plastik aksama uygulayınca yaglanmıs gbi iz kalmasn ? sonra yıka yıka gecmezde ama eger dediginiz gbiyse hemen uygularım cok merak ettim simdi
arkadaslar krom egzozlarınızın kirlerini temizlemek için ( ayakabı yapışması vsvs caıkamayn lekelerde) nikelaj yeri bozmamak için alüminyum folyo kullanın. (Buzdolabı folyosu )
selam arkadaşlar biraz yardıma ihticım var yardımcı olursanız sevinirim sorunum 150cc gy cros motorsikletimin ön amortisöründe batlak var amortisör kecesini nerden temin edebilirim acaba mersin de
İnşallah amortisörünün keçesi standart dışı bir ölçü değildir, ben benim patlak amortisörün 41-53-10 ölçülerindeki keçesini istanbuldaki makine parçacıları dahil hiç bir yerde bulamamıştım. 3-4 denemeden sonra 41-53-7 keçe + 40-52-6 nutring i üst üste biraz tadilatla yerine oturtarak iyi bir sonuç alabildim.
Serviste; 5 liraya alabilceğin makine keçelerine karşılık orjinal keçe için 60 küsür Euro dediler ve ellerinde yoktu.
Birde Tavsiyem çıkarırken fazla örselemeden çıkar ki eğer orjinal ölçülerde bulamazsan, Keçenin yayını sıktırıp takarsın yine kaçırmayı kesebilir.
En iyisi aslında motorun orjinal yedek parça kataloğundan ebatları bulup sonra Türkiyede üretim ve ithalat yapan firmalardan internetten model sorgulatman. Eğer ürün gamında varsa o ebatlar, mersinde Keçe ve rulman satan bir yerde büyük ihtimalle bulursun veya mersinde bulamazsan istanbuldan sana gönderirler. Yeterki standart dışı ölçü olmasın..
Kolay gelsin..
slm konu çok güzel piyasadaki cogu motorcu daha fren ayarını bile yapamıyorkendi motorunu kendin tamir etmek çok ayrı bi duygu ben bilgisayarcıyım motorun m sini bilmezdim scuter aldım sonra bu haliyle bozulmaya başladı cin malıydı pc tamirinide kimse veya okul vs. ile ögrenmedim mucit demediler boşuna mahallede sonra işte motoru söktüm taktım herşeyini kendim yapar oldum bi gün canım sıkıldı dedim pistonları söküp takıcam temizlicem çalışma sistemini ögrenicem bi motorcuya sordum dedi onu sök tak dile benden ne dilersen
söktüm ama bir gün boyunca o piston egzantrik zinciri bilmem ne ugrastım topluyorum egsozdan hava cekiyo hava filtresinden hava atıyo
dedim noluyo ters baglamışım sistemi sonra cözdüm olayı topladım zımba gibi oldu.şimdi garantili motor fln aldık ama işim olmaz garantiyle gene ben tamir edicem
şu vites olayını yeni ögreniyom devrijay balatasını fln da artık bi ara ögrenirim sıkışırsam buraya yazarım artık eli anahtar tutan nasırlı arkadaşlar
![]()