motosikletli tabutlar...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya abi anlamıyosunuz... ben şunla başlanır bununla başlanmaz demedim... sadece insanlara ölürsünüz demeyin dedim...

efendy_iso

biliyorum yeterli bi süre olmadığını ama 600RR la 2 ay 5000 küsür km yaptım...

ya abi anlamıyosunuz... ben şunla başlanır bununla başlanmaz demedim... sadece insanlara ölürsünüz demeyin dedim...

efendy_iso

biliyorum yeterli bi süre olmadığını ama 600RR la 2 ay 5000 küsür km yaptım...

abi bende 600 rr ile başladımm hemde scooter bile kullanmamıştım hiç ,ama herkes senin benim gibi reflekslerine hakim yada şanslı olamayabilir o yüzden hani ben yaptım bişey olmadı demek yanlışş haksızmıyımm

benim ilk motorum değildi :) 3 yılı aştı motor tecrübem :) bu 3 yılın ilk gününden son gününe kadar 600RR la olmak şsterdşm ama :)

bu arada öyle bi sıkıntı daha var toplu sürüşlerde

ss sürücüleri ufak ccli sürücüleri ölüme sürükleyebilir.. çoğukez gördüm bunu ..

en basit örneği; ss pilotu düz yolda gaz açar sürati 150yi bulur viraja girerken frenlemeyle 90 a iner virajı döner.... peşinden takip eden 250 lilik bi motor gaz aça düzlüğün donunda 150ye ulaşır ss i kaybetmemek için onun 90 aldığı virajı 150yle alır... yada alamaz.. aslında büyük ccyle başlayan ss sürücüleri acemi kalır tezini doğruluyo sanırım bu olay... biraz alakasız bi konu ama değinmek istedim... bu tip konularında insanın hayatını etkilediğini unutmayalım acilen bi yere yetişmeniz lazım.. diyelim ssde böyle güvenceniz varken ufak ccli bi makinede başınıza neler gelebilir bi düşünün trafikte sizi bi aracın sıkıştırdığını düşünün...

ben bi kaza yapmıştım... arabının biri solumdan çarptı emniyete kadar sürkledi beni ve fırlattı ölebilirdim.. bi iç kanamam olabilirdi.. ama ben ehliyetim olmadığı için kaçtım... tamamen haklıyken hemde... eğer altımda yüksek ccli bi makine olsaydı adamın üzerime geldiğini farkettiğimde gaz açıp sağ çaprazdan sıyrılabilirdim.. 125lik bi makineyle 90la seyrderken böyle bişi yapmak imkansız...

ayrıca türkiyede ufak ccyle ehliyete başlanabilmesi için ilk önce trafik denilen şey kontrol altına alınmalı yollar düzeltilmeli.. araçlar kontrol altına alınmalı.. sağda müştei gören bi söförün sağ sinyal yaktığı anda kazıklama frenle sağa yanaşmasına engel olunmalı... bu yüzden devleti suçlamak birazda yanlış geliyo motosiklet konusunda.. onca dert varken motosikletler için bi şerit yapmak çon anlamsız yada başka bi uygulama.. sonuç itibariyle araç kazalarındaki ölü sayıısı motosiklet kazasıyla ölenlerin sayısının kaç katı.. insanlar kazalara alıştığı için artık ana haber bültenlerinde bile çıkmıyo çoğu..

Son düzenleme:
125lik ssten 600 e geçince niye ölüyoruz anlamadım ki :)

Ama şuna katılmıyorum benim dokunmadığım yılan gün gelir benide sokar benim birşey yapmama gerek yok. Burada forumu okuyorsanız her kaza haberinde insanlar motordan soğuyabiliyor veya ilk defa motor almak isteyenlerin aileleri kaza haberlerini okuyup izin vermiyorlar. Şimdi bu yılan bize dokunmuyor mu? Veya trafikte her türlü rezilliği yapan motor sürücüleri. 4 teker sürücüleri bunlara kızıp haksız bir şekilde suçsuz sakin ilerleyen motosiklet sürücülerini sıkıştırmıyorlarmı? Yapma canım kardeşim bal gibi yılanın zehri bizede geliyor kendimizi kandırmayalım.

senin bu tezine en uygun ata sözümüz "kuruyla beraber yaşta yanar" bu arada ben bi yanlışlık yaptım 600cc den 125cc ye geçmek tehlikeli! çünkü burda bir arkadaşımızı kaybettik böyle bir mevzu yüzünden.

motor ne olursa olsun önemli olan üzerindeki sürücü. motor ister 50cc olsun isterse 1300cc olsun farketmez. motorları akıllı ve bilinçli kullanırsak kendi hatamızı en aza indirgersek kaza oranınıda okadar aza indirgemiş oluruz!

ben 250cc den yzf r6 ya geçtim ondanda gv 650 şimdi de cb 1300 düşünüyorum. yada fazer 1000!!! bilinçli olduğum sürece kaza oranının az olduğunu biliyorum.

senin bu tezine en uygun ata sözümüz "kuruyla beraber yaşta yanar" bu arada ben bi yanlışlık yaptım 600cc den 125cc ye geçmek tehlikeli! çünkü burda bir arkadaşımızı kaybettik böyle bir mevzu yüzünden.

motor ne olursa olsun önemli olan üzerindeki sürücü. motor ister 50cc olsun isterse 1300cc olsun farketmez. motorları akıllı ve bilinçli kullanırsak kendi hatamızı en aza indirgersek kaza oranınıda okadar aza indirgemiş oluruz!

ben 250cc den yzf r6 ya geçtim ondanda gv 650 şimdi de cb 1300 düşünüyorum. yada fazer 1000!!! bilinçli olduğum sürece kaza oranının az olduğunu biliyorum.

Evet kuruyla beraber yaşta yanar daha uygun ama biz yeni motosiklet sevdalarına doğru yol gösterirsek onlara iyi örnek olabilirsek kuruların yanmasını en aza indirebiliriz.

Önemli olan sürücü bunda hem fikiriz. Zaten kurallara herkes uysa yani trafikte her sürücü bilinçli olsa kazaları en aza indirgemiş oluruz. (Takip mesafesi, ışıklar, sinyaller, özellikle hız limitleri vs. vs. vs.) Umarım yeni başlayan her insan sizin kadar bilinçli bir şekilde yaklaşır motosiklet olayına ama maalesef öyle olmadığını biliyoruz.

buranın en büyük amaçlarından biri insanları bilinçlendirmek1 ama biz onu alırsan ölürsün sakat kalırsın beceremessin gibi yaklaşırsak insanlar bu kadar motor kazasının olduğu bi dönemde alacakları varsa bile cayar! bence en mantıklısı alacağı motoru ona iyi tanıtmak. mesela cbr 600RR alcaksa o motorun artılarını eksilerini söylersek daha iyi olur bence. adam belki kendisi cayar. mesela desekki o motoru yolda tutmak zor yada ne bileyim hızı şukadar sesinden dolayı insan daha da hızlanmak istiyor falan bunları anlatırsak olaya daha bilinçli yaklaşmış oluruz diye tahmin ediyorum!

buranın en büyük amaçlarından biri insanları bilinçlendirmek1 ama biz onu alırsan ölürsün sakat kalırsın beceremessin gibi yaklaşırsak insanlar bu kadar motor kazasının olduğu bi dönemde alacakları varsa bile cayar! bence en mantıklısı alacağı motoru ona iyi tanıtmak. mesela cbr 600RR alcaksa o motorun artılarını eksilerini söylersek daha iyi olur bence. adam belki kendisi cayar. mesela desekki o motoru yolda tutmak zor yada ne bileyim hızı şukadar sesinden dolayı insan daha da hızlanmak istiyor falan bunları anlatırsak olaya daha bilinçli yaklaşmış oluruz diye tahmin ediyorum!

süpersin sen hocam tam manasıyla anlatmak istediğim şey buydu :cat:

Benim buraya yazdığım cevaplardada özellikle bunu belirttim insanlara cevap veriyoruz, niyetimizde samimi fakat tam olarak ne anlatmamız gerektiğini bilmiyoruz. Sanıyoruz ki bizim 1 cümlede anlatmak istediğimiz şeyi hemen anlayacak insanlar. Ama maalesef öyle olmuyor.

Birkaç bu şekildeki başlıkta özellikle "kendini öldüreceksin, tabutunu hazırla, mezar yerin hazır mı " gibi cevaplara şiddetle karşı çıktım. Bu şekilde söylemlerin dua yerine geçebileceğini daha dikkatli olmamız gerektiğini söyledim. Onun yerine dua edip kazadan beladan uzak olmasını söyledim. Yapmamız gerekende bu bence. Allah herkesi kazadan beladan cezadan uzak eylesin. Temiz bir ölüm nasip eylesin :)

abi bende 600 rr ile başladımm hemde scooter bile kullanmamıştım hiç ,ama herkes senin benim gibi reflekslerine hakim yada şanslı olamayabilir o yüzden hani ben yaptım bişey olmadı demek yanlışş haksızmıyımm

çok haklısın arkadaşım. bende 250 cc racing aldım yeni başlayacağım için. trafiksiz yerde iki haftadır kullanıyorum gayet rahat kullanımı. 600 cc ile başlasam da olurdu belki. ama önceki arkadaşların da belirttiği gibi, motosiklet binmemesi gereken yada motosiklet kullanması tehlikeli olan insanlar da var. her insan her aracı yada aktiviteyi yapabilir değil. bu yüzden düşük motordan başlayıp kendini keşfetmesi daha iyi olur. elbette 600cc ile ölünür diye bişey yok. ama kendisini motosiklet üzerinde hiç görmemiş birisi, hızın ve sesin tadını aldıkça daha hızlı gitmek isteyebilir. henüz kendisinin ve motorunun yapabileceklerinin farkında olmayan birisi bu sebepten çok kolay bir şekilde hayatını tehlikeye atabilir. elbetteki 600cc öldürmez. ama motosikle üzerinde neler yapabildiğini bilmeyen insanlar için 600 cc öldürür! kaldı ki çok tecrübeli insanlar bile genelde 600cc ve üzeri makinalarda çok salak sebeplerden can veriyor. bunları düşünürsek, bir insanın hayatını korumak adına söylenen 600cc öldürür lafı bence bu kadar karşıtlıkla itiraz edilmemeli.

125 - 250 - 600 - 1000 - 10000 gibi bir kavramın bulunmasının sebebi tamamen kişinin kendi motosiklet yeteneklerini görmesi. refleksleri çok hızlı olmayan insanlar kendilerini motor üzerinde gördükten sonra mesela racing yerine chopper tarzı daha az seri ve kondüsyon gerektirmeyen motorlar tercih edebilir bir sonraki güçlü motorlarında. yada reflekslerinin yeterliliğini gören ve yeterli insanlardan da onay alan birisi de racing alabilir. ama daha kendisinin ve motosikletin ne olduğunu bilmeyen insanlar 600cc bir makina üzerinde reflekslerinin yeterli mi yoksa yetersiz mi olduğunu anlamayabilir. seri ve atak bir motorla virajı dönemediğinde " ben bu motorla bu virajı dönemiyorum " yerine " bu motor bu virajı dönemiyor " diye düşünmeye başlarsa , motosiklet üzerinde kendisini tanımayan birisi olur.

ve motosiklet üzerinde kendisini tanımayan insanlar genelde ölür arkadaşım.

motosiklet diğer bir çok araçtan çok farklıdır. tamamen konsantrasyon gerektiren bir uygulama olduğundan, hangi süratte olursanız olun, aynı koşarken ayağınıza dikkat ettiğiniz gibi motora da dikkat edersiniz. koşarken dönmek için vücut ağırlığını yönlendirdiğiniz gibi motoru yönlendirirsiniz ve motosiklet kendini sizin bir organınızmış gibi hissettirir. zevki de burdadır.

arkadaşım, eğer 600 cc motorla neden ölünür merak ediyosan, her zaman giydiğin ayakkabı numarasından 3 numara büyük bi ayakkabı giy ve koşmaya başla. nasıl kendi organın gibi hissedemediğin, yada koşarken sana ne tepki verecek bilemediğin bir ayakkabıyla rahat ve her an tetikte koşamayacaksan, bilemediğin ve alışamadığın, daha kötüsü hissedip hissetmediğini bile bilmediğin bir motosikletle de ölürsün. elbetteki bu şartlarda bi motosiklet her daim ölüm tehlikesi saçmaz.

ama insana bir kere ölmek yetiyor hatırlatmak gerekirse

sessizsakin arkadaşım güzel bir yorum getirmişsin. Sanırım hepimizin ortak düşüncesine yakın birşey anlatmışsın fakat hepimiz farklı yollardan anlatmaya çalışıyoruz ve bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor bu yüzden. Ellerine sağlık :)

işin özü aynı dili konuşuyoruzzz ama ne yazıkki anlaşamıyoruzzz ,türkçe işte garippp, buna bide forumda yazma, yani anlatımın en önemli aşaması olan yüz ifadeleride eksi olarak etki edince, haden bayram namazına oluyo valla:mrgreen:

selam motosiklet dünyasına adım atmak istiyorum sizce hangi marka hangi modelle başlamalıyım tecrübeli sürücülerden öneriler bekliyorum

motor 10.000 cc de olsa minicik bi debriyaj kolu durdurabiliyo içinizdeki şeytanı motora yansıtmazsanız bişi olmaz :D büyük motorla başlamak elbette mantıklı değil..

Büyük motordan düşmek ve kötü kaza yapmak daha kolay.. Ufak motorda ayağını koyup doğrultursun, büyük motorda yeri her seferinde boylarsın. Hafif motorlar daha affedici oluyor.
Mesela ufak motorda gazı fazla açarsam birşey olmuyor, fark edip kısıyorum.
Büyük motorda gazı fazla açarsam ön tekerleği kaldırabilir, yada öyle hızlı geri iter ki, gazı kapatamayabilirim.

Bir de sadece güç olarak bakmayın olaya, aynı zamanda ağırlık olarak da bakın - motor ne kadar güçlenirse o kadar ağır da oluyor.. Ağır birşeyi idare etmek, ne olsa daha zor oluyor.. -t

Bence buradaki sorun 600 cc süpersportla başlamak yada 125 cc commuterle başlamak değil.
600 cc süpersport almayı isteyen kiş niye bu motoru istiyor?
Hızlı, seri ve güçlü olduğu için değil mi?
600 cc cruisre istemiyor illa süper sport istiyor! Yani bu arkadaş baştan sürat yapacağını beyan etmiş oluyor.
İyice öğreneyim sonra sürat yaparım demiyor. Öyle olsa 125 cc Süpersport modelleride var. Hatta 250 cc olanlarıda beğenmiyor.
En aşağı 600 cc olmalı diyor.
İşte bende diyorum ki bu arkadaşın geleceğinde ya hastane yada mezar var.
Aksini iddia eden al koçum 600 cc süpersport yavaş yavaş alışırsın belki Allah tarfından verilmiş süper bir yeteneğin vardır yada doğuşatan şanslısındır sen trafikteyken Azrail tatile çıkar korkma al 600 cc paşa paşa binersin diyende bu arkadaşın vebalini üstüne alır.

Büyük motordan düşmek ve kötü kaza yapmak daha kolay.. Ufak motorda ayağını koyup doğrultursun, büyük motorda yeri her seferinde boylarsın. Hafif motorlar daha affedici oluyor.
Mesela ufak motorda gazı fazla açarsam birşey olmuyor, fark edip kısıyorum.
Büyük motorda gazı fazla açarsam ön tekerleği kaldırabilir, yada öyle hızlı geri iter ki, gazı kapatamayabilirim.

Bir de sadece güç olarak bakmayın olaya, aynı zamanda ağırlık olarak da bakın - motor ne kadar güçlenirse o kadar ağır da oluyor.. Ağır birşeyi idare etmek, ne olsa daha zor oluyor.. -t

İşte bizde bunları anlatmaya çalışıyoruz ama nafile...neyse ben artık bu konuda konuşmama kararı aldım...biz ne dersek diyelim yinede herkes bildiğini okuyacaktır...bunun 3 sene içerisinde çok fazla örneklerini gördüm...boşu boşuna kendimizi yormaya gerek yok...

En basitinden örnek vereyim: Bahçedeyim, bir metre motoru ileri alayım dedim, yan sehpası yerde, açık nasılsa. ilerlettim, sonra yavaş yavaş bırakıyorum sehpaya otursun diye, allah, gittikçe yatıyor! (Ben ittirirken sehpa yerdeki ota takılıp yarım geri katlanmış). Motor 200 kusur kilo, belli bir yatma seviyesini geçince MÜMKÜN DEĞİL doğrultabilmem! ve devrildi tabi, yattı çimin üstüne (bereket çimdi).
250cc olsa bu motor, öyle yatmaya başladığında tut kaldır, çok rahat olacaktı.
-turgut

küçük ccden baslamak iyi olabilir ama bence en doğrusu örn honda cbr 600 rr mı kullanmak istiyosun gidersin hondanın egitimine iyi bi şekilde öğrenir binersin:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
soru.: merhaba ben r6 alıcam sizce nası bi motor.. arıza nedenleri felan nelerdir?

mt forumcana cevap vermiş... 125le başla

sonra 250 500 600 750 1000 1100 1300 diye gidersin bak güzel bi yol

bu yolla gidersen ölmessin 125 cclik bi makineyle can tehliken yok... istesende ölemezsin ... 125cc lik bi makinenin böyle özel efektleri var aksesuar vs. yandan taksi çıkınca otomatikmen üstünden zıplıyo.. çukurlarda asla denge kaybetmez... gaz kolunu çevirince yvaş yavaş kalkıyo... ondan sonra kazıklama frende disk felan kitliyo ama kaymıyo duruyo makine ayrıca üstünden uçmaman için koltuk tututyo seni... ondan sonra bi anda debriyajı bıraksan bile teker yapmıyo.. hatta istesen küçük bisikletlerin arka tekerlerine takılan yan denge tekerlerivar düşmemeneni sağlıyo onlar...

kaza sebebbi motosiklet değil sürücüdür abi anlayamadınızmı.. dikkatli ol demek yerine küçük ccyle başla felsefesi ne saçmadırki ağustosta yağmur yağabilir yanına montunu al diyosun adama...

yahu ******* siz ss süürücüsüne yürüyen tabut gibi davranıyosunuz..

enfazla 5000 km sonunda sürücü motorunun tepkilerine alışır kendine güveni gelir... ve eminn olunki bu süre 5000dende azdır...

motosiklet alan adamın bi eğitim alması yada bilen birinden fikir alması okuması araştırması gerekir o kadar...bunları basit yerlerde uygulaması farklı şartlarda tepkileri ölçmesi makine yüzünden ölmemesi için yeterli.. bunun adıda deneyim... trafik tecrübesi...

aksi takdirde 18 yaşında bi çocuk pistte nası 1. olur o kadar antreman yapıp nası ölmez yoksa bu bir ilahi güçmüdür...

ben ss sürücülerine degil ama s s lere tabut gözüyle bakıyorum cünki o aletlere binince ben bu yaştayım egzoz sesi ve motor sesi gaza getiriyor insan gaz vermek istiyor kendini kaybediyor o yüzden ben binemiyorum ss e ama o 17 18 de birinci olanlardan ben birini tanıyorum o bisikletle başladı şimdi s s biniyor bence bu iş küçük yaştan başlar egitim ve tecubeyle pekişir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar