motosikletli tabutlar...

Motosiklet sürmeyi öğrenmekle öğrenmiş olmak arasında baya fark var ama hayatında hiç motosiklet sürmemiş adama 125cc bile kuvvetli gelecektir , ön fren sıkıyım diye gaz açan çok olmuştur öğrenirken sürmeyi mesela.Tabi araba sürmeyi bilen , yaşı biraz daha olgun , bilinçli arkadaşlar daha kolay öğrenebilir.Bazı arkadaşlarda sesi çok çıksın , lastiği kalın olsun , 10bin ylt param var race alıcam diyince herkez alma ölürsün diyecek.

Anlattığınız karşınızdakinin anlama kapasitesi ile sınırlıdır, yapılan uyarıları
anlamakta güçlük çekenlere daha dikkat çekici örneklerle, uyarılarla
yaklaşırsanız anlaşılma şansınız artar. Bazı insanlara dikkat et demek yerine
ölebilirsin demek daha anlaşılır olmanızı sağlar. Küçük cc ile başlaki tecrübeni
arttırarak daha güvenli bir öğrenme süreci geçir, demek yetersiz kaldığında,
büyük cc ile başlarsan ölüme daha yakınsın, demek daha etkileyici olur.
Her insanı sahip olduğumuz özellikler ile değerlendiremeyiz.

Motosiklet sürmeyi öğrenmekle öğrenmiş olmak arasında baya fark var ama hayatında hiç motosiklet sürmemiş adama 125cc bile kuvvetli gelecektir , ön fren sıkıyım diye gaz açan çok olmuştur öğrenirken sürmeyi mesela.Tabi araba sürmeyi bilen , yaşı biraz daha olgun , bilinçli arkadaşlar daha kolay öğrenebilir.Bazı arkadaşlarda sesi çok çıksın , lastiği kalın olsun , 10bin ylt param var race alıcam diyince herkez alma ölürsün diyecek.

Basit, güzel, kısa bir açıklama olmuş bence... Aslında işin özü bu da ben yine lafı fazla uzattım... :)

Büyük CC= ölüm demek değildir bende böyle düşünüyorum ama sende söylemişsin herşey kullanıcıya bağlı. Adam ömründe bisiklet bile sürmemiş sen bu adama nasıl istediği duyguyu tatsın diyebilirsin ki? O adam umrumda bile olmaz ama ya geride kalanlar onun için üzülenler? Ucu bize dokunmuyor mu sence? Sende söylüyorsun SSçiler için daha çok konuşuluyor sence bunun nedeni ne? Bilinçsiz ss sürücüleri değil mi? 125lik makinede istendiğinde ölümcül olabilir. Bizde sorun şu: her yüksek ss isteyene 125le başla demek. Oysa bilinçli bir insan pekala 600ilede başlayabilir. Ne edersen kendine edersen kendi kendine. Sen niye bu kadar sinirlisin anlayamadım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti bize ancak zarara götürür unutmayalım. O yılan gün gelip bizide sokar. Allah korusun istediğin duyguyu tadsın dediğin adam senin bir yakınına çarpsa (bireysel bir hatadan dolayı) aynen bu şelikde düşünebilecekmisin?

ahhh ahhh yanlış yapmışım 150cc ile başladım bu yazıyı daha önce yazsaydın belki bu hatayı yapmazdık :pr:

metalgod ve aye nin dediklerine sonuna kadar katılıyorum

ama doğruluğunu savunduğunuz şeyler tamamen birbirinden farklı onu fark ettim

büyük cc ile başlama ölürsün düşük cc ile başlarsan daha rahat alışırsın tabiri içinde kötü bi durum var

düşük cc ile başalayan adam bunu duyunca

bunu sürmek kolay deyip muhtemelen tam dikkatini vermeyecek olaya

metalgod un dediğide bu işte

siz bu adama "düşük cc ile başla onun üzerinde tepinsen de bişi olmaz nasıl olsa düşük cc istediğini yapabilirsin onunla" anlamı çıkartıyosunuz farkında olmadan

demeye çalışıyor

bence şöle demeniz geekiyor ne alırsan al ama çok dikkatli olmalısın 125 cc alsan da 1000cc alsan da aynı dikkatti ve ehemmiyeti vermelisin ondan sonra cc tavsiyelerini yaparsınız

Semih seni seviyorum yalnız ,hiç hayatında 1000 ss bi racenin üstüne binmediğini düşünerekten ,düşüncelerini saygıyla karşılıyorumm ama bana göre yanlış sadece çok kısa bi örnek vercem

70 ile giderken herhangi bi bubi tuzağına ( halk arasında çukur diyoruz ) girdiğinde elinin istemsiz yapacağı bi gaz hareketine 125 tepki vermez geçer gidersin 1000 cc teker yaparr,yeterlimi bence yeterli,sakın yanlış anlama kanka:)

HRC

ısıtılıp ısıtılıp, tekrar tekrar önümüze gelen bir konu, yorumsuz..

yahu benim neyimi seviyosun sevilecek bişeymmi var abey :)
1000 cc makinaya bindim :) ama bi çukurda tepkisini ölçecek akdar değil
:) en azından bi 600rr ı 4 ay byunca kullandım :)
yani vereceği tepkiyi çok iyi biliyorum...
ve sana kaç çukur teker yaptırtıyo.. :) yada şöyle söyleyeyim tamam gaz kolu çeyrek tur.. en ufak dikkatsizliğidne başına deli iş gelir lakin.. :) bunun tecrübeyle pek bi alakası yok çok derin bi çukara düşmedikçede bu olmaz.. öyle bi çukura bi anda düştüğünde sen ne akdar koruyabileceksin kendini yada bi başkası ne kadar koruyabilecek..

yahu benim neyimi seviyosun sevilecek bişeymmi var abey :)
1000 cc makinaya bindim :) ama bi çukurda tepkisini ölçecek akdar değil
:) en azından bi 600rr ı 4 ay byunca kullandım :)
yani vereceği tepkiyi çok iyi biliyorum...
ve sana kaç çukur teker yaptırtıyo.. :) yada şöyle söyleyeyim tamam gaz kolu çeyrek tur.. en ufak dikkatsizliğidne başına deli iş gelir lakin.. :) bunun tecrübeyle pek bi alakası yok çok derin bi çukara düşmedikçede bu olmaz.. öyle bi çukura bi anda düştüğünde sen ne akdar koruyabileceksin kendini yada bi başkası ne kadar koruyabilecek..

vallaha onu o anı yaşarken görürüz ne diyeyimm,fakat canım benim 600rr kullanmışsın bak ,biraz gaz açtığında arka sele ,sarhoş olmuş baykuş gibi nasıl sallanıyo biliyosunn,bu bana zevk verir ,ama yeni kullanıcıyı tedirgin eder,bu tedirginliğin sonucu da pek hoş olmaz,tabiki bu herkes için böyle değill,ama herkes böylede değil

arkadaşım hayabusa ile başladıı,ama eline aklına hakim bi kardeşim olduğu için sıkıntı yaşamadıı,şimdi tomahawk alacam dese al derim ,ama o hayabusa ile başladı diyede herkes kayabusa ile başlayabilir diyemem,sözün özü kendine güvenen hayabusa turbo ile başlasınn,ama herhangi bi olumsuzluk anında,önüne şerid değiştiren araba ,anında frene basan araba,virajda hafif ıslaklık,virajın keskinliğini önceden kestiremem gibi durumlarda ,benim yapacağım hareketle onun yapacağı hareket aynı olmaz ,ben tecrübemle kurtulabilirim ,ama o tecrübesizliğiyle ölür,hı diyelimki hiç sıkıntı yaşamadan 3000-5000 km yaptı ,ondan sonrada pek sıkıntı yaşamaz,ama bı km içindede başına bi sıkıntı gelmeyeceğinin günümüz trafiğinde garanti yok haklımıyım semihimm:)

Hı bu profesyonellerin kaza yaapmayacağı anlamınada gelmez,bak geçtiğimiz aylarda ben bi kaza yaptım,ama belki boy yada diğer üstadlar olsaydı kurtarırlardı,amcaya çarptım ama düşmedimm,ama acemi bi arkadaş olsaydı düşerdi

yani şöyle diyorum benim kaza ile ilgili

belki tabiki:

boy olsaydı :Çarpmazdı
Ben :Çarptım ama düşmedim
Acemi:Hem çarpar hemde düşerdi:)

Son düzenleme:
ya nedir bu şimdi nerden cıktı diyecegim ama bunu demek için biraz gec bi sonuca da varıldıgını goremıyorum... nedir şimdi bu :silent:

yani istendiği takdirde büyük cc le baslanabilir mi ??

yoksa para kaybetmeye ve zaman kaybetmeye devam olarak kucuk cc ler mi ?? bi cwp alabilir miyim yha aklım karısmadı desem yalan olur ( karıstı ) :)

Son düzenleme:
arkadaşlar kimi yorumu okudum kimini okuyamadım zaten yeni bi işe başladım çok fazla yoğun ve sinirliyim neyse bunları geçelim. Arkadaşlar bence bi makineye binince ilk önce o makinenin size ne kadar küçük olsada büyük ama ne kadar büyük olsa da küçük tepkiler vereceğini unutmamanız konusunda ısrarlıyım bence her zaman dikkatli olmak lazım montunu kaskını eldivenini dizliğini vs... neyse artık korumanı yapıcaksın, sonra altındaki makine neyse tepkisini bilirsin en azından tahmin edersin. Gazını frenini falan ona görte vercen. Mesela bir bütünleşme psikolojisi vardır araçla bütünleşirsin virajda tekerleği kaymayı freni falan hissedersin motorculuk budur.

vallaha onu o anı yaşarken görürüz ne diyeyimm,fakat canım benim 600rr kullanmışsın bak ,biraz gaz açtığında arka sele ,sarhoş olmuş baykuş gibi nasıl sallanıyo biliyosunn,bu bana zevk verir ,ama yeni kullanıcıyı tedirgin eder,bu tedirginliğin sonucu da pek hoş olmaz,tabiki bu herkes için böyle değill,ama herkes böylede değil

arkadaşım hayabusa ile başladıı,ama eline aklına hakim bi kardeşim olduğu için sıkıntı yaşamadıı,şimdi tomahawk alacam dese al derim ,ama o hayabusa ile başladı diyede herkes kayabusa ile başlayabilir diyemem,sözün özü kendine güvenen hayabusa turbo ile başlasınn,ama herhangi bi olumsuzluk anında,önüne şerid değiştiren araba ,anında frene basan araba,virajda hafif ıslaklık,virajın keskinliğini önceden kestiremem gibi durumlarda ,benim yapacağım hareketle onun yapacağı hareket aynı olmaz ,ben tecrübemle kurtulabilirim ,ama o tecrübesizliğiyle ölür,hı diyelimki hiç sıkıntı yaşamadan 3000-5000 km yaptı ,ondan sonrada pek sıkıntı yaşamaz,ama bı km içindede başına bi sıkıntı gelmeyeceğinin günümüz trafiğinde garanti yok haklımıyım semihimm:)

Hı bu profesyonellerin kaza yaapmayacağı anlamınada gelmez,bak geçtiğimiz aylarda ben bi kaza yaptım,ama belki boy yada diğer üstadlar olsaydı kurtarırlardı,amcaya çarptım ama düşmedimm,ama acemi bi arkadaş olsaydı düşerdi

yani şöyle diyorum benim kaza ile ilgili

belki tabiki:

boy olsaydı :Çarpmazdı
Ben :Çarptım ama düşmedim
Acemi:Hem çarpar hemde düşerdi:)

biz seninle anlışız be üstad:)

ben arada sırada yoldan çıkıp karıştırıp fikrimle örtüşmeyen şeyler savunabiliyorum lakin bu benim gafımdır..

aye yi biliyosun başlangıç 1000RR ıyla başladı :p

asıl demek istediğim senin kırmızıyla işaretlediğin cümle..

bu başlıktada asıl anlatmak istediğimde insanlar büyük makineyle başladıkları zaman insan gibi uyaralım, yok efendim ölürsün yok bilmemne olrusun demeyelimdi..:)

motosikletlerin gücü tepkileri ortada zaten değin gibi bi olayın her seviyede kullanıcı için kaçınılmaz bi sonu mutlaka var.

yani görüşler ortak :) sen başlamasın demiyosun başlasında da demiyosun :) snein mantığındaki adamlar uyarmayı yeğeleiyor ama insan gibi uyarmayı işte :)

herkes bu kafada olsa böyle bi başlık burda olmazdı :mrgreen:

yha ben cevp alamadım sımdı ne diyorsunuz baslangıc motosikleti olarak illede 125 cc ile baslanacak diye bir sey yok mu ?? istendiği takdirde 600 cc le de baslanabılır mı ??

arkadaslar kimse bakmıyor mu buraya :pr:

sordugum soru o kadar da zor değill... ??

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
arkadaslar kimse bakmıyor mu buraya :pr:

sordugum soru o kadar da zor değill... ??

Ben bakıyorum.
Soru neydi? :p

Şaka yaptım.

Baştan sona topiği okuyunca benim bile kafam karıştı.:)
Tabii sorular da karıştı.

Senin sorunun cevabı forumda bol miktarda var.
Biraz araştırırsan bulursun.

