abi bende 600 rr ile başladımm hemde scooter bile kullanmamıştım hiç ,ama herkes senin benim gibi reflekslerine hakim yada şanslı olamayabilir o yüzden hani ben yaptım bişey olmadı demek yanlışş haksızmıyımm
çok haklısın arkadaşım. bende 250 cc racing aldım yeni başlayacağım için. trafiksiz yerde iki haftadır kullanıyorum gayet rahat kullanımı. 600 cc ile başlasam da olurdu belki. ama önceki arkadaşların da belirttiği gibi, motosiklet binmemesi gereken yada motosiklet kullanması tehlikeli olan insanlar da var. her insan her aracı yada aktiviteyi yapabilir değil. bu yüzden düşük motordan başlayıp kendini keşfetmesi daha iyi olur. elbette 600cc ile ölünür diye bişey yok. ama kendisini motosiklet üzerinde hiç görmemiş birisi, hızın ve sesin tadını aldıkça daha hızlı gitmek isteyebilir. henüz kendisinin ve motorunun yapabileceklerinin farkında olmayan birisi bu sebepten çok kolay bir şekilde hayatını tehlikeye atabilir. elbetteki 600cc öldürmez. ama motosikle üzerinde neler yapabildiğini bilmeyen insanlar için 600 cc öldürür! kaldı ki çok tecrübeli insanlar bile genelde 600cc ve üzeri makinalarda çok salak sebeplerden can veriyor. bunları düşünürsek, bir insanın hayatını korumak adına söylenen 600cc öldürür lafı bence bu kadar karşıtlıkla itiraz edilmemeli.
125 - 250 - 600 - 1000 - 10000 gibi bir kavramın bulunmasının sebebi tamamen kişinin kendi motosiklet yeteneklerini görmesi. refleksleri çok hızlı olmayan insanlar kendilerini motor üzerinde gördükten sonra mesela racing yerine chopper tarzı daha az seri ve kondüsyon gerektirmeyen motorlar tercih edebilir bir sonraki güçlü motorlarında. yada reflekslerinin yeterliliğini gören ve yeterli insanlardan da onay alan birisi de racing alabilir. ama daha kendisinin ve motosikletin ne olduğunu bilmeyen insanlar 600cc bir makina üzerinde reflekslerinin yeterli mi yoksa yetersiz mi olduğunu anlamayabilir. seri ve atak bir motorla virajı dönemediğinde " ben bu motorla bu virajı dönemiyorum " yerine " bu motor bu virajı dönemiyor " diye düşünmeye başlarsa , motosiklet üzerinde kendisini tanımayan birisi olur.
ve motosiklet üzerinde kendisini tanımayan insanlar genelde ölür arkadaşım.
motosiklet diğer bir çok araçtan çok farklıdır. tamamen konsantrasyon gerektiren bir uygulama olduğundan, hangi süratte olursanız olun, aynı koşarken ayağınıza dikkat ettiğiniz gibi motora da dikkat edersiniz. koşarken dönmek için vücut ağırlığını yönlendirdiğiniz gibi motoru yönlendirirsiniz ve motosiklet kendini sizin bir organınızmış gibi hissettirir. zevki de burdadır.
arkadaşım, eğer 600 cc motorla neden ölünür merak ediyosan, her zaman giydiğin ayakkabı numarasından 3 numara büyük bi ayakkabı giy ve koşmaya başla. nasıl kendi organın gibi hissedemediğin, yada koşarken sana ne tepki verecek bilemediğin bir ayakkabıyla rahat ve her an tetikte koşamayacaksan, bilemediğin ve alışamadığın, daha kötüsü hissedip hissetmediğini bile bilmediğin bir motosikletle de ölürsün. elbetteki bu şartlarda bi motosiklet her daim ölüm tehlikesi saçmaz.
ama insana bir kere ölmek yetiyor hatırlatmak gerekirse