motosiklette illa düşülecek diye bir kural var mı

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
merhaba.
ilk motorum olarak honda cbr 250 da karar kıldım bir kaç güne de elimde olacak.
motosiklet kullanıcıları genel olarak bir kaza, düşme, kalkma, yatma, devrilme gibi olaylar yaşıyor.
bu benim de %100 yaşayacağım anlamına mı geliyor.
içinizden "len bu acemi kesin varya düşer, kaza yapar. kırar bu bir yerlerini" diyor musunuz.

Motosikleti
BWS 100
içinizden "len bu acemi kesin varya düşer, kaza yapar. kırar bu bir yerlerini" diyor musunuz.

Demiyoruz öyle.
Yeni başlayan birilierine genelde, eğitim almasını, araştırmasını, okumasını, risk almamasını, küçük cc(100-150) ile başlamasını söyleniyor.

İlla düşülecek diye bir kaide yok.
Ama şu forumda onca insan'a sorsan kaç kişi düşmedi diye, tek tük çıkar.

3 sefer düştüm. Bunların 2sinde araba ile kazaya karıştım. Birinde kendim düştüm.
Hepsi de benim hatamdı. Artık bu 3'ünden hangisini yaparsam düşeceğimi biliyorum. Tabi milyonlarca ihtimal var ama 3'ünü ben kesinledim.

Hiç kaza yapmamis motorcu yoktur.

Henuz kaza yapmamiş vardir..

Sen yinede kurallara uyarak,ongorulu bir sekilde kullan.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence kontrolü şekilde bi bilerek düşün. Böylelikle bir daha kazayla düşme olasılığınızı azaltmış olursunuz. Yeni başlayan her arkadaşa standart tavsiyemdir. Eğitim falan para ve vakit kaybı sadece.

düşmek zorunda değilsin. bende 3 4 aydır kullanıyorum sürekli olarak. ilk başlangıcı bende cbr250 ile yaptım. yerinde olsam 500 lük ile başlardım. abs siz motor kesinlikle almazdım.

Başlangıçta motorun ne olduğu önemli degil illaki düşe kalka öğreniyoruz. Bu tecrübeyi hasar almadan edinmek gerekir, ekipmanli ve bilinçli sürersen, trafiği okumayı bilirsen ihtmali azaltmış olursun. Senin nasıl kullandığın değil trafikteyken nasıl uyum saglayabildigin ve olayları öngörebildigin onemli...

Başlangıçta motorun ne olduğu önemli degil illaki düşe kalka öğreniyoruz. Bu tecrübeyi hasar almadan edinmek gerekir, ekipmanli ve bilinçli sürersen, trafiği okumayı bilirsen ihtmali azaltmış olursun. Senin nasıl kullandığın değil trafikteyken nasıl uyum saglayabildigin ve olayları öngörebildigin onemli...

Aynen arkadaşa katılıyorum... Ek olarak bence en önemlisi yol okuma becerisi. Motor bir şekilde gidiyorda insanların ne yapacağını tahmin etmek ciddi tecrübe isteyen bir durum.

Türkiye gbi ülkelerde araba ehliyeti olmayana motpr ehliyeti verilmemeli

Aynen arkadaşa katılıyorum... Ek olarak bence en önemlisi yol okuma becerisi. Motor bir şekilde gidiyorda insanların ne yapacağını tahmin etmek ciddi tecrübe isteyen bir durum.

Türkiye gbi ülkelerde araba ehliyeti olmayana motpr ehliyeti verilmemeli

Ya da tam tersi motor ehliyeti olmayana araba ehliyeti verilmemeli :) Her şey empati yapmakla çözülebilir.. Ancak durum ve şartlar böyleyken uyum sağlamamız gerekiyor.

Trafiği iyi okuyup, gereksiz riskler almazsan kaza yaşamazsın. Ama düşme olayı olabilir. Misal yokuşta giderken duramazsın düşersin veya durduğu yerde düşebilir motor. Yani hiç bir şeyin garantisi yoktur :)

Motosikleti
D400
Motosiklet konusunda bilgim sıfır iken daha dikkatli okurdum.

125 cc civarı başlamak önemli deniliyor; katılmıyorum. 200 cc altı muhtemel motosikletten soğutur. CC / Tork / Ebat bazında yüksek cc'li yeni başlayanlar için uygun motosikletlere bakılabilir bence.

Düşme konusuna gelince; kendi eğitmenim bile her sürücünün bir kere düşeceğini söylemişti en az. Genel olarka doğru, ama şart değil.

Mesela ben ilk düşüşümü 8 çizerken yaptım; tekrar ne zaman düşerim merak ediyorum :flower:

Super Moderator
Cok huzursuzluk verici bir durum olduğunu biliyorum, ama maalesef düşeceksin. Motosiklet hayatıma gireli 24-25 sene oluyor, 2007 'de ve 2017 'de olmak üzere 2 kez motosikletten düştüm.

1. Stabil düz yolda giderken, kırmızı ışık ihlali yapan sürücü önden yolumu keserek karşıya geçmek istedi, ve frene basmam ile birlikte motosiklet yan yattı ve ufak sürüklendik, yaklaşık 10-15 mt, o zaman ki kullandığım motosiklet Yanilmiyorsam Gilera Nexus 500 idi.. Çok şükür herhangi bir hasar olmadı.

2. ise, maalesef bir araba gelip arkadan vurdu, bileğim kırıldı, çok şükür onda da ağır bir durum olmadı.

İşin özü iyi kullandığımı düşünüyorum, kontrollüyümdür, ama sen ne yaparsan yap, bazı şeyler 10 senede bir de olsa gelip seni buluyor, bu iş aynı deprem gibi, Büyük marmara depremi olacak? Eee olacak da ne zaman? Düüüşşşeeeeccceeeekkkssssinnnn :)

Motor ehliyet sınavına girerken (Ayvalık ta) sınava giren ileri yaşta biri daha vardı.. Dayının motosikleti de belki 30 yıllık var.. Üzerinde heybe asılı.. Sınava girmek için kaskı kafasına takmaya bile utanıyor.. Hiç takmamış..

"Hiç kaza yaptın mı, yada düştün mü?" dedim.. "Hiç yapmadım" dedi.. Parmağıyla işaret ederek " Aha şöyle dokunmuşluğum yoktur.." dedi..

Ben ileri yaşta bu işe başladım.. Öğrenirken en az yirmi kere düşmüştüm..

Dayıya baktım öyle bir motosiklete binişi ve sürüşü var ki, aynı eşeğe biner gibi.

Yorum yapamadım..

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
Cok huzursuzluk verici bir durum olduğunu biliyorum, ama maalesef düşeceksin. Motosiklet hayatıma gireli 24-25 sene oluyor, 2007 'de ve 2017 'de olmak üzere 2 kez motosikletten düştüm.

1. Stabil düz yolda giderken, kırmızı ışık ihlali yapan sürücü önden yolumu keserek karşıya geçmek istedi, ve frene basmam ile birlikte motosiklet yan yattı ve ufak sürüklendik, yaklaşık 10-15 mt, o zaman ki kullandığım motosiklet Yanilmiyorsam Gilera Nexus 500 idi.. Çok şükür herhangi bir hasar olmadı.

2. ise, maalesef bir araba gelip arkadan vurdu, bileğim kırıldı, çok şükür onda da ağır bir durum olmadı.

İşin özü iyi kullandığımı düşünüyorum, kontrollüyümdür, ama sen ne yaparsan yap, bazı şeyler 10 senede bir de olsa gelip seni buluyor, bu iş aynı deprem gibi, Büyük marmara depremi olacak? Eee olacak da ne zaman? Düüüşşşeeeeccceeeekkkssssinnnn :)

harika moral oldu teşekkürler. :D

ahahhaha Hangimiz düşmedik diye söze giresim geldi Müslüm babadan :) , Bolu -Gerede arasında adam otobanda arkadan gelip vurdu hocam . Panik yapma 1-2 kere düşünce 1-2 taksıcıyle kavga edınce alışıyor insan :)

İşte bu sebeptendirki her zaman full ekipmanlı gezin die kendimizi paralıyoruz. Gerekirse CBF150 üstünde tulum ile gez :p

Şakası bir yana ekipmanlarını fulle, gerisi herşey olacağına varır...

Motor almadan forumda 2 yıl takıldım. Okudukça "lan ne düşecem düzgün sürerim düşmem gaza gelmeden sürerim düşmem." gibi şeyler söyleyerek kendimi kandırdım durdum. 2017 ağustosta motoru aldım. Bak aynem yazıyorum.

-Sehpadan indirirken dengemi kaybettim, düştüm.
-Bu kontra dedikleri neymiş la diye küçük bi alanda denedim, başım döndü, düştüm. Zaten yaptığım da kontra değilmiş boşa düşmüşüm.
-Artcıyla toprak yolda boşa attım, kampana kitledi, düştüm.
-Motoru park ettim, ayaklığı açtım sandım açmamışım, düştüm.

Sözde kaşınmayacaktık düzgün sürecektik. Bak kaç kere düşmüşüm. Hepsi de tamamen salaklıktan, tecrübesizlikten.

Düşmem diye kendini avutma, öyle de böyle de düşeceennn. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar