İstanbul Datça Macerası
-------------------------
Selam arkadaşlar , GT250R ımla geçen hafta ilk uzun yolumu yaptım , sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Herşeyden önce sırt çantamı deponun üstüne çengelli lastik iplerle (2 adet) tutturdum ve ne kadar isabetli bir iş yaptığımı sürerken farkettim, uzun yoldu deponun üstündeki çantaya dayanoyorsunuz (aslında üstüne yattım desem daha doğru olur) , bu şekilde ne kollarınız ne bileğiniz ne başka bir yeriniz yorulmuyor ,bir tek ara sıra seleye oturan yeriniz uyuştuğu için mola vermeniz gerekiyor

, artı virajlarda da bu pozisyon çok rahat ettirdi beni.
Giderken istanbul bandırma feribotunu seçtim , 27YTL ye bandırmaya indim bu gidiş 1 saat 45 dakka kadar sürdü. Feribotta orta merdivenin orda motorcular takılıyor , orta merdiveni bulup(karşısında gazete bayi gibi bişi vardı benim bindiğimde) altına ayaklarınızı uzatıp oturabilirsiniz (ki koltuklardan daha rahat). Bandırmadan sırasıyla susurluk - akhisar - manisa - izmir yaptım (bandırma susrluk arası yol biraz bozuk ama çok rahatsız olmadım açıkçası) , sık mola vermediğim için manisadan sonra iyice yorulmuştum, bence yakın da olsa susurluk ve akhisarda birer mola vermek lazım.İzmire inmem toplam 3-3buçuk saatimi aldı, giderken çok boş ve düzgün olmayan yollarda 90-100 , boş yollarda ise 120-130 gittim.Hiç radarla karşılaşmadım. İzmirde 1 gece kaldıktan sonra, izmir aydın otoyolunu kullanarak (ki çok zevkli bir sürüştü) arada biraz da basarak (çok rüzgar vardı 175 ten fazla basamadım , ama anladığım kadarıyla bu motorun son sürati 190 ı geçecek gibi görünmüyor) selçuk sapağına kadar geldim , sonra yanlışlıkla selçuk sapağından girip yine yanlışlıkla kuşadasına döndüm ve kendimi kuşadasında buldum

, ordan hemen söke ye yönelip yine de 3-3buçuk saatte bodruma indim , bodrum girişinde radar vardı (ve hep varmış) . Yolda 2-3 kere tehlikeli durumlar atlattım , genelde tırmanma şeridinde motor olduğunuz için sizi pek sallamıyo karşıdan gelenler dikkatli olun. Bir tanesinde tam virajda karşıdan bi araba üstüme üstüme gelmeye başladı , ben de gayrı ihtiyari motoru yatırdım , motor acaip dengeli bir motor , ben yatınca , motor virajı kendi aldı desem yeridir , yani size diyeceğim şudur ki , baktınız virajı alamıycaksınız veya bi tehlike var , motoru iyice yatırmaya çekinmeyin , dediğim gibi son derece dengeli bir motor. Birkaç kere arka fren kitlenir gibi oldu , çok basmamaya dikkat edin , ön-arka aynı anda bastığım zaman hiç sorun olmadı.
Bodrumdan feribotla datçaya geçtim (ki bu çok kazık , normal araba 55YTL motor için 50 YTL aldılar) Bu arada genelde 1 depo benzinle 400KM yapabiliyorum , 45 YTL lik benzinle 400 KM , bana uygun geldi.
Dönüşte ise yine datçadan bodruma feribotla geçtim , artçım için 5 YTL aldılar ve 55YTL ye maloldu. Bodrumda 1 gece kaldım ve ertesi gün izmire geçtim , izmire geçerken tam otoyola girdiğimde motor birden stop etti , durdum , baktım marş basıyo , herşey ok görünüyo ama motor bi turlu çalışmıyo , bi baktım benzin hortumunu sıkıştırmış benim çengelli iplerden biri , onu düzelttim , biraz salladım filan motoru , 15-20 dakka dinlendim sonra motor çalıştı. Zorunlu verdiğim bu molayla birlikte 2 mola verip 3 saatte izmirde oldum. Akşam üstü alsancaktan (kordonda denizi karşınıza alınca sağa gidin bulursunuz) izmir - istanbul feribotuna bindim (
www.denizline.com , bu adresi yazmamın nedeni bulmakta zorlanmam siz benim gibi aramayın) (16:30) , bu feribota motor için 35 YTL Pulman Koltuk için 65 YTL toplam 100YTL verdim , epey büyük bi feribot, koltuklar geniş ve rahat , gece için yastık ve battaniye veriyolar , koltuklarda uyuması çok rahatsız değil , yeterince geniş , arkaya iyi yatıyor ve ayak desteği var.Televizyon yayını var (digitürk) , seyir boyu izleyebiliyorsunuz. İçerde restoran, bar, cafe , vs vs var , gezip dolaşması zevkli ama epey pahalı o yüzden yanınıza yiyecek alırsanız iyi edersiniz. Sabah 10:30 da kabataşa indik.
Genel anlamda motor hiç yüzümü kara çıkarmadı , yarı yolda bırakmadı , datçada da bodrumda da bi gören dönüp bir daha baktı , her gören çok beğendi yani kısacası epey bi havam oldu
Aklıma gelenler bu kadar arkadaşlar, sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.