MT-25 Çekişten Düştü

Herkese merhaba arkadaşlar motorum 2021 model olup 25 bin kilometrededir.Otobanda 140 gibi giderken trafik olması sebebiyle vites düşürmeye başladım sonrasında gazı açtığımda ise motor teklemeye başladı geç tepkiler veriyordu ve çekmiyordu.Sağa çektim motoru stop ettim bu sorun düzeldi fakat motor eskisi gibi çekmiyor alt devir performansı düştü.İkinci viteste debriyaj kullanmadığım yokuşlarda debiyaj kullanmaya başladım.Motor ustasına götürdüm bi sıkıntısı yok dedi motorun çok iyi gidiyor dedi sorun ne olabilir herkese teşekkür ederim.

Merhaba,

"İkinci viteste debriyaj kullanmadığım yokuşlarda debiyaj kullanmaya başladım" bu cümleyi tam anlamadığımdan soruyorum, yokuş aşağı inerken fazla yığılma mı hissediyorsunuz?

Hayır hocam yokuş çıkarken 2.viteste rahat şekilde çıktığım yokuşta şimdi alt devirlerde debriyaj sıkıyorum.

Öksürdü tıksırdı ve sonrasında oldu dediğin için yakıt filtresi falan tıkanmış olabilir mi?

Motosikletlerde yakıt filtresi oluyor mu hocam bilgim yok.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bujide olabilir, bence servise başvurun

kontrol ettir,benzin filtesi,buji ve kabloları,stator,zincir gerginligi,subap ayarı,atesleme bobini.
genelde atesleme bobini,stator veya tıkanmıs omru dolmus katalozor oluyor

Yamaha servisine mi götürmem gerekir yoksa normal bir motorcu anlar mı hocam?

MT25i bilen herhangi bir servis olur.birinden referans alsan daha iyi.yani hangi ustaya gitmem gerek diye sorman gerek birine.bazısı teşhis koyamaz,bazısı teshis koyar yanlıs parça deiştirir

Motosikletin servis bakımlıysa ve garantisi devam ediyosa biraz fazla para vererek garantisini bozma bence , ama zincir vs. bir şeyden kaynaklanıyorsa servise götürmene gerek yok . Motorcu da anlar serviste anlar ustaya göre . Buji , zincir ayarı veya benzin filtresi . Bujiden ve zincirden kaynaklıysa çok masraf etmezsin NGK buji kullan. Benzin filtresini Liqui Moly temizliyciyi de kullanabilirsin benim motosikletim 37bin KMde ve enjeksiyon temizleyici kullandım , cidden fark oluyor. En iyisi bir yere gösterip ona göre servis veya ustada hallettirmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar