta arayı baya bi açtı,mz yanına yaklaşamadı ( mz de modifiyeli )

Yine aynı mobilette'nin mz301 ile yaptığı yarışta mz bu sefer yarışı aldı,Fakat mz'de full modifiye yine....

Kazanana 100 ytl ödülde verildi tabiii....

Şimdi soruyorum...

301 cc mz nasıl olurda mobiletle kafa kafaya gidebilir...

251 cc mz nasıl olurda mibilete geçilir...

Sonuçta bunların ikiside iki zamanlı...

Aracımla yaptığım hız ölçümü mobiletin 152 km/hz idi...

Biri bana anlatsın kafayı yemedennn....

Birde büyük motorcu olarak öğüt vereyim dedimm.. böyle şortla korumasız binmeyin yazık tehlikeli dedimm....

Pilotlardan ( :p ) birinin cevabı...

Abi kaç senedir büyük motosiklete biniyosun...

2 dedim...:)

Peki kaç kişi öldü dedi...Sizden...

Birçok kişi dedim...

Ben 8 senedir yarışıyorum daha bir kişi ölmedi dedi,sakat kalanda yok dedi....

TArtışmaya girmedim misafirdim çünkü....

YAlnız kafamda şöyle bişey oluştu,çocuk konuşurken,şöyle geriden bi baktım çocuğa ve dedimkii içimden....

Ulen çingeneler kışın ortasında donsuz terliksiz çocukları salarlar sokağa,hiçbişey olmazz....

Bizimkiler milupa aptamil mamalarla beslenir,doktordan gelmezler....

( yazımın örnek teşkil etmesini istemiyorum,amacım sadece paylaşmak ve kafamdaki sorulara cvp bulmak,kimdenmi ?

Üstadlarımızdan tabiki.... ):)

abicim heralde mobiletlerin hızlı gitmesi gücü direkt olarak kayışla kıranktan aldıklarındandır.mz'de şanzuman olmasa aynı sistem olsa mz geçer tabiki.
Çingene meseleside çok doğru:mrgreen:

Sanırım fark agırlıktan da kaynaklanıyo olabilir mobiletlerde herşeyi iptal ediyorlar bisikleten hafif oluyor nerdeyse :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şimdi ölçmüşsün...152 km hız diyorsun....

Fulll modifiyeli mz 150 yapamıyor mu yani?.... :silent:

Benimde bunu aklım almadı..... :wiinkk:

Mz tabiki 152 km hız yapıyodur,söz konusu yarış drag yarışı,yani,mobilet 152 km hıza mz'den daha önce ulaşıyo,ulaşıyoki geçiyo....:)

Benim 206'ıyıda geçti...

Mobiletin yanına geldiğimdeki hızı 152 idi abicimm,üstadımm...:)

Tamamen devir ilişkisi :)
Çabuk devirlenme ile alakalı
mz in en fazla yapacağı devir 7000-8000
Bakmayın saatlere eski mzlerinde sistem aynıydı ama saatler 8000 di yenilerinde herşeyi aynı ama saatler 12000 :)
Tek fark saat yani şişrmişler sanırım :)
Mobilete istediğin kadar devir yaptırabilirsin sınır yok ama mz öyle değil daha geniş bir krank ve uzun bir krank kolu ile fazla şansı yok

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamamen devir ilişkisi :)
Çabuk devirlenme ile alakalı
mz in en fazla yapacağı devir 7000-8000
Bakmayın saatlere eski mzlerinde sistem aynıydı ama saatler 8000 di yenilerinde herşeyi aynı ama saatler 12000 :)
Tek fark saat yani şişrmişler sanırım :)
Mobilete istediğin kadar devir yaptırabilirsin sınır yok ama mz öyle değil daha geniş bir krank ve uzun bir krank kolu ile fazla şansı yok

Fun modeli 10.000 devir yapıyordu.... Tabi onlardan kaldıysa.... :cat::cat:

Ama bence gene bir hata var.... Ya mz i kullanan da , ya da mz i yapanda.... :cat::cat: Rezil rüsva etmişler....:pr::pr:

Mobiletlerin cok hızlı gittiğini duymuştum ama drag yapıp ustunede 150 km hız yaptıklarını duymamıştım.

Neden dersenız mobiletin çalışma-aktarma ilkesine ters duşuyor drag.

Ama yeni şeyler eklenmiş olabılır..... ilginç

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şunuda düşündüm deminden beri......:cat: Mz i çok iyi tanıdığımdan(12 sene bindim):cherry:

Mobilet 3 hp.... Hadi oynasa 1 daha artar.....
Mz 21 hp... Oynanınca 26 olabiliyor.....

Şimdi dragda da güç ve serilik önde olunca nasıl oluyor da mz i geçebiliyor....:silent:

Bence dediğim gibi bir mantıksızlık var.... Uzunda uzayıp 160 km yapanını duydum ama onu da 10 dakikada anca çıkabiliyor....:cat:

Mz in 0-100 hızlanması 7 sn civarında.... bilemedin 8......

Yaw aklımı bulandırdın bak şimcik.... :pr::pr:

Orjinal Mobilet motoru değildir performans motorudur.Ses görünüş benzer ama performansı benzemez.Arkadaşta model araba var 30.5 cc 3,5 hp güç üretiyor.

arkadaşlar ztn 80 km üstünde sürat yapan mobilet veya pejonun ömrü az olur.neden derseniz.o motor en fazla 70-80 km yi destekler oda kısa süreler zarfında.yani demek istediğim motora bi kere 100 km hız yaptırırsın bi bakarsın 2 hafta sonra motorda kalkış yoq....boşuna masraf başka bişi değil....

arkadaşlar mobilette o kadar hızlı gitmesiiçin yapılan silindir piston karbüratör varki inanamassınız devri almasıda bunlardan dolayı ancak kral39 arkadaşımızın dediği gibi motorla bi yada iki gün aynı şekilde binebilirsin belki iki gün bile binemessin çünkü 50cc lik bloklar ne kadar cok yüksek devirde çalışırsa okadar çabuk patlak verir. o motorud zaten herzman kullanamazlar aynışekilde.

Ayrıca o mobilet çift motorludur,2x75 ya da 2x50 gücündedir.Ayrıca onlar da iki zamanlı,ayrıca pistonlar büyütülmüştür,O yüzden daha da çabuk kalkar.
Ama iyi bir mz in önünde şansı olmaz :)

Ayrıca o mobilet çift motorludur,2x75 ya da 2x50 gücündedir.Ayrıca onlar da iki zamanlı,ayrıca pistonlar büyütülmüştür,O yüzden daha da çabuk kalkar.
Ama iyi bir mz in önünde şansı olmaz :)

Öncelikle çift motor değiller,neden çift değil diye sorduğumda,modalarının çoktan geçtiğini söyledi...

Söz konusu mz lerde yine yapılmış modifiye mz'ler....

Bir çok kişinin aklı almamış,bana güvendiklerinden yalan da diyemiyolarr,teşekkür ederimm...

Yalnız bende anlamıyorum,nasıl olur böyle bişey....

Daha kafamda teorikte geçemezken,pratikte nasıl geçer...:)

::stretchemobiletle 150 yapana n'olur artık (mizim mahalldeikilerler 50 yaparken denge kayboluyo)::eek:hmy::::eek:hmy::

mobilette 150 yaparmı?

mobiletlerde oynama yapan arkadaşlar bu konuda bayağ başarılı örneğin 50cc liksilindir yerine 100 cc lik tek sekmanlı silindirler takıyor ve pistonlarında oynama yaparak garbiratörüde büyüttüklerinde inanılmaz hızlar yapabiliyor bende 15-16 lı yaşlarımda bayağ meraklıydım bu işlere ince ve uzun kayış ön dişli büyütüp arkayı küçültüyor susturucusus özel yapım egzoslardan takıyor ve silindirde oynama yapıyorduk 150 km hızı çok rahat yapıyorduk yanlız ömrü uzun olmuyor her hafta sonu motor bölümünü indiriyor ve sil baştan conta bakım yapıyorduk :)

ben bunu daha önceden duymuştum. yani 150 yaptıklarını bilmiyordum ama..
bir de duyduğuma göre 1 litre benzinle 2-3 km ancak gidebiliyormuş.
bir çok parçasının değiştiğini söylemiştiler.. motorun yürür aksamında orjinal bişii kalmışmıydı hatırlamıyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar