Adam çalışsın, didinsin. İyi bir tasarım yapmak. Her göze hitap etmek ve dönemin modasına uymak için. Saniyenin bilmem kaçı kadar hız kazandırmak için hava filtresi tasarımı 4 kere değiştirsin. Motoru virajda dengeli yapmak için sırf ağırlık merkezi için tasarım değiştirsin. Hafiflik için şaseye defalarca farklı alaşımlar denesin. Sonra biri çıksın desin ki 0-100 için motosiklete binilmez. Yok efendim kronometre mi tutuyorlar virajda arkamızdan. Tasarım çokta önemli değil.
Hocam pardon siz niye motosiklete biniyorsunuz ???
Size göre, tasarıma ve performansa göre motosikleti almamak lazım. Bunlar kriter değil. ( Ki en önemlilerinden ikisidir )
Sırf alıp satmak mı bu işin tek geçerli nedeni oluyor. Siz gram altın. Bak çeyrek demiyorum gram. Yoksa işçilikten keserler.
Vakti gelince bozarsınız.
Bu tip çıkışlara cevap vermeyi sevmiyorum ama şimdi vereyim. Bunları diyebilmeniz için önce kullandığınız motorun Xmax olmaması gerekir. Xmax'i neden aldığınızı bir sorgulayın ondan sonra konuşalım. Xmax yerine oldukça peformanslı olan Daelim S3 veya daha güzel olan Piaggio modellerinden biri alınabilirdi. Bir de benim yazdıklarımdan tasarım ve performansa önem vermediğim sonucunu nereden çıkardınız ? İkincisi de alım satıma önem veren kafada bir adam olmadığımı özellikle yazmama rağmen tam tersini anlamışsınız. Böyle bir adam olsam kendi motorumu alacağıma aynı paraya sıfır MT-25 alırdım.
Şimdi bu bahsi geçen motorlardan hangisi diğerinden normal kullanımda (pistte falan yarışmıyorsak) fark edilebilir bir performans sunuyor ? En düşük performanslı MT-25 bile kullanıcısını fazla fazla tatmin ediyorsa, diğerlerinin kriterlerini bu kadar detaylı sorgulamanın bir anlamı yoktur. İnsan önce kendisine yetenin ne olduğunu anlayıp, yetmeyeceğini düşünüyorsa bu ince detaylara takılmalı. Üstelik bu arkadaşın henüz 7000 km tecrübesi var. Arkadaş sırf 10 kg hafif ve 0-100 hızlanması diğerinden 0.5 s daha iyi diye kimsenin almayacağı ve satamayacağı bir motoru daha pahalıya almalı öyle mi ? Bu bana göre enayilikten başka bir şey değildir. Ha, adam o motorun hayranıdır, hayalini kuruyordur ona hiçbir lafım olamaz. Ve de evet, piste çıkıp saliselerin hesabını yapmayan bir adam için o filtrenin oluşturacağı direncin veya 5000 TL'lik Akrapovic egsozun kazandıracağı gücün bir önemi yoktur.
Ben motora keyif için biniyorum, milletle ışıklarda kalkış yapmak için değil. Motorum da beni performans olarak oldukça tatmin ediyor. Varsın Husqvarna kalkışta bana fark atsın.