Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Asfalt meleği yazını okudum çaktırmadan bana lafları sıralamışsın...şimdi sırasıyla cevap vereyim beni ilgilendiren taraflarına:
Bu topğin başlığı ne arkadaşım? mz mi hyosung mu daha hızlıdır...Demekki bi arkadaş merak etmiş sormuş bende yıllarca hyosung kullanan ve şu anda bir tane daha almaya hazırlanan biri olarak görüşlerimi bildirdim.Evet ikisini karşılaştırmak saçma ama arkadaş merak etmiş sormuşsa ve fikrim varsa söylerim kusura bakma madem çok saçma geliyordu tutacaktın kendini bu soruya cevap yazmayacaktın...
Bana kimsenin hyosung verdiği falan yok babamın markası da değil.Ben derbi örneğini verdim derbi ilk çıktığında herkes hyosungu yer bitirir tozunu attırır demişti motoron dergisi cevabı verdi aklımda olsada sayısını söylesem açıp okusanız.Mz de 21 hp imiş sanırım 130 kg civarıda ağırlığı... bunu neden söyledim dersen motor hacmi hariç derbi ile mz yaklaşık aynı güç ağırlık oranında şimdi bende soruyorum nasıl oluyorda mz hyosunga dumanını yutturuyor? Ben bunu alaycı olarak değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum ve ben yeni 250r yi aldığım zaman denemek isteyen bi arkadaşla denemeye hazırım diyorum...
Bana burada her ikisiyle aynı anda hız denemesi yapan bi arkadaş göstersene.Bak aynı anda motorlarla hız denemesi yapmak farklıdır birinden inip birine binmek farklıdır.Mz sesi ve rüzgarı daha çok alması sebebyle daha hızlı hissetirebilir.
Hyosung düşmanlığı dememdeki sebep bu motora hakkını ısrarla vermek istemeyen insanlara bi isim takmak.Yakında bi krank kırdı diye yamaha 125r daha hızlı diyen çıkacak.Birileri hyosung ve başka motor arasında kalıyor bilen bilmeyen hyosunga başlıyor sıralamaya bu nedendir bırakın kim neye biniyorsa binsin.Arkadaşın biride hyosung binenlere motor kültüründen yoksun önceki motorları malum gibi laflar kullanıyor.Kullandığı motora bakıyosun... bence ayıp oluyor motorculuk bu değil...
Bende 2006 cbr60f var arkadaşım kymco yu da alışamadığım ve scooterdan pek zevk almadığım için satıyorum.şimdi tek motorum olacak olsa er5 benimde ilk sıramda olur hele hele bu fiyatlarla kaçması hata...ama benim bu ikinci motorum hafta içi işte %90 şehir içinde kullanıcam yani er5 filan bana gelmez kawa 250 nin ikinci ellerinin fiyatları ortada.mutlaka güzel görünümlü her uzun yolda 600f i çıkarmak zorunda kalmayacağım 130 km ile sabit hızda banamısın demeden gidecek başka bi motor yok.Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin hyosung iyi motordur ve ülkemizdeki çok önemli bi boşluğu doldurmuştur.
o işin piri cbf diyecek tabiki ...yılların makinesi.kime sorsan aynısını der.Şimdi ben sana şunu sorayım er5 ve er6 yan yana duruyor sen gelip 2-3 yıl bineceğim hangisini alayım desen ben sana er5 sağlam makinedir er6 yeni çıktı desem bu er5 i daha iyimi yapar?
İşte kabul etmek istemediğiniz ve niye kabul etmediğinizi anlayamadığım konu bu.Görünüş için hyosung...Tabiki motosiklette görünüş çok önemli ama allah aşkına söyleyin hyosung un tek artısı görünüşümü? ön çift disk,arka disk,hacmine göre güçlü motor,düzgün tork eğrisi,fiyatı uygun(ikinci el için konuşuyorum) hayvan gibi abanmazsan 3,5 litre gibi yakıt tüketimi...bu fiyata bu fiyaka daha ne arıyorsunuz bi motordan? varsın honda yamaha suzuki kawasaki 50000 km yaparken hyosung 25000 km yapsın...zaten aradaki farkı ben kullanırken fazlası ile alıyorum geri...
Yani kısaca demek istediğim ben paramın karşılığını isterim ve bana göre hyosung ikici elde paranın karşılığıdır.İkinci motorum olacağı için ve şehir içinde kullanacağım için rs125 veya er5 bana gelmez...hız gıcığımı aldırmak istediğim zaman çıkarım hondaya atarım gıcığımı...mz olayına gelince aklım ve mantığım hala almıyor belki eski motor olduğu için öyle düşünüyor olabilirim ama ben geçemez diyorum.Bu konuyuda burada bitiriyorum benim düşüncem budur iyi akşamlar...
alıntı yapıp duralım. sana dokundurmak gibi bir kastım yok. olmaz da.. ben yorumları okurken kim ne demiş diye okumuyorum ne denilmiş diye bakıyorum. demek ki aklımda kalanların yarısı senin cümlelerinmiş. sen de sana oynuyorum sandın. alakası yok.. tribünlere oynuyorum
formun başlığı değil. verilen örneklere gülüyorum ben. yapılan saçmalıkları ortadan kaldırmak için yazıyorum zaten.. mz in uzun yola gelmediğini bile söyleyecek bilgide yada bilgisizlikteki insanların yorumları için yazmaya başladım. ve her zaman karşılaştırma yapmak doğru değil diye açıkladım.
arkadaşım her ne alırsan al, kazasız belasız kullanmanı; gerçekten keyif alarak binebilmeni temenni ederim.
senin için hyo daha hızlı olsun. benim için mz.. her ikisini aynı anda ve şartlarda kullanacak tarafsız bir arkadaşa denk gelene kadar net bir cevap bulmak zor. ama bir gün alınca sen bir çekim yapasın, denk gelirse bir gün de ben çekim yaparım. en azından değerleri inceleyebilme imkanımız olur.
ben hyo düşmanı değilim. uygun bir şey bulsam ben bile alırım. ama dediğim gibi, az biraz üstüne er5 alabileceksem neden hyo alayım diye düşünürüm. kaldı ki sen ikinci motosiklet olarak düşünüyorsun. bu da senin için daha cazip hale getiriyordur doğal olarak. ki bunu da sorgulamak zaten bana düşmez. doğal olmasa da olsa da sen ne istersen onu alırsın.
o işin pirine gelince.. yılların deneyimi ile motosiklete baktığında neyin ne olduğunun farkında olarak söyledi bunu.. bilinen motosiklet diye cbf250 demedi..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:47 PM ----------
.....
ve birde 345.. kimsenin zihniyetini, o kişiyi tanımadan sorgulama..
.....
burada kimse kimsenin kalbini kırmaya çalışmıyor, bunun için gelmiyor bu foruma.. arada tek tük çıkabilir ama çoğumuz komplekslerimizi tatmin etmek için de gelmiyoruz bu foruma.
mz yılların makinesi ve artık devri bitti. bu konuda haklısın. ciddi anlamda bu ülkedeki motosiklet kullanıcıları için bir efsane haline gelerek çekildi sahneden..
belki hyo da olabilirdi. en azından segmentinin lideri olarak kazık çakabilirdi. hyonun segmentinde tek motosiklet olmamasının tek sebebi de haketmediği halde belirlenen yüksek bedeli idi.. bu bedel yüksekliği (kendin de biliyorsun işçiliğini) sayesinde de diğer alternatifleri hala ayakta kalabildi.