Kendi tecrübemden ve acemiliğimden biraz anlatmak istiyorum
Orada burada ufak tefek motor tepesine çıkmak dışında tecrübem yoktu.
Okuya okuya yok dedim ben bu işi yerinde öğreneyim.
Gittim HGS 1 e
hiç motora deymedim diye başladım .
Sağolsunlar onlarda hiç motora deymemişlerden başladılar ki amaç oydu .
profesyonel bir eğitmen ve sizi nerde korkup nerde korkmamanız gerektiğini
anlatıp size gösterebilen biri olmalı ki bu adamlar oyleydi.
Neyse 2 gün sonunda ne mi yapabiliyordum ?
- motorda nasıl yatılır , nasıl doğru tutulur , en önemlisi motor nediri gördüm kendimi tarttım .
Gün sonu gidip ben şimdi ne yapayım diye sordum ,
dediler ki sen şu anda bir motor sahibi ol 250 cc herkese yeter , ikinci el bir motor al 1000 -2000 km bu öğrendiklerini sabah erken kimseyokken dene gez gel . öğrendiklerin iyice pişsin .
Ben ne yaptım motor almadım ,
HGS 2 ye gittim .
Ben geldim ama motor almadım pratikte yapmadım dedim . Bir baktım ki benle beraber gelenler nerdeyse 3 . motorunu almış en az 3 yıldır motor kullanıyor ama başından bir arbede geçmiş kişiler . Çoğu HGS 3 e gitmek istemişler ama
HGS2 alınmadan 3 kabul edilmiyor muş neyse .
Adamlar erken gelmişsin dediler başa çıkarsın ama yı da eklediler . Pist daha bir karışık daha bir hızlı ve yorucu idi . Diğer kişiler hiç bu şekilde motorla yorulmadım dedi ki ertesi gün herkesin biyerleri tutulmuş geldi.
Sporla zamanında uğraştığım için bilirim insan kullanmadığı kaslarını çalıştırırsa oraları ağrır . herkesin biyerleri ağrıyordu , hocanın dediği ise yanlış yaptığınız yerleriniz ağrıyor bugun ona göre çalışın şeklindeydi. Tek ağrıması gereken yer depoyu çoook sıkan bacak aralarınız olmalı diyede ekledi.
2. gün sonunda ne yaptık
önce CBF 500 denedik yüzlerimiz sırıttı ( kullanılan motorlar CBF 150)
sonra CBF 600 dendedik , biraz daha korkarak ama of be modumdaydım
en son CBF 1000 denedik , tren gibiydi kardeşim yuksek viteste kaldırmamıza izin verdiler 1. vites nedir gormedik , ama tren gibiydi anlatabildiöm sanırım
3-5 tur attık hepsiyle . Bunuda her motor düz yolda kullanılır ama önemli olan teknik diye göstermek için yaptılar .
neyse
yani sıfırdan 1000 cc bir motora kadar binmiş oldum ( kullandım diyemem hakkını veremem bir 10 sene)
Gün sonunda kendime güvenim ve kapasitem ortaya çıktı , gittim şimdi ne olsun 3 e nezaman geliyorum dedim .
Git bu sefer motoru al 250 cc , altında oyuncak olduğunu ne istersen yaptığını gör ama yinede sabah erken çık ki stressiz öğren kendine güven geldikçe düşük trafikli yerlerde dolaşmaya başla bu sezonu geçir .
Hadi ben oldum deyince gel konuşalım HGS 3 önemli ama şart değil bu yapacağın için ama ileri teknikler bu kursta başlar dendi .
Tamam dedik şimdi motor bakıyorum 250 cc ( eskiden vardı gitti şi,mdi bidaha alacam heh)
Size şunu söyleyeyim o CBF 150 nin yapabildiklerini görünce anladım ki
maharet kullananda , sen iyiysen motor 1000 olsa ne olur 150 olsa ne olur
ama şimdi bin tane yorum gelir . Ben çaylak olarak bunları hissettim ve
eğitim olmadan birilerinden öğrenmek çok ölümcül olabilir . Kimseyi üzmeyin
Kendini anlamak için bu tip bir kurumsal eğitime gidin öyle ahım şahım fiyatlar değil en ufak hastane masrafı bile daha fazla bunuda düşünün .
Saygılar