Surekli kullaninca motosiklet kesin yipraniyor, arabadan cok daha az da yakmiyor. Ancak heyecan azalmadi benim icin hic.![]()
AA
burası top speed muabbeti yapan kırolarla dolmuş
Vay be,Tracer 900 ü beğenmiyorsunuz,cbr 650 r beğenmiyonuz.Rossi olmuşunuz haberimiz yok.
Girmemle çıkmam bir oldu
Surekli kullaninca motosiklet kesin yipraniyor, arabadan cok daha az da yakmiyor. Ancak heyecan azalmadi benim icin hic.![]()
İlla ki sürekli kullanınca arabada motorda hertürlü araç yıpranır, kullandıkça
Sürekli kullanınca çok yıpranmasın diyor isen ona uygun motor alacaksınız , 4 silindir grenajlı motor nisbeten daha çok yıpranır.
VSTROM, 650-1000
R1200GS, F800GS,
NC750X ,Africa Twinn
Super ve Normal Tenere,
VFR800X,VRR1200X,
Bu motorlar endruo(dayanım ) motorlardır görece olarak daha az yıpranırlar..
bu ne kadar yanlış 1 bilgi ya taraf değilim ama 600f ile 1m km yapan adam var :queen:
Ayrıca konumuz hangi motorların yıpranacağı değil her motor yıpranır sonuçta adam koca r1200GS şehir içi kullan diye üretmiyoro yüzden ben demiştim sürekli kullanımda yıpranıyor sonrada haşmet abi konuyu devam ettirdi. R1200GS'in olur yanına nmax xmax pcx gibi bir şey alırsın şehir içi bakkala pazara kahve içmeye onunla gidersin büyük motoruda arada haftada 1 çıkartırsın olmaz mı öyle :queen:
bu ne kadar yanlış 1 bilgi ya taraf değilim ama 600f ile 1m km yapan adam var :queen:
Ayrıca konumuz hangi motorların yıpranacağı değil her motor yıpranır sonuçta adam koca r1200GS şehir içi kullan diye üretmiyoro yüzden ben demiştim sürekli kullanımda yıpranıyor sonrada haşmet abi konuyu devam ettirdi. R1200GS'in olur yanına nmax xmax pcx gibi bir şey alırsın şehir içi bakkala pazara kahve içmeye onunla gidersin büyük motoruda arada haftada 1 çıkartırsın olmaz mı öyle :queen:
Nasıl??? Niye? 250bin km'de rektifiye gereken motoru Honda ücretsiz rektifiye mi edecek yani? Nerededir bu bilgi?CBF500(eskisi karbüretörlü olan) honda 500Bin KM motor garantisi verdi.
Nasıl??? Niye? 250bin km'de rektifiye gereken motoru Honda ücretsiz rektifiye mi edecek yani? Nerededir bu bilgi?
bildiğin bir bayi var mı halen 2018 sıfır km satan?
MT07 Tracer'a bindim Cbr650R'a binmedim ama Honda'nın daha akıllıca bir motosiklet ürettiğine, üreteceğine eminim, virajı olsun, dengesi olsun, freni olsun , süspansiyonu olsun v.s.
MT biraz ... nasıl desem PR ürünü bana göre ..
R25'in PR anlamında biraz daha zenginlerin beynini yıkamış / yıkamayı amaç edinmiş modeli de diyebiliriz.
(Şahsi fikir)
Nasıl??? Niye? 250bin km'de rektifiye gereken motoru Honda ücretsiz rektifiye mi edecek yani? Nerededir bu bilgi?
MT07 Tracer'a bindim Cbr650R'a binmedim ama Honda'nın daha akıllıca bir motosiklet ürettiğine, üreteceğine eminim, virajı olsun, dengesi olsun, freni olsun , süspansiyonu olsun v.s.
MT biraz ... nasıl desem PR ürünü bana göre ..
R25'in PR anlamında biraz daha zenginlerin beynini yıkamış / yıkamayı amaç edinmiş modeli de diyebiliriz.
(Şahsi fikir)
Boş muhabbet yapma, düz yolda 267 görmenin o motorla mümkünatı yok, arkadan rüzgar ve eğimli yolda belki, o bile garanti değil. Hayatindaki ilk 4 silindir motorun gelmiş burada bilmislik tasliyorsun, biz o yollari coktan gectik, düz yolda havada az bir ruzgar oldugunda bile R6 260 larda kalıyordu. Burada krolar gibi top speed muhabbeti yapma, Bindiği YBR ye 140 yapiyor diyen coluk cocuk takimindan farkin yok senin.
Ben bu fikrine katılmıyorum. Hem mt-07 naked motordur, cbr650r ise ss tarzıdır. Lakin sokaktaki adam için viraj kabiliyetleri çok farklı değildir. Kime göre ve neye göre hondanın viraj kabiliyeti daha yüksek die savundun? Bu düz mantık doğru olsaydı virajlı yollarda hep honda görmez miydik? Bizim insanımız reklama para ödemeyi sever. Viraj kralı die lanse edilen bir motoru alıp, şile ve uçmakdere'de sürekli kazalara karıştırmak için sıraya girerlerdi.
R25'in satış politikası da en hızlı giden 250'lilik.
MT-07 / CB650F sürmüşlüğü olan birisi olarak; ikisininde viraj dengesi bence aynı. Hadi 3 derece fazla yatsın cbr650r.
Hocam bu iki motorun virajını, süspansiyonunu, frenini zaten kıyas yapamazsınız. 650r 2019'da güncellenmiş bir motor, tracer 700 ise 2016 da ne ise halen o. Yani 2019 model sıfır motor alacaksan 650r parasına gidip tracer almazsın zaten.(arada da 6bin lira fark varmış)
Sürekli uzun yol yapacaksındır, çanta bagaj hacmi lazımdır, sürekli artçılı kullanım yapıyorsundur, sıfır motor almak akıllıca gelmiyordur o zaman da gidip 650 r 'a para vermezsin.
Benim gözümde cbr 650r çok güzel, çok yakışıklı, hemde yeni fakat 66 bin tl parayı sportif sürüş maksadıyla motora verecek olsam biraz daha koyar 2017 kasa r6 alırdım.