Motosiklette Yan Çanta Kullanımı

Merhaba, ben motosikletimle (Bajaj Pulsar RS200) arada uzun yola vs. çıkarken işime yaraması için altta linkini verdiğim yan çantayı aldım. Bu çanta sele altına bağlanıyor ve demiri yok. Benim motor için pek yan çanta demiri bulmak Türkiye'de mümkün değil gibi, ancak kendim özel yaptırabilirim diye uğraşmamak için (hem emek hem maddi) hem de tak çıkar rahat olsun daimi demir durmasın diye bu tarz bir çanta tercih ettim.
Çanta Linki:

Çanta henüz elime ulaşmadığı için deneme fırsatım olmadı ancak kafamda şöyle bir soru işareti var. Bu çantayı taktığımda ne kadar yukarıya doğru takmış olsam da sizce tekerleğe doğru yaklaşma ve sürtme ihtimali var mı? Ben böyle bir olası risk için şöyle bir yöntem düşündüm: Artçı ayaklığının yakınındaki demirden arka stop lambasına doğru bagaj lastiği çeksem (bazı bagaj lastikleri tek çengelde üçlü vs. oluyor o tarz daha iyi olabilir) ve böylece çantanın tekerleğe doğru yaklaşmasını engellemiş olurum.

Fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
taktıgın zaman belli olur ; saglam bağlarsan ve normalde salladıgında değmiyorsa sonra da değmez.

Motosikleti
QJ SRT800s
Merhaba, ben motosikletimle (Bajaj Pulsar RS200) arada uzun yola vs. çıkarken işime yaraması için altta linkini verdiğim yan çantayı aldım. Bu çanta sele altına bağlanıyor ve demiri yok. Benim motor için pek yan çanta demiri bulmak Türkiye'de mümkün değil gibi, ancak kendim özel yaptırabilirim diye uğraşmamak için (hem emek hem maddi) hem de tak çıkar rahat olsun daimi demir durmasın diye bu tarz bir çanta tercih ettim.
Çanta Linki:

Çanta henüz elime ulaşmadığı için deneme fırsatım olmadı ancak kafamda şöyle bir soru işareti var. Bu çantayı taktığımda ne kadar yukarıya doğru takmış olsam da sizce tekerleğe doğru yaklaşma ve sürtme ihtimali var mı? Ben böyle bir olası risk için şöyle bir yöntem düşündüm: Artçı ayaklığının yakınındaki demirden arka stop lambasına doğru bagaj lastiği çeksem (bazı bagaj lastikleri tek çengelde üçlü vs. oluyor o tarz daha iyi olabilir) ve böylece çantanın tekerleğe doğru yaklaşmasını engellemiş olurum.

Fikirleriniz nelerdir?
Bu çantadan uzun süre kullandım. Sadece sele altından bağlamak yeterli olmuyor, düz yolda sorun yaratmaz ama hep düz gitmiyoruz. Çantalar yüklüyken virajlarda bir taraftaki lastiğe yaklaşırken diğer taraf açılma yapıp çok kötü denge bozuyor. Alt taraflarda gergi için yerleri vardı, birbirine gerdirip sabit hale getirdim bu seferde at ve kelebek gibi durmuştu. Kullandığım dönemde her hafta kamp yapıyordum, böyle olmayacak dedim. Motorun üzerinden kartonla şablon çıkarttım, 2mm sacdan kestirip büktürdüm, sele altından bağlayıp sac parçaya sabitliyordum.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
uzun yolda süratli kullanacaksan kancalı lastik ile sabitlemeyi güçlendir, ben baya kullandım. Son seyahatlerden birinde lastiğime sürttü erittim altını ama işlevini yitirmedi.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bu tür çantalara bir türlü güvenemedim. Aldım da ama uyduramadım uzun süre bende durdu sonra piyasanın çok altında fiyata sattım. Uzun süreli yağmurlarda belli süre sonra su geçireceğini düşünüyorum. Ayrıca yükten dolayı sarkmalarda sıkıntı yaşarım diye hiç kullanmadım. Ha kullananlar var o ayrı konu ama bana göre değil. Eski (joymax) motoruma da şimdi ki (Burgman 650) motoruma da yan çanta demirleri yaptırdım. Givi 22 lt lik sert plastik yan çantalar aldım. Öyle uzun yola çıkıyorum kafam rahat en azından.

Öncelikle geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. Fikir ve deneyimlerinizden sonra yan çanta olayından vaz mı geçmeliyim diye düşündüm siparişi iptal edip. Pek kullanışlı olmayacak galiba.
Daha önce sırt çantası da olan kuyruk çantası kullanıyordum işe git gellerde pratik oluyordu ancak ucu sivrildiği için 13 inç laptop bile sığmıyordu kenarı dar geliyordu. Ancak şöyle laptop vs. de sığabilen bir çantaya denk geldim. Belki bu çantadan alıp hem şehiriçi hem şehirdışı sürüşlerde kuyruğa bağlayıp indiğimde sırtıma takıp yola devam edebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar