Türkiye olduğu için bu kadar rahat davranabiliyorlar. Biliyorlar vatandaşın arkasında yasal bir dayanak olmadığını, dava açsa 3 yıl bitmeyeceğini, açana masraf olacağını bu yüzden rahat rahat at koşturuyorlar.
Sülalenin yarısı Almanya'da yaşıyor, aralarında motosiklet kullananlar da var şu servis olaylarını anlatsak fıkra sanar güler adamlar. Geçen bir iki elektronik şey takacağım diye servisten birini aradım, bozabilir garantiyi diyor. La ben 3 yıl garanti uzatmaya bin lira parayı fantezi olsun, masraf olsun diye mi verdim bu motora usb girişi takamayacaksam? Usb girişi ile motor bloğunun nasıl bir alakası var da orayı garanti dışı bırakıyor bu meret?
Yağ değişimine bize geleceksin yoksa garanti dışı kalır, litresi 60 lira olan yağa hem 100 lira yazıyorlar hem de malzeme masrafı kadar işçilik masrafı alıyorlar bir yağ filtresi sökmeye. Sıra o garantisi bozulmasın diye yağ değişimine 300 lira verdiğimiz motosikletin abs beyninin değişmesine gelince ama motosiklete koruma demiri takmışsınız, servisimizde de taktırmamışsınız bu yüzden garanti dışı demeye getiriyorlar lafı.
Geçenlerde yurt dışında iyi bilinen, Türkiye'de daha yeni yeni pazara giren bir markadan iki tane kombi aldık karşılıklı olan iki dairemiz için. Bir ay sonra kombilerden biri bozuldu kışın ortasında, iki üç kere servis geldi, en son gelen servis sokağa gelen suyun basıncından olduğunu, kombinin aslında süper olduğunu, garantiden değiştiremeyeceklerini söyledi. Karşıdaki daire farklı şehirde çünkü, farklı sokaktan geliyor su karşı dairedeki aynı kombiye. Adamları yolladım. Önce şikayetvar'a sonra da global firmalarına döşedim nefret kusan iki tane yazı. 5 gün sonra servis aradı bizi, biz bir şey demeden tüm kombinin içini yeniledi gitti. Bir hafta sonra da kapı çaldı bir kargo, Özür çikolatası göndermişler hatrı sayılacak bir markadan.
Ben gidip de firmanın globaline yazmasaydım, global arayıp da distribütör firmaya fırçayı kaymasaydı özür çikolatası yerine bir bardak soğuk su gönderirlerdi servisin çıkarttığı 4 basamaklı faturayı ödediğimiz için.
Yamaha global'e kesinlikle yazın, o masrafı siz ödersiniz kuruşuna kadar faturalandırın tüketici hakem heyetine de başvurun.
Ktm spormoto davasının sahibi abiyi tebrik ediyorum forumdaki. Parayı alana kadar aldığı para pul olmuş ama spormotoya bir ders vermiş en azından.