Topic ile ilgili yorumumu daha sonra yazacağım.
Şu an ziyadesiyle ayık durumdayım.
Bu nedenle kafam basmıyor.:)
Prensip olarak gece 1 den önce içki içmem.
Bu nedenle gece yarısı bişeyler karalayacağım.
Yalnız,
yazdıklarımı beğenmeyip, toplaşıp beni dövmeye kalkışmak yok ona göre.:)
Biz Bruce Lee filmleriyle büyüdük.
Şimdiden uyarayım.:p

Fakat merak edenler konunun içeriğini anlamak için şunlara bir bakabilirler.
Bknz:
-İnternet erişimli fakat sahibinin internete erişemediği cep telefonları.
-Hafızalı ama bu özelliği asla kullanılmamış ve nasıl yapıldığı bilinmeyen televizyonlar.
-Pilav üstü az kuru
-40 bin çeşit özelliğe sahip, fakat sadece cd dinlenen playerlar.
-Çeşit çeşit ayara sahip fakat hep otomatik modda çekim yapılan dijital fotoğraf makinaları.
- Bilgisayar oyun hileleri
-Sifon icat edileli uzun zaman olmasına rağmen, ortalığı mook götüren umumi helalar....

Görüşmek üzere....

Ben bakıyorum.
Soru neydi? :p

Şaka yaptım.

Baştan sona topiği okuyunca benim bile kafam karıştı.:)
Tabii sorular da karıştı.

Senin sorunun cevabı forumda bol miktarda var.
Biraz araştırırsan bulursun.

Topic ile ilgili yorumumu daha sonra yazacağım.
Şu an ziyadesiyle ayık durumdayım.
Bu nedenle kafam basmıyor.:)
Prensip olarak gece 1 den önce içki içmem.
Bu nedenle gece yarısı bişeyler karalayacağım.
Yalnız,
yazdıklarımı beğenmeyip, toplaşıp beni dövmeye kalkışmak yok ona göre.:)
Biz Bruce Lee filmleriyle büyüdük.
Şimdiden uyarayım.:p

Fakat merak edenler konunun içeriğini anlamak için şunlara bir bakabilirler.
Bknz:
-İnternet erişimli fakat sahibinin internete erişemediği cep telefonları.
-Hafızalı ama bu özelliği asla kullanılmamış ve nasıl yapıldığı bilinmeyen televizyonlar.
-Pilav üstü az kuru
-40 bin çeşit özelliğe sahip, fakat sadece cd dinlenen playerlar.
-Çeşit çeşit ayara sahip fakat hep otomatik modda çekim yapılan dijital fotoğraf makinaları.
- Bilgisayar oyun hileleri
-Sifon icat edileli uzun zaman olmasına rağmen, ortalığı mook götüren umumi helalar....

Görüşmek üzere....

bişe anladıysam arap oliim :p yha dedim ki tekrarlıyorum cbr 125r gtr250 gbi motosikletlerle degilde 2002 model falan bi 600 cc lik motosikletle baslasak yavas yavas ögrensek olur mu illa kucuk cc sart mıdır ?? honda güvenli sürüs egitimlerine katılanlar derslerden sonra 600 cc kadar motosikletlere kadar kullanmakta zorluk cekmıyorlar...!mumkun mudur 600 cc le baslamak bn kendıme acayipp derecede güveniyorum ..

evet çoğu kişi büyük motor alıo snra kaza yapıp patates oluolar

en son 17 yaşımda bisiklet kullandıktan 7 sene sonra hayatımda ilk kez 150lik motor alıp trafiğe çıktığımda 60 km ibre gördüğüm an "anam anam, ölcem galiba ölcem" diye panik yapmıştım. 1 hafta sonra 90 km kesmemeye başladı, 1 ay sonunda 120 görüp direksiyonu bir çukurda zor toparlayarak hayatta kalabilmiştim.

velhasılkelam, motoru büyüttüğümde daha mı tecrübeli oluyosun derseniz 22000 yaptığım o motosikletten öğrendiğim tek şey frenleme mantığıydı. yeni aldığım motosiklette şu an 2500 kmdeyim ve halen sıfırdan öğreniyor gibi hissediyorum kendimi. ilk gün 500lükle başlasaydım çoktan nalları dikmiş olabilirdim.

ya da; belki daha rahat daha seri, bazı fonksiyonlarıyla daha güven verici olan bu makineyle başlayıp öncekine nazaran hiç düşmeden yıllar geçirecektim, kim bilir?

netice itibariyle kimin ne kapasite gösterip hangi motora nasıl adapte olabileceği kesin ve net söylenmez. ama yıllardır bahsedilen "motora küçük cc ile başlanır, yoksa hayatınızı tehlikeye atıyor olabilirsiniz" hadisesi bir öneridir, emir değil, şart değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar