Motosikletleri Neden Cezalandırıyorsunuz

Katılım
25 Ağu 2006
Mesajlar
247
Motosikletleri neden cezalandırıyorsunuz?

MOTORLARI 250 cc’nin üzerinde olan motosikletlere getirilen yüzde 37’lik Özel Tüketim Vergisi’ndeki mantığı anlayabilmek gerçekten mümkün değil.

Hem büyük kentlerdeki trafik sıkışıklıklarının çözülmesi için çok fazla paraya ihtiyacınız olduğunu söyleyeceksiniz, hem de dünyanın büyük kentlerinde insanların yoğun trafiğe buldukları en basit çözümlerden birine ulaşılmasını daha pahalı hale getireceksiniz.

Bir yandan "küresel ısınma var, çevreye gaz salınımını azaltalım" diyeceksiniz, otomobillere göre daha çevreci olan motosikletleri satılamaz hale getireceksiniz.

"Enerji çok pahalı, kaynaklarımızı idareli kullanalım" diyeceksiniz, sonra otomobillere göre çok daha az yakıt tüketen motosikletlere görülmemiş vergiler koyacaksınız.

Merak ediyorum, hükümet, motosikletleri gerçekten "lüks ve tüketilmese de olur bir ürün" mü zannediyor?

Bu bize aslında günlük yaşantımızda çok rastladığımız ve asla çözemediğimiz çok önemli bir sorunumuzun kaynağını da işaret ediyor:

Türkiye’de devlet yönetimi, günlük gerçeklerden ve insanların hayatından son derece uzakta cereyan eden bir eylem!

Masalarında oturan bürokratlar ve onları yöneten politikacılar için her şey káğıtların üzerinde yazılı bazı rakamlardan ve bilgilerden ibaret.

Alınan bir kararın, toplumsal maliyetlerinin neler olabileceğiyle kimse ilgili değil.

Motosikletlere getirilen yüksek oranlı vergiler de bu alışkanlığın bir sonucu sadece.


Mehmet Y. Yılmaz (Hürriyet)
 
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
375
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bana kalırsa bunun açıklaması şu olabilir.
devletin vergi gelirleri arasında akaryakıttan alınan vergi oldukça yüklü bir kalem. altın yumurtlayan kaz kesilir mi ?
hepimiz trafikten muzdaribiz (istanbulda ), trafikte bekleyen araç daha çok benzin yakar dur-kalktan dolayı, benzin kullanımı ve tüketimi fazlalaşır. benzin ve buna mukabil vergi geliri artar.
Vergi gelirinin düşmesi demek devletin sırtından geçinen binlerce asalağın gelir kapısının kuruması demektir.
komplo teorisi gibi geliyor değil mi ??
örneğin hızlı tren denemesinin sonucunu gördük. şu an tam teşekküllü olması gerektiği gibi hızlı tren altyapısı hazırlansa ve ulaşıma katılsa aklımıza ilk gelecek olan o kazadır. binmeye çekiniriz. halen ulaşımda deniz ve tren yollarından yararlanmaya çalışmamamızın bence en önemli sebebi PETROL KARTELLERİNİN gücüdür.
bu konular da nedense hep aklıma bunlar gelir. kendimi bildim bileli yönetime gelen hükümetlerin halk ve memleket yararına birşey yaptıklarına ufak istisnalar dışında şahit olmadım. Buna en iyi örnek PETROL YASASIdır. merak edenler yasayı inceler ise ne demek istediğime şahit olurlar...
Anlaşışalcağı üzere cezalandıralanı motorsiklet kullanıcısı olarak düşünmeyin, aracı olan herkes aydnı durumdadır, hoş aracı olmayanlar da petrol artışlarından nasibini almaktadır. Cezanın muhattabı türkiye üzerinde yaşayan türk milletidir.
Luxor un yazdığı karşı çıkma konusunda ise; güzel kardeşim karşı çıkacağımız kurum devlet oluyor ne yazık ki durumun vahamet noktası da budur.
 
Son düzenleme:
Katılım
14 Eki 2005
Mesajlar
1,956
Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
türkiye her zaman bazı kişiler için kolay para kazanma ülkesi olmuştur.
ve ne zamanki bu kişilerin kazançlarında %1 lik bile olsa bir azalma ihtimali olsa bu kişiler, karteller ne derseniz diyin, olaya müdahale edip durumu lehlerine çevirmesini başarmışlardır.
ne zamanki ülkem insanı bu olaya boşvermişlik ile değil de gerçek bir kararlılıkla karşı çıkar o zaman belki bir şeyler düzelir.
ama o ana dek bu ülke insanı o karteller tarafından eşittir= meeeeeeeeee
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst