bekleriz patriote , istanbulda güzeldir
Bilmezmiyim? Ortaköy'de kumpir yemeği, hatta dandik balık-ekmeği bile özledim.
arkadaslar bir sorum olacak gecen senelerde bir formula1 aracı pistteki bir taş yüzünden 260la giderken takla atmıştı. izmir yoluna yakın bir yerde yaşıyorum ve sık sık yoldan race motorların ortalama 200km/h yada daha yüksek hızlarla geçtiğini görüyorum. sorum şu o hızda giden motosiklet yolda ki ufak tefek bozukluklardan etkilenip kontrolü kaybetmezmi. yada küçük bir taş parçası gelse lastiğin altına motorcu arkadasın hali ne olur. bir de 200 km/h ile giderken durmak istense durmak için ne kadar mesafeye ihtiyaç var. teşekkür ederim.
Motosiklette frene bir otomobilin freni gibi basamazsın. Güvenli duruş mesafesi demek daha uygun olur.
Ufak bir taş parçası problem yaratmaz ama olur da bu taş parçası bir şekilde lastik ile çamurluk arasına girer ve lastiği sıkıştırırsa, o zaman olacakları düşünmemek daha iyi.
Bu da pek olabilecek bir olay değil.
Çünkü race motosikletlerin lastikleri bir taş parçasını çevirecek yapıda değildir.
Tek olasılık arka tekerleğe atıp sıkıştırma ihtimalidir. Fakat arka çamurluk genellikle plastik bir parça olduğundan en fazla kırılacak ve bir tehlike yaratmayacaktır.
Yolda ki ufak tefek bozukluklar için ise direksiyon amortisörü son derece kullanışlı bir aygıt.
Bu aygıt bazı modellerde otomatikman bulunurken istersen sonradan da taktırma olanağın var.
Her modele uygulanabilir mi? o konu da bir bilgim yok.
Bir de fren mesafeleri ölçümleri profesyonel pilotlar tarafından yapılıyor.
Bizler her zaman ölçüm değerlerinin üzerinde mesafe bırakmalıyız.