motosikletli tabutlar...

bravo bu düşünüş ile devam ediniz. birinin de paraşütü açilmamiş uçaktan atlayinca ve yere çakilmiş fakat ufak yaralanmalar dişinda hiç birşey olmamiş adama, bu durumda uçaktan paraşütsüz atlamak da güvenlidir. neyse dah fazla uğraşmayalim, anlayana diyelim.

netice itibariyle kimin ne kapasite gösterip hangi motora nasıl adapte olabileceği kesin ve net söylenmez. ama yıllardır bahsedilen "motora küçük cc ile başlanır, yoksa hayatınızı tehlikeye atıyor olabilirsiniz" hadisesi bir öneridir, emir değil, şart değil.

süpersin abi abi ayakta alkışlıyorum:cat: konuyu özetleyen cümle bu

bravo bu düşünüş ile devam ediniz. birinin de paraşütü açilmamiş uçaktan atlayinca ve yere çakilmiş fakat ufak yaralanmalar dişinda hiç birşey olmamiş adama, bu durumda uçaktan paraşütsüz atlamak da güvenlidir. neyse dah fazla uğraşmayalim, anlayana diyelim.

sana bişey derdimde senin gibi onlarca adama dedimki aynı şeyi.. tekrarlamak istemiyorum...

Son düzenleme:

neden bu kadar sinirleniyosunki ... ?? :silent:

oks ye hazırlanıyorum abi internet buldugum anda tak sitedeyim bu aşk bitmiyoooo babam cok kızıyooooo bu gidisle ben oks yi kazanamıyooooo :p

öhöö öhöö konuyu saptırmayalım....:p

yani dediğim odur ki debriyaj ayarı konusunda bir sıkıntı cekecegimi sanmıyorum ki araba sürüş vidyolarımı da eklerim yakın zamanda..

1999 model bi suzuki srad600 fstk gbi olcak tabii ki olursa :wiinkk:
ki ben bu sitede 600 cc ile baslayanlar da biliyorummmm

Son düzenleme:
oks ye hazırlanıyorum abi internet buldugum anda tak sitedeyim bu aşk bitmiyoooo babam cok kızıyooooo bu gidisle ben oks yi kazanamıyooooo :p

öhöö öhöö konuyu saptırmayalım....:p

yani dediğim odur ki debriyaj ayarı konusunda bir sıkıntı cekecegimi sanmıyorum ki araba sürüş vidyolarımı da eklerim yakın zamanda..

1999 model bi suzuki srad600 fstk gbi olcak tabii ki olursa :wiinkk:
ki ben bu sitede 600 cc ile baslayanlar da biliyorummmm

len yürü git :p

coq baba kesermi snei bilmem ama :p

htjt7.jpg

COQ

Motosiklet Eğitmeni
coq baba kesermi snei bilmem ama :p

htjt7.jpg

Bu akşam az alkollü biraya takılıyorum.
İlla viski ısmarlayacaksan, Ballantines tercihimdir.:)

Bu konuya paralel başka bir topic daha var.
Bu nedenle düşüncelerimi ayrı bir topicte anlatmaya karar verdim.
Oraya da aynı şeyleri yazdım.
Bir ara bir topic açıp, bişeyler karalayacağım.

Görüşmek üzere...:)

Hı bu profesyonellerin kaza yaapmayacağı anlamınada gelmez,bak geçtiğimiz aylarda ben bi kaza yaptım,ama belki boy yada diğer üstadlar olsaydı kurtarırlardı,amcaya çarptım ama düşmedimm,ama acemi bi arkadaş olsaydı düşerdi

yani şöyle diyorum benim kaza ile ilgili

belki tabiki:

boy olsaydı :Çarpmazdı
Ben :Çarptım ama düşmedim
Acemi:Hem çarpar hemde düşerdi:)

Ismail, ne zaman profesyonel oldun yav, gorusmeyeli o kadar oldu mu? :queen: Profesyonelden kastin ne, biraz acar misin? Ben 1991'den beri motosiklete biniyorum, profesyonel sayilir miyim? :mrgreen:

Son düzenleme:
150cc'lik minik Honda'mla son derece sakin bir sürüşle, rodaj sebebiyle 80'i hemen hiç geçmeyerek aldığım 750 km içinde trafikte atlattığım birkaç tehlikeden sonra (diğer şehirleri bilemem ama) İstanbul'da 600'lük bir SS'le motosiklete başlamanın akıl karı olmadığını düşünüyorum. Reflekslerimin cidden son derece iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak yine de şu azıcık deneyimimle belki çevreyolunda, otobanda veya pistte 600'lük bir motoru hakkını veremeden de olsa kullanabileceğimi düşünüyorum, ama 600'lük bir SS'i İstanbul içinde kullanabilecek deneyime ulaşmam için en az 10-15 bin kilometre daha deneyime ihtiyacım var. Çevreyoluna veya otobana çıkmak için de şehirden geçmek lazım. Hala ara sıra debriyajı kaçırıyoum, fazla gaz veriyorum, viteslerde hata yapıyorum. Bu hatalarım git gide azalsa da altımdaki araç bir SS olsaydı çoktan sağlam bir kaza yapmış olurdum.

Ismail, ne zaman profesyonel oldun yav, gorusmeyeli o kadar oldu mu? :queen: Profesyonelden kastin ne, biraz acar misin? Ben 1991'den beri motosiklete biniyorum, profesyonel sayilir miyim? :mrgreen:

abi sitede saracağım en son adam bile sen değildin ama madem bi kaşınma söz konusu,senide listeye aldımmm,cengizede söylee,onun yeride değişmediiiii :)queen:)

adam zaten profesyonelım dememıskii...! boy profesyonel bn azcıqq demişş ama demiş enes r6 'yla başlarsa profesyonel olmaz demiş... :p

yha hala doru dusgun bi cvp alamadım..ben manyak bi bisiklet sürerim manyak dediğim delice değil gayet güzel..tekteker 6 sanıye gidebiliyorum..baya hareeket yapabılıyorum.denge desem müthişş...reflex desen doğuştann...tam bi motorcuuyumm...

Son düzenleme:
Anlamsızca bir eleştiri olmuş.. Tepkileri tehlikeli olan bir makine ile motor kullanmaya başlamak çok büyük risktir. Sonuçta bambaşka bir aktivite. Dengede durmak mı yoksa gazı debriyajı ayarlamak mı? Hepsi tecrübeyle gelişir ve tecrübenin tepkileri az olan bir motorla kazanılması daha iyi olur ve riski daha az olur.

Arkadaşım bak, sorun alışmak değil alışana kadar geçen sürededir...... 600cc lik bir motorla 500mtlik mesafede bile ölebilirsin. Anladın?

Kendi tecrübemden ve acemiliğimden biraz anlatmak istiyorum
Orada burada ufak tefek motor tepesine çıkmak dışında tecrübem yoktu.
Okuya okuya yok dedim ben bu işi yerinde öğreneyim.
Gittim HGS 1 e
hiç motora deymedim diye başladım .
Sağolsunlar onlarda hiç motora deymemişlerden başladılar ki amaç oydu .
profesyonel bir eğitmen ve sizi nerde korkup nerde korkmamanız gerektiğini
anlatıp size gösterebilen biri olmalı ki bu adamlar oyleydi.

Neyse 2 gün sonunda ne mi yapabiliyordum ?
- motorda nasıl yatılır , nasıl doğru tutulur , en önemlisi motor nediri gördüm kendimi tarttım .
Gün sonu gidip ben şimdi ne yapayım diye sordum ,
dediler ki sen şu anda bir motor sahibi ol 250 cc herkese yeter , ikinci el bir motor al 1000 -2000 km bu öğrendiklerini sabah erken kimseyokken dene gez gel . öğrendiklerin iyice pişsin .

Ben ne yaptım motor almadım ,
HGS 2 ye gittim .
Ben geldim ama motor almadım pratikte yapmadım dedim . Bir baktım ki benle beraber gelenler nerdeyse 3 . motorunu almış en az 3 yıldır motor kullanıyor ama başından bir arbede geçmiş kişiler . Çoğu HGS 3 e gitmek istemişler ama
HGS2 alınmadan 3 kabul edilmiyor muş neyse .

Adamlar erken gelmişsin dediler başa çıkarsın ama yı da eklediler . Pist daha bir karışık daha bir hızlı ve yorucu idi . Diğer kişiler hiç bu şekilde motorla yorulmadım dedi ki ertesi gün herkesin biyerleri tutulmuş geldi.

Sporla zamanında uğraştığım için bilirim insan kullanmadığı kaslarını çalıştırırsa oraları ağrır . herkesin biyerleri ağrıyordu , hocanın dediği ise yanlış yaptığınız yerleriniz ağrıyor bugun ona göre çalışın şeklindeydi. Tek ağrıması gereken yer depoyu çoook sıkan bacak aralarınız olmalı diyede ekledi.

2. gün sonunda ne yaptık
önce CBF 500 denedik yüzlerimiz sırıttı ( kullanılan motorlar CBF 150)
sonra CBF 600 dendedik , biraz daha korkarak ama of be modumdaydım
en son CBF 1000 denedik , tren gibiydi kardeşim yuksek viteste kaldırmamıza izin verdiler 1. vites nedir gormedik , ama tren gibiydi anlatabildiöm sanırım
3-5 tur attık hepsiyle . Bunuda her motor düz yolda kullanılır ama önemli olan teknik diye göstermek için yaptılar .
neyse

yani sıfırdan 1000 cc bir motora kadar binmiş oldum ( kullandım diyemem hakkını veremem bir 10 sene)

Gün sonunda kendime güvenim ve kapasitem ortaya çıktı , gittim şimdi ne olsun 3 e nezaman geliyorum dedim .

Git bu sefer motoru al 250 cc , altında oyuncak olduğunu ne istersen yaptığını gör ama yinede sabah erken çık ki stressiz öğren kendine güven geldikçe düşük trafikli yerlerde dolaşmaya başla bu sezonu geçir .

Hadi ben oldum deyince gel konuşalım HGS 3 önemli ama şart değil bu yapacağın için ama ileri teknikler bu kursta başlar dendi .

Tamam dedik şimdi motor bakıyorum 250 cc ( eskiden vardı gitti şi,mdi bidaha alacam heh)

Size şunu söyleyeyim o CBF 150 nin yapabildiklerini görünce anladım ki
maharet kullananda , sen iyiysen motor 1000 olsa ne olur 150 olsa ne olur
ama şimdi bin tane yorum gelir . Ben çaylak olarak bunları hissettim ve
eğitim olmadan birilerinden öğrenmek çok ölümcül olabilir . Kimseyi üzmeyin

Kendini anlamak için bu tip bir kurumsal eğitime gidin öyle ahım şahım fiyatlar değil en ufak hastane masrafı bile daha fazla bunuda düşünün .

Saygılar

Yaklaşık 1 aydır motor kullanıyorum. İlk önce en tecrübesiz üye olarak bu konuda çok söz söylemeye hakkım yok diye düşündüm. Ancak sonra aslında bu insanlar beni konuşuyorlar diye karar verip bir iki kelimede ben söylemek istedim. Yaklaşık son 3 yıldır bir motosiklet alma hayalim varken kısmet bu yıl gerçekleştirebildim. Satın almak istediğim motor konusunda Hyosung GT250R diye düşünürken avatarımda gördüğünüz Gilera DNA 180 modeli motoru aldım. Şimdi bunlardan bizene diyen olabilir. Şu anda sahip olduğum motor 20 Hp' lik 180 cc' lik bir scooter (görüntüsü racing gibi) ama ne zaman ara yollarda trafikte kalsam mutlaka birileri yanıma gelip taciz ediyor. Yollarda da bu tacizler daha fazla ağırlaşıyor ve zaman zaman kaçmak kurtulmak için gazı açıp uzamam gerekiyor. Acemi olduğum için bu durum beni inanılmaz derecede geriyor ve korkutuyor. Ama neyseki altımdaki motor o kadar yüksek hızlara çıkmıyorda çok tehlikeli senaryolar yaşamıyorum. Bunların hepsini geçelim. Doktor olabilimek için minimum 6 yıl okuyorlar, bu sürenin bitiminde de yine bir o kadarda pratsiyenlik yapıp uzman olmak için sınavlara giriyorlar. Ve operatörlük içinde yine bir sürü zaman geçirmeleri gerekmekte. Bütün bunlar tedavi etmek istedikleri insanlara bilmeden zarar vermemelerini sağlamak için, ama dikkat edelim teorik eğitimin neredeyse 2 katı zaman pratik eğitim aldıktan sonra insanlar masaya yatırılıp doktorlara emanet ediliyor. İstediğiniz kadar eğitim alın, 3 günde motorcu olunmaz. Valentino Rossi eğitim verse bile kimse kalkıp R1' le yada 1000 RR' la yollara çıkamaz. Bu katliam olur.

Saygılarımla.

En acemi üyeniz.....!

yaniii ???.... :silent:

tamam hadi 600 cc ile baslanmaz..! 600cc supersport a gecebilmek için başlangıc motorumun ne olması gerekir ??

Son düzenleme:
Metalgod saçmasapan konuşma.Madem kafan basmıyo o zaman sus.Yıllardır motosiklet üzerinde olan adamlar oturmuş milet öğrensin diye bunları yazmış.Sende çıkıp saçmalık diyosun.

Çok motosiklet kullandın galiba?Çok yazı okudun, çok ölüm gördün?:farao:

Ne dediğinin farkında değilsin!Bırakta adam istediği zevki tatsınmış.Cahil olabilirsin ama insanları yanlış yönlendirme.Başlangıç cc si üzerine bu kadar yazıldı çizildi.Hala çıkıp bıdıbıdı yapıyosun.

Adamın alacağı varsa zaten alır.Kimse elini kolunu bağlamıyor ki.Bu sorumluluk duygusuyla alakalı.

Bu öylesine hurafe olarak ortaya atılmış birşeydeğil.Teoride değil.Bu gerçek.Aynı fizik yasaları gibi.kasksız birine 'arkadaşım kask tak' dedikleri zaman çıkıpta 'bırakın takmasın istediği gibi zevkince kullansın' demekle aynı şeyi yapmış oluyorsun bir bakıma..

Seni mt de Yılın Ziyan Motorcusu adayı ilan etmek istiyorum

:farao::farao::farao:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bu başlığı burda görmekten de, bu başlığın içeriğinden de, başlık konusundan da inanılmaz derecede sıkıldım. Ne demek motosikletli tabutlar, ne saçma bir başlıktır ve ne saçma bir konudur. :pr: Cevap yazarak prim vememenizi öneriyorum bu saçma ve gereksiz konuya...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar