MT-125 aldık İlk deneyimim olacak

Bu gün gidip mt-125 aldık 2. el yani daha devir işlemleri yapılmadı ama ilk motorum olacak vitesli motorda çok az bir tecrübem var fakat scooterda baya bi tecrübem var. İlçeden şehir merkezine getireceğim motoru önde babam arkada ben olacağım motor ile onu takip edeceğim . Fakat çok heyecanlıyım ilk defa bu kadar güçlü bir motorla (benim bindiklerim arasında en güçlüsü) yola çıkacağım fakat hala aklımda bir soru var. Vites düşürme .

Vites düşürmem gerektiğini anlayamıyorum nerde ne zaman nasıl vites küçültmeliyim ufak tavsiyelerinize açığım

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Vay be 125 cc güçlü diyende var düşük cc yi yerden yere vuranlara gelsin...
Babanın motosiklet tecrübesi var anlaşılan biraz sana öğretir alışırsın. Gazı açtığında motosiklet gitmiyorsa vites düşürmen gerek zamanla anlarsın. Tecrübe edinmeden virajlarda vitesle oynama scootera benzemez viraj içinde yığılma yaparsan kötü olur

Kazasız belasız , güle güle kullanın.

çok teşekkürler abicim birde şu vites konusunda tavsiyeye ihtiyacım var bu genç kardeşine vermek istediğin bilgiler yok mu gerçekten çok ihtiyacım var

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Vay be 125 cc güçlü diyende var düşük cc yi yerden yere vuranlara gelsin...
Babanın motosiklet tecrübesi var anlaşılan biraz sana öğretir alışırsın. Gazı açtığında motosiklet gitmiyorsa vites düşürmen gerek zamanla anlarsın. Tecrübe edinmeden virajlarda vitesle oynama scootera benzemez viraj içinde yığılma yaparsan kötü olur

Virajlarda vitesle oynamamam gerektiğini aklıma kazımıştım fakat bir kaç yeni başlayan kişiden aldığım tecrübelere göre vitesi yanlış düşürüp arka tekeri kitleyip düşen çok olmuş bende bu yüzden korkuyorum ve sadece kaskım olacak kafamda henüz motosiklet alışverişi yapamadım inşallah pazartesi günü tam teçhizat olacağım birikmiş biraz param var onlarla alacağım. Şimdilik motor sahibinin kaskını kullanmak zorundayım :/

Tabi göstergeye bakman doğru değil ama bu aşamada devir 4 binin altına düştüğü zaman vites düşür 8 bine yakın vites yükselt. Yani 4 bin ila 8 bin devir arası gez.

Vitesi düşürmek için debriyajı çektiğinde küçük bir ara gaz ver hemen ardından vites pedalına bas bunu yaparkende frene bas

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayırlı olsun,125lik motorlar arasında son nokta güzel tercih yapmışsın .Vites düşürmekte aceleci davranma,en kötü ihtimal gaz yememeye başlar hemen düşürürsün.Benim hatırladığım kadarıyla 5000 devir civarları sınır olması lazım. Sen işini garantiye al 3000 3500 devre kadar düş hiçbirşey olmaz içini rahat tut.

Motorda bi yigilma olur, devrin 3000 altina duser anlarsin zaten, bi alta gecince yeniden gaz kendine gelir, sesi normallesir.. otomatiklesecek merak etme :)

Teşekkürler abiler birde vites göstergesi yok motorda bunu ayrıca alıp takabiliyor muyum öyle bir şansım var mı acaba ?

Teşekkürler abiler birde vites göstergesi yok motorda bunu ayrıca alıp takabiliyor muyum öyle bir şansım var mı acaba ?

Heycan yapma vites göstergesine gerek olmayacak zamanla alisicaksin ve tamamen beynin otomatik hereketlerine giricek vites gecislerin, bir cok motorda vites gostergesi olmuyor, inan gerekli de deil :)
Motoru sadece abiler kullanmiyor bu arada ;)

Tekrar gözden geçirdimde yazdıklarını , çevrenden daha hakim birinin motoru getirmesi ve size vitesli konusunda ders vermesi gerekli.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kardeşim bencede motoru daha iyi bilen biri getirsin.Şimdi ilk gün Allah korusun bi sakatlık çıkarsa soğuma.O yüzden bilen biri sürsün sonra kendin boş alanda alıştırma yaparsın.Çünkü acemi adam için vites göstergesi önemli aslında.Benimde scooter hariç ilk motorumdur mt-125.Harika motordur ama bende acemilik motorun 3.günü lastiği kitleyip düşmüştüm.Aman diyim lütfen gaza gelme.6 vites motorun.Lastikleri caddede harika ama bozuk asfaltta kayma eğilimli.Pilot street zaten markası.Street diyor sokak lastiği yani.Vitesleri atarken şaşırabilirsin.6. Vitesteyken bile arttırmaya çalışıyodum ondan korkma motora zarar vermez.12k devri var.Zaten 8k devri geçince göstergesinin üstünde beyaz ışık var o yanar.Sakın göstergeye takılma.Bakma yani sürerken.O bahsettiğim ışığı istemesende görürsün devrin yüksekse.Ona göre vites atarsın işte.Çok şekil bi motor.Tam kıyafetin yoksa sürme sakın.Bak bunu söylerken bile full korumayla mt125 ten düştüğümde sakatladığım köprücük kemiğim sızladı.Lütfen bak.Düşmem deme.Düşebilirsin.Ha düşsende sakın soğuma.Zaten öyle bişe olsa bi hafta yatar bahçede motor.En azından benim öyle olmuştu.Hatta 1 ay.Çünkü çok korkmuştum.Rahat ol

çok teşekkürler abicim birde şu vites konusunda tavsiyeye ihtiyacım var bu genç kardeşine vermek istediğin bilgiler yok mu gerçekten çok ihtiyacım var

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

Virajlarda vitesle oynamamam gerektiğini aklıma kazımıştım fakat bir kaç yeni başlayan kişiden aldığım tecrübelere göre vitesi yanlış düşürüp arka tekeri kitleyip düşen çok olmuş bende bu yüzden korkuyorum ve sadece kaskım olacak kafamda henüz motosiklet alışverişi yapamadım inşallah pazartesi günü tam teçhizat olacağım birikmiş biraz param var onlarla alacağım. Şimdilik motor sahibinin kaskını kullanmak zorundayım :/

Kardeşim altın elbiseli adamın videosu var vites değiştirmek adlı onu izle kafanda oluşur bişeyler

Ygz

Virajda sabit gazla gir çıkmaya yakın gazı aç ve virajda sakın gazla oynama

Frenlere de dikkat et çıkma hemen yola bi yerde en azından 20-30 dk arası çalış ondan sonra çık yola

Motoru kazasız belasız getirdim koydum evimin önüne :)

Lastikler çok kötü durumda abilerim ablalarım . Frenlerken bir kez arka tekeri kaydırdım toprak zeminde bi o heyecanı yaşadım başka bir sıkıntım olmadı.

Ha birde boş vitesi bulmakta zorlandım baya :)

Şimdi sizlen lastik tavsiyesi bekliyorum akşama da ekipman almaya gideceğim tam tehçizat

Motoru kazasız belasız getirdim koydum evimin önüne :)

Lastikler çok kötü durumda abilerim ablalarım . Frenlerken bir kez arka tekeri kaydırdım toprak zeminde bi o heyecanı yaşadım başka bir sıkıntım olmadı.

Ha birde boş vitesi bulmakta zorlandım baya :)

Şimdi sizlen lastik tavsiyesi bekliyorum akşama da ekipman almaya gideceğim tam tehçizat

Hala ekipman almadın mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar