Merhaba arkadaşlar.
Bu akşam abim ile birlikte bi gayret motorlarımızı yıkadık sildik temizledik felan. Güle oynaya zevkle yaptık temizliğimizi. Benim 600 F'in aküsü hakkın rahmetine kavuşmaya yakındı zaten bi akü ihtiyacım varı. Neyse benim motor yine marş almadı abimin aküden takviye yapalım dedik. (-) eksi ve (+) kutupları nasıl olduysa ters bağlamışız. Nasıl böyle bi hata yaptığıma hala inanmıyorum ama yaptım neyse neticede benim motor ne marş aldı ne bişey. Aksine gösterge panelindeki tüm ışık v.s. söndü. Kontağı açıyorum sağlam aküyüde bağlmadım ama hiç bi ikaz lambası yanmıyo

akü kutuplarını ters bağlamış olmamız motora ne gibi bi hasar vermiştir. Bunun maliyeti nedir bana bi yardımcı olursanız minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim
sigortalardan olabilme ihtimaline karşın sigortaları kontrol ettim fakat üzerinde 10 ve 20 yazan sigortalarda sorun yok gibi. Bide sigortalrın yanında bitane üzerinde 30 yazan yedek sigorta var fakat bunun aslının nerde takılı oldunu bulamadım belki o yanmıştır. Napcam ben