En uzağa Hyo işer.
:queen::queen::queen:
En uzağa Hyo işer.
görüntü,performans,ekonomiklik ve uzun yola uygunluk açısından hyo tabikide:cat:
Mz 21-hygo 29 bg diyorsunuz ve üstüne mz geçer diyosunuz.2 zamanlı diyorsunuz.------buna karşılık hyo da 2 silindirli.Arada 8 bg fark var.Yani arada 8 bg lik bir farkla bence geçmesi lazım.Eger geçemez deniyor vede geçemiyorsa boşuna ugraşmış hyo....1 bg=1 sn de 72 kg lık yüke 1 mt lik iş yaptırmaksa ve hyo 1 sn de mz den daha fazla iş cıkarabiliyor ise nasıl mz yi geçer denebiliyor.ale:... ve bunca marka daha fazla bg için neden ugraşıyor o zaman.6-7 bin tl verip küçük cc de hız arayanların vay haline o zaman.Adam 90 küsüe model köfteci eksozla gelsin 2008-9 model motorla seni tokatlasın.:queen::queen::queen:Belki istisnalar olabilir.ama genel ortalamada mz nin yok kalkışta (20-30mt de) geçer gibi iddialarına :queen::queen:.Geçmek buysa tabii
Mz 21-hygo 29 bg diyorsunuz ve üstüne mz geçer diyosunuz.2 zamanlı diyorsunuz.------buna karşılık hyo da 2 silindirli.Arada 8 bg fark var.Yani arada 8 bg lik bir farkla bence geçmesi lazım.Eger geçemez deniyor vede geçemiyorsa boşuna ugraşmış hyo....1 bg=1 sn de 72 kg lık yüke 1 mt lik iş yaptırmaksa ve hyo 1 sn de mz den daha fazla iş cıkarabiliyor ise nasıl mz yi geçer denebiliyor.ale:... ve bunca marka daha fazla bg için neden ugraşıyor o zaman.6-7 bin tl verip küçük cc de hız arayanların vay haline o zaman.Adam 90 küsüe model köfteci eksozla gelsin 2008-9 model motorla seni tokatlasın.:queen::queen::queen:Belki istisnalar olabilir.ama genel ortalamada mz nin yok kalkışta (20-30mt de) geçer gibi iddialarına :queen::queen:.Geçmek buysa tabii
performans ve ekonomiklik mi? ya sen hiç mz e binmeden yorum yapıyorsun, yada benim hiç mz im olmadı iki yıl geceleri motosiklete biniyorum diye rüya gördüm.
bide uzun yola dayanıklılık dedin ya.. benim koptuğumun resmidir bu dünyadan
mz e gerçekten uzun yola dayanmayan bir motosiklet mi dedin şimdi sen? ciidden bunu mu söyledin?
peki o zaman al bir mz dünyayı gez diye bir slogan neden çıktı hiç düşündün mü?
Boşa yorma kendini.... Bu nesil bilmez Mz i.... :cat::cat:
Haklılar da....:bounce::bounce:
Bak şimdi 250 ccleri bi kenara bıraktım tamam mı
rx 135 ile hem kalkışta hemde uzun yolda hyoya eksoz dumanını koklatırım ne dersin :queen:
yeni nesile selamlarmz diyorum tüm yorumları okudum....son sürat olarak iddaa edenler hala varsa 301 diyorum....(Hyoculara) sanırım 50 cc de den bi ş ey olmaz
)....
öyle yada böyle mez daha uzağa işer bence =) daha durun bakalım o 2005-2008 model hyolar 10 yaşına geldiğinde ne olacak?ne oldum değil ne olucam lafı hyo nun sloganı olacak![]()
mezler iyidir en dandik örnekle geçenlerde 2 tane gereksiz genç sahilde mezle teker denemesi yaparken amele sümüğü gibi yere kapaklandılar motordan kıvılcımlar çıktı kaldırıma tosladı bide ama veletler kaldırdı bindi bastı gitti =) bence taşş gibi motor taşşş =))) hyolarda görüntü motoru..siz o 172 gördüm,bayır aşağı saldım iniş eğimli yolda bilmem kaç atmosfer basıncında 180 e dayadım diyenlere aldanmayın onlar rüyalarını anlatıyor =)
Yeni nesil olarak yorum yazayım: İki motoru da kullanmadım. Kağıt üzerinde net bir karşılaştırma yapmak da biraz zor, deneyeyim.
Öncelikle bir motorun 2 veya 4 zamanlı olması o motorun hızını doğrudan etkilemez. Aynı hacimde 2 zamanlı motorlar ortalama 1.7 kat daha güçlüdürler (kaynak Wikipedia), ama MZ-Hyo karşılaştırmasında bu durum geçerli değil. MZ uzun süre dayanması için tasarlanmış bir motosiklet olduğundan motor hacmine kıyasla gücü düşük. Örneğin Aprilia RS250 aynı hacimden 70HP çıkartırken MZ 21HP çıkartıyor. Hyosung ise tam tersi biçimde, düşük hacimden çok güç çıkartan bir motor, Honda CBF250 aynı hacimden 22HP üretirken Hyo 29 üretiyor. İki motorun ağırlıkları da birbirine çok uzak değil.
MZ = 21 HP, 127kg
Hyo= 29 hp, 150kg
İki motora da 55'er kilodan birer adet Valentino Rossi koyarsak, ağırlık/güç oranları şöyle oluyor (daha küçük daha iyidir):
MZ = 8.67 kg/hp
Hyo= 7.07 kg/hp
Kağıt üzerinde Hyosung MZ'ye göre %22 daha iyi ağırlık/güç oranına sahip. Bunun anlamı aynı vites oranlarına sahiplerse (ki değiller), Hyosung MZ'den daha iyi hızlanacaktır. Ancak Hyosung'un son süratinin MZ'ye kıyasla kayda değer bir biçimde daha yüksek olması (kabaca 170km/sa'e karşı 140km/sa) Hyo'nun vites oranlarının daha uzun olduğu, dolayısıyla hızlanmasının belki biraz daha uzun sürebileceği anlamına geliyor.
SONUÇ:
İki motoru yanyana yola çıkartmadan cevabı bulmak mümkün değil gibi. Hyosung gücü sayesinde düz çizgide hızlanmada biraz daha avantajlı gözüküyor. Ama "hangisi daha hızlı" sorusunu "pistte hangisi daha hızlı" yaparsak yarış motoru (gibi) tasarlanmış olması sayesinde virajlarda avantaj kazanacak olan Hyosung'un açık bir galibiyet alacağını düşünüyorum.