forumun bu başlığı uzun zamandır can çekişiyor. teknik bilgisi, pist tecrübesi ve neşeli üslubuyla "coq" dışında başlığı ayakta tutacak kimse kalmamış. 4 sene önce bu başlık altında tanıştığımız murat (aye), mehmet (boy), erdem (edy), hakkı (nemrut), cerrahi gibi babalar forumu bıraktı.
zamanında , bu kemik kadroyla , akşam TEM üstündeki bir benzincide buluşup ertesi sabah gün ışıyana kadar istanbul' u hallaç pamuğu gibi attığımız, hep beraber mehmet' i körfez pistinde desteklemeye gittiğimiz, hemen her hafta sonu sabahladığımız o naif dönemi sanırım bir daha yakalayamıycaz. açıkçası SS başlığının, forumun ve gerçek hayatın en aktif üyesi olan Murat' ı kaybettikten sonra benim de elim bir türlü klavyeye gitmedi. bu başlık sayesinde tanıştığım ve bana bu kadar yakın bir arkadaşımı kaybetmenin böyle bir etkisi oldu.
özetle bu başlık, "MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı", sanal ortamdaki bir oku-yaz başlığının ötesinde, bir çok katılımcısının hayatını ciddi anlamda değiştirme özelliğine sahip bir başlık oldu. inşallah yeniden eski ritmine döner.
ritmi yakalamak için bir başlangış yapalım daha doğrusu ultraukala' nın başlattığı Türkiye Pist Şampiyonası konusunu devam ettirelim.
ilk defa bu işe başlayan akın' ın ve benim yaşadıklarımızın SS sahibi/fanı olan arkadaşların özellikle Türkiye Pist Şampiyonasında yarışmayı düşünenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum : )
şampiyona 4. ayağında edy ve nemrut' la beraber tecrübeli yarışçımız mehmet' e destek olmak ve ona padok' ta yardım etmek için istanbul park' a gittik, adam artık nasıl bir gaz verdiyse kendimi 5. ayakta sıralama turlarına katılırken buldum : )
hiç yoktan çıkan bu yarış gazıyla 1 hafta içinde bütün sıkıcı evrak işlerini halledip yarış lisansımı aldım. motoru da teknik kontrolden geçecek duruma getirdim. biricik aşkım eşimin de yarışa girmem için beni desteklemesiyle daha 2 hafta önce sabah 9 akşam 5 mongolite hayatı olan ben, taze yarışçı olma heyecanıyla yarış gününü beklemeye başladım. (tazelik yarış tecrübesizliğinden, yaştan değil : )
alttaki foto: 5. ayakta MT üyesi üç yarışçı: solumda akın, sağımda mehmet. 124 numara benim, 28 mehmet' in motorları.
akın ' la o gün tanıştık, gözlerinin içi pırıl pırıl parlayan çok samimi bir arkadaşmış, istanbul' da oturmadığı ve SS buluşmalarımıza katılamayacağı için kendi adıma üzüldüm. bu ayakta mehmet 4. oldu, ben sadece antrenman ve sıralama turlarına katıldım, benim gibi ilk defa yarışa katılanlarınkiyle kıyasladığımda derecelerim iyiydi.
antrenman: 2:48,
birinci sıralama turu: 2:40, (38 kişi içinde 32.)
alttaki foto: 5sıralama turları sırasında motoron dergisi tarafından çekilen bir fotoğrafım :
ikinci sıralama turunda frenlerin doğru dürüst çalışmadığını görünce "çelik fren hortumu" nun detay bir aksesuar olmadığını, yarış motorunun olmazsa olmazlarından olduğunu anladım : ) Allah' tan Hakkı turlamaya çıkmadan hemen önce beni bu konuda uyarmıştı da frenler tutmayınca fazla paniklemedim. motoru yarışa sokabilmek için zorunlu geçilmesi gereken Teknik kontrolde çelik fren hortumunun zorunlu olmaması da şaşırtıcı bir şey...
bu arada tatil sabah uykusundan taviz vererek sabahın köründen geceye kadar bize destek olan Hakkı kardeşime teşekkür ederim. Allah razı olsun, hakkını helal et kardeşim. bu iş yalnız yapılmıyor arkadaşlar, sponsorunuz yoksa yanınızda Hakkı gibi size destek olan arkadaşlarınız olmalı.
sonuçta 2. sıralama turunda 2:30-2:35 hedeflerken frensiz olarak (şanzıman frenlemesi ile) 2:41 yaptım. federasyondan grid kağıdımı, cumartesi akşamı start' a hangi sırada (32.) başlayacağımı bildiren resmi belgeyi aldım. yarış günü (pazar sabahı) geldiğimde transponder' ın motorumdan söküldüğünü gördüm : ) türkiye pist yarışları tarihinde ilk defa olarak yarışa gireceklere adet sınırlaması koymuşlar, sadece sıralamada ilk 30' a girenler yarışa katılacakmış : ) bu karara itirazım olmasa da kararın verilme/açıklanma zamanına ciddi anlamda itirazım var : ) kararın kaçıncı sırada start alacağımı bildiren belgeden sonra değil, sıralama turlarından önce bildirilmesini tercih ederdim : ) neyse sonuçta mehmet'in ve erdem' in moral verme çabaları sonuçsuz kaldı ve keyfimi kaçmış, moralim tavan yapmış halde yarışanları seyrettim. yarış sırasında benim kategorimdeki bir arkadaş, malesef çelik fren hortumu olmaması sebebiyle frenlerinin tutmaması sonucu kaza yaptı, kendisine birşey olmadı. bol miktarda sarı bayraklık hafif kaza ve pistten çıkma olayından sonra kırmızı bayrak gerektiren ciddi bir kaza oldu. ismini öğrenemediğimiz bir arkadaşı ambulansla götürdüler. bir süre sonra arkadaşın beyin ölümünün gerçekleştiği haberi geldi. ben ertesi gün internette yaptığım bütün aramalarda bu haberi doğrulayamadım. herhalde kulaktan kulağa şişerek geçen balon bir haberdi...
alttaki foto: mehmet podyumu zorlarken:
5. ayak sonunda akın mütevazi bir şekilde kendinden memnun olmasa da sadece 2 defa yarışan birisi olarak bence derecesini son derece hızlı geliştirdi. bende bir sonraki sezonun son yarışında (6. ayak) yarışabilmek ümidiyle kös kös eve döndüm : )
6. ayak resmi olarak bugün (15 ekim cumartesi) istanbul park' ta yapılan antrenman ve sıralama turlarıyla başladı. bu son ayağı ilginç kılan şey, tüm antrenman ve sıralama turlarının ağır yağmur altında ve yer yer göletler oluşan pistte yapılması. yarın da tüm gün yağış bekleniyor : )
http://www.tmf.org.tr/haber_detay.asp?haberID=114
yarın da (16 ekim pazar) Allah izin verirse yarış olacak. ilgisini çeken olursa bu son ayakla ilgili de yaşadıklarımı anlatabilirim. şimdilik bir kaç resim koyucam. aşağıdaki fotoğrafları çeken ve tüm gün boyunca bana destek olan, mekanikerliğimi, servisimi, lojistik desteğimi sağlayan erdem kardeşime teşekkür ederim. Allah razı olsun, hakkını helal et kardeşim.
alttaki fotolar: aşkımla birbirimize moral veriyoruz : )
alttaki fotolar: sıralama turları için piste çıkıyorum hayırlısıyla : )
alttaki foto: sağanak yağmur dinmeyeni dindiremedi : )
arkadaşlar okunmayacak kadar uzun ve sıkıcı bir yazı oldu sanırım. artık meraklısına : )
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------
düzeltme: ilk fotoğrafta solumdaki mehmet, sağımdaki akın
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:40 ----------
düzeltme: ilk fotoğrafta solumdaki mehmet, sağımdaki akın