MT-07 Gücü abartılıyor mu?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Sıralı çift silindir neredeyse bütün makinelerle aynı nitelikte bir gücü olacaktır, iki tek silindirin birbirine karşılık zamanlamalarında çalışan bi motor.

Ön-arka değiştirilmiş 250cc ile de aynı etki yaratılabiliyor yani. Tork değerlerini rolantiden çok az üstündeki devirlerde vermesiyle bir karakter kazanmış. V-tip ve 3-4 silindirlere göre yüksek devri daha az sever.

Bu arada hafife alınmamalı, arka lastik tutuşu kaybettiğinde gaz açılırsa -ki ıslak bir zemin, sabunlu zemin, geçit çizgileri vs.- sürücüsünü sallar fırlatır üstünden. En alttan itibaren torku veren bir alette hakimiyet kadar yolu okumak ve ona hazırlanmakta önemli olur. Düşük cclerdeki gazı açınca yaşanan gecikme, bu tip motorlarda olmayacak ki TCS'de yok 2025 öncesinde.

En son 8-9 saat A ehliyeti alırken kullanmıştım, sahibi olmadım açıkçası. Naked sevsem belki ilgilenebilirdim. İkinci eli tuhaf bir alet açıkçası, adı çıkmış ama piyasası da var.

Kafana geçer seviyesinde bir güç nasıl bir güç peki?

Şimdi kızacaksın ama, kalbini kırmamaktansa belki kafanı kırmaman için birilerinin söylemesi lazım sana bunu.
6000km 125cc kullandıktan sonra 500km MT07 kullanıp gücüyle ilgili nasıl bir yorum yapıyorsun? Kafaya geçecek kadar korkutucu olan ne mesela?

Ayrıca arkadaşlar, MT07'nin freni yok diye tehlikeli denilince de bir gülme alıyor beni..
Freni fıstık gibi onlarca motor var, görüyor musunuz trafikte fren yapabildiklerini? =)

MT07 çok hafif ve gayet güçlü olduğu için tehlikeli. Üstü Türk motosiklet sürücülerinin fren yapmayı bilmemesinin ürünü.
Toplayalım piyasadan hepsine adam gibi fren takalım, bir bok değişmez.
Kaldı ki rakibi gösterilen bir çok motorun da çok farklı frenleri yok =)

Peki MT07'nin adı niye bu kadar çıktı?
Konunun ilk mesajını okumanız yeterli.
Katılmıyorum bu dediğine yani rakibi olan duke 790/ hornet 750 yada gsx 8s vs vs bunların freni eski kasa 07 den çok daha iyi ben kendi tecrübe mi söylüyorum katılır katılmazsın ama 07 de gerçekten bi fren problemi vardı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
isterse 300 beygir olsun günümüz motorları o gücü sana vermiyor zaten tehlikeli olduğunda kesiyor o yüzden ortalama her insan günümüz standartlarındaki her motorla bi yerden bi yere gider ama iş limitlerde sürmek olunca küçük motorun ağırlığı ve gaz tepkisinden mütevellit hata tolere etme şansı daha yüksek

Motosikleti
cbr, rs
2025 model hocam. Aynı şekilde torklu olması bana da güven veriyor. Olası bir durumda kaçış manevrasında işe yarayacağını düşünüyorum. Frenlerinden de memnunum.
Altın elbiseli adam ile sizinki aynı değil, kara düzen mt7 amatörü üstünden atan bir motor, hata affetmez, kaşınırsan kaşır kısaca fakat şimdiki güncel makinelerde tcs abs gibi özellikler sayesinde hatanı da motor kendisi tolore ediyor.

Kafana geçer seviyesinde bir güç nasıl bir güç peki?

Şimdi kızacaksın ama, kalbini kırmamaktansa belki kafanı kırmaman için birilerinin söylemesi lazım sana bunu.
6000km 125cc kullandıktan sonra 500km MT07 kullanıp gücüyle ilgili nasıl bir yorum yapıyorsun? Kafaya geçecek kadar korkutucu olan ne mesela?

Ayrıca arkadaşlar, MT07'nin freni yok diye tehlikeli denilince de bir gülme alıyor beni..
Freni fıstık gibi onlarca motor var, görüyor musunuz trafikte fren yapabildiklerini? =)

MT07 çok hafif ve gayet güçlü olduğu için tehlikeli. Üstü Türk motosiklet sürücülerinin fren yapmayı bilmemesinin ürünü.
Toplayalım piyasadan hepsine adam gibi fren takalım, bir bok değişmez.
Kaldı ki rakibi gösterilen bir çok motorun da çok farklı frenleri yok =)

Peki MT07'nin adı niye bu kadar çıktı?
Konunun ilk mesajını okumanız yeterli.
Böyle bir şeyde var motor hafif torku fazla ama frenleri ona göre orantısız şehiriçi torku ve hafifliğinden insan altında oyuncak var sanıp gaz açıyor ama ani bi frenleme de motor hafifliğinin verdiği hızlanmada ki kadar güzel frenleyemiyor sürücülerinin bilgisiz ve tecrübesizliğinden dolayı oluyor.

Katılmıyorum bu dediğine yani rakibi olan duke 790/ hornet 750 yada gsx 8s vs vs bunların freni eski kasa 07 den çok daha iyi ben kendi tecrübe mi söylüyorum katılır katılmazsın ama 07 de gerçekten bi fren problemi vardı

Duke başka klasmanda. GSX-8S iki sene önce geldi, neden eski kasa MT07 ile karşılaştırıyoruz ki?
Kaldı ki ben freni iyi demiyorum zaten, öyle anıldığı için abartılıyor. Hornet'in de kaliperi radyal diye çok uzayda bir freni yok. MT07'nin en büyük problemi kullanıcı kitlesi. Yoksa beni XJ6'nın da hiç bir şeyi MT07'den kaliteli değildi ki? ama onu övmelere doyamaz insanlar =)

Duke başka klasmanda. GSX-8S iki sene önce geldi, neden eski kasa MT07 ile karşılaştırıyoruz ki?
Kaldı ki ben freni iyi demiyorum zaten, öyle anıldığı için abartılıyor. Hornet'in de kaliperi radyal diye çok uzayda bir freni yok. MT07'nin en büyük problemi kullanıcı kitlesi. Yoksa beni XJ6'nın da hiç bir şeyi MT07'den kaliteli değildi ki? ama onu övmelere doyamaz insanlar =)
Ben sadece eski kasa 07 nin çok daha kötü frenlere sahip olduğunu belirttim güncel durumda zaten bu sorun çözülmüş yani o halk arasındaki tehlikeli motor denmesinin büyük sebebi eski 07 de frenlerin kötü arka amortisörün yumuşak olması ve herhangi bi teknolojik destek olmaması

Şu SV650 harika bir şey aslında; kıymeti bilinmedi...
Alamadım bi ahhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. Ama alıcam ve en az 50000bin km binicem kendime söz verdim..

@Motoseverrr şunu alsam toplar mıyız kral? :D
9zp31qt.png

1 top kokoreç al geliyorum, ekstra olarak 2 tane mavi don.
Olum ciddiyim ya.. Şunu alsam, bizim Opel Combo'ya yükleyip getirsem, kim yapar? Mantıksız mı? Mantıksızsa ne kadar mantıksız? Tanıdık iyi usta bulsak versek, sonra usta toplasa bunu hadi diyelim 2 ay sürdü. Sonra Suzuki Yetkili Servis'e götürsem desem böyle böyle bi kontrol edin bakam diye? O sıra evrakları zart zurtu halletsek. Niye olmasın? Neden?

Motosikleti
Ns200 15"
Olum ciddiyim ya.. Şunu alsam, bizim Opel Combo'ya yükleyip getirsem, kim yapar? Mantıksız mı? Mantıksızsa ne kadar mantıksız? Tanıdık iyi usta bulsak versek, sonra usta toplasa bunu hadi diyelim 2 ay sürdü. Sonra Suzuki Yetkili Servis'e götürsem desem böyle böyle bi kontrol edin bakam diye? O sıra evrakları zart zurtu halletsek. Niye olmasın? Neden?
Evrak işini halledilebilecek gibi değilki, toplamaya kalksan sağlam Sv650 parası bulur. :(

Motosikleti
Dominar 250
Konuya biraz geç kaldım ama hayır, neresinden tutarsan tut 70 beygir, 70 beygirdir. MT07 ile bu kadar insanın ölmesinin sebepleri başlıca; motorun ucuz olması, motorun el ayak altında olması, genel itibariyle hırtların bu motosiklete kolayca erişebiliyor olması.

IQ ortalaması bu kadar düşük bir fenotip motosikletin ne olduğunu bile bilmese yine kendini öldürmenin bir yolunu bulur. Motosiklet sadece sizin gazı açtığınız kadar gidebilir, kendi insiyatifiyle bu sefer daha fazla gideyim diyemez, aklıselim olan, ilk defa kullandığı bir motosiklet ile nasıl tanışacağını bilen kişi, doğru tecrübeyle istediği motosiklete binebilir.

Eğer çevrenizde bulunan ya da motosiklet alacağınız bir şahıs "Suikast kasa", "Ölüm makinesi" veya o kasa bu kasa kıyamet felaket kasa gibi söylemler kullanıyorsa ortamı terk edip o kişiyi doğal seçilime bırakın.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet
kimse bahsetmemiş ama eski kasalarda şaside virajlarda burkulma olayı vardı. bundan dolayı virajda tutuş kaybolup yatanlar oluyordu. AEA nın bahsettiği MT07 eski karadüzen kasalar zaten. varsa bi ABS vardır o kadar. şimdi son kasalarda her tür elektronik var. 125cc den geçilebilir son kasaya ama AEA nın bahsettiği kasaya geçilmez. ayrıca haritalamaları da tamamen farklı. yenilerde güç daha smooth gelirken eskilerde daha agresif geliyor. yine de bir Hornet750 kullanıcısı olarak kendi motorumu tercih ederim. istersen TCS=0 yapıp karadüzen moduna da alabiliyorsun. ama ağırlık konusunda yine de o eski MT07 ler gibi tüy sıklet değil maalesef. 192kg

Motosikleti
kove800x
6.000 km boyunca 125 cc bir motosiklet kullandıktan sonra MT-07’ye geçtim. Şu an 500 km’lik bir tecrübem var. 125 cc’den direkt olarak MT-07’ye geçtim. Saygıdeğer Altın Elbiseli Adam’ın da dediği gibi “kafanıza geçer” seviyesinde bir güç olduğunu düşünmüyorum. Elbette 125 cc’ye göre çok daha güçlü, ancak bu gücün zaptedilemeyecek bir seviyede olduğunu da düşünmüyorum. Genel olarak abartıldığını düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, dostlar?
CRF250L’den 95HP 185 kg Kove800X’e geçtim…
Kafanıza geçer sözü bence çok doğru benzetme…
Geçenlerde ışıklı yaya geçidinden iki arkadaş seri kalkış yaptık. Arkadaşın CF450 MT 2. vitesi tüketip 3’e atarken ben 2.vites ile 7.500 civarına geldiğimde aniden TCS blokajı ile öne kapaklandım. Arkadaşım ön tekerin havalandığını ondan sonra kapaklandığını söyledi. Özetle tekere geldi ve TCS devreye girdi ama ben kapaklandığı an anladım teker olayını.
Sanırım TCS müdahalesi olmasa motor kafama geçerdi.
Genel olarak sakin kullanan bir sürücüyüm ama bir anlık gaza gelme…
MT-07 Tecrübem yok. Ama güçlü makine her zaman tehlikeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar