MV Agusta Brutale 1000RS hakkında.

Merhabalar, bu aralar MV Agusta'nın Brutale 1000RS modelini düşünmeye başladım fakat aklımı kurcalayan bir iki şey var. Birincisi, bu model neden sahibinden de diğer modellerine göre düşük fiyattan satılıyor? Mesela 800'lük dragster modelleriyle aynı fiyatlarda. Hatta daha düşüğe bile birkaç ilan var.

İkincisi, bu motorun düşük devirlerinin çok ölü olduğunu söylüyorlar. Buna gerçekten anlam veremedim. Tamam 1000CC, sıralı 4 silindir, fakat yine de 208hp bir motordan bahsediyoruz, herhangi bir devir aralığı gerçekten "ölü" olabilir mi? Çünkü şehir içi de kullanacağım ve benim için düşük devirlerdeki tork ve hızlanma çok çok önemli diyebilirim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şehir içi için 1000cc sıralı 4'ten daha iyi alternatifler yok mudur acaba? Brutale 800'ler 3 silindirli mesela, onların düşük devir torku daha dolu hissettirebilir. Yarı fiyatına üstelik.

Ben olsam 3 silindirli alternatiflere bakarım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tamam 1000CC, sıralı 4 silindir, fakat yine de 208hp bir motordan bahsediyoruz, herhangi bir devir aralığı gerçekten "ölü" olabilir mi? Çünkü şehir içi de kullanacağım ve benim için düşük devirlerdeki tork ve hızlanma çok çok önemli diyebilirim.

Tabii ki mümkün. Amacınıza uygun bir motosiklet değil kesinlikle.

Mesela Honda da SS fireblade motorundan naked devirmiş. Ama 150 beygir motor olmuş 110 beygir. Ama karşılığında düşük devirde iyi tork elde etmiş. Buna karşın yüksek devirler ölü.

Düşük devirde tork ve gücü olmayan bir motosikleti şehir içi kullanmak büyük eziyet. Habire vites değiştirmek ve sürekli hesap kitap gerekli. Bağırtıp çığırtmadan zevk almak ta mümkün değil. Motor için de iyi olacağını zannetmiyorum. Çünkü yüksek devir için optimize edilmiş alet.

Sıralı 4 1000cc bir motor 208hp üretiyorsa, alt devirleri ölü olmak zorunda. Bırak olabilir mi sorusunu, başka şansı yok öyle olmak zorunda.

Madem konusu geçti =))

Şehir içi için 1000cc sıralı 4'ten daha iyi alternatifler yok mudur acaba? Brutale 800'ler 3 silindirli mesela, onların düşük devir torku daha dolu hissettirebilir. Yarı fiyatına üstelik.

Ben olsam 3 silindirli alternatiflere bakarım.

Açıkçası 3 silindirli MV Agusta'ların stok sesini hiç beğenemedim. Egzoz takıp çevirmelerle uğraşmak tetikte gezmekte istemiyorum. Brutale 1000RS'in stok sesi ve görüntüsü hoşuma gitti. Fiyatları da sıfırının çok altında olunca biraz beni cezbetti, verdiğin paraya değecek bir motor alıyormuşsun gibi geldi(nadir bir durum). Ama merak etmedim değil, ikinci eli neden sıfırının bu kadar altında. Ülkede Yamaha ve Honda'dan başka motorlara yanaşılmadığı için satılmıyor herhalde.

Tabii ki mümkün. Amacınıza uygun bir motosiklet değil kesinlikle.

Mesela Honda da SS fireblade motorundan naked devirmiş. Ama 150 beygir motor olmuş 110 beygir. Ama karşılığında düşük devirde iyi tork elde etmiş. Buna karşın yüksek devirler ölü.

Düşük devirde tork ve gücü olmayan bir motosikleti şehir içi kullanmak büyük eziyet. Habire vites değiştirmek ve sürekli hesap kitap gerekli. Bağırtıp çığırtmadan zevk almak ta mümkün değil. Motor için de iyi olacağını zannetmiyorum. Çünkü yüksek devir için optimize edilmiş alet.

Merhaba, Duke 1290'da düşündüm ama aradığım modelini(komple siyah grenajlar, sadece şasi turuncu) bir türlü bulamadım. Bu tarz tork'u ön planda olan önerebileceğiniz modeller var mıdır?

Sıralı 4 1000cc bir motor 208hp üretiyorsa, alt devirleri ölü olmak zorunda. Bırak olabilir mi sorusunu, başka şansı yok öyle olmak zorunda.

Madem konusu geçti =))
https://www.youtube.com/watch?v=QKF_K4brJy0

Ölü derken baya öldürmüşler ama :) 350CC scooter gibi falan yazmışlar. Öyle olunca da biraz soğuttu beni.

Ölü derken baya öldürmüşler ama :) 350CC scooter gibi falan yazmışlar. Öyle olunca da biraz soğuttu beni.

Orası da yazanların konusu artık =)))

Alt devri güçlü bir hypernaked arıyorsan StreetFighter V4 ve Tuono V4 kalıyor, SDR 1290 dışında. Ama bana kalırsa bunların hiçbiriyle şehir içi ağırlıklı gezilmez, orası başka =)

Motosikleti
Ns200 15"
Şehir içinde yüksek hacim hem size hem motosiklete yazık, şehir içinde alt devir torku istiyorsanız ya az silindir tercih edeceksiniz ya V motor tercih edeceksiniz. Eğer gündelik kullanacaksınız premium markalar özel hissettirir ama bir aksi durumdada çok çok üzerler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba, Duke 1290'da düşündüm ama aradığım modelini(komple siyah grenajlar, sadece şasi turuncu) bir türlü bulamadım. Bu tarz tork'u ön planda olan önerebileceğiniz modeller var mıdır?

SDR kadar torklu baska naked bilmiyorum acikcasi. Aklima gelen en yakin alternatif Speed triple 1200.

litrelik motorların herhangi bir devirine ölü diyen, orasına burasına çöp diyen, yavaş diyen zart zurt diyenlerin genelde xpulse 200 falan kullandığını hatırlatayım, gerisini siz düşünün.

normal 1000lik olup yarış motoru olan tüm modellerin alt devirler gücünden ve hacminden beklenmiyecek kadar düşük.bu bence iyi bir şey günlük kullanımı ısınmayı ekonomiyi arttıran detaylardan.r1 den inip mt09 çok güzel gidiyormuş diyen tonla adam var.gaz tepkisinden bahsediyorum tabi keskinlikten.konu bu değil gerçi 1000rs alınırmıyı bende bir dönem düşündüm.alınır bence ama tabi 2.elinin ölü değil bitik olduğunu bilerek bir fiyata alınır.yada çok zenginsindir kesinlikle koleksiyon içinde alınır.muhtemelen üstüne bindiğin an bu detayların hiç biri aklına gelmicek:) tabi bide kaza yapmaman gerekicek parça bakımından.mv agusta bana göre ağır egzotik bir model ducati yanında honda gibi kalıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar