Motosikletlerdeki ÖTV kaldırılsın! [İmza Kampanyası]

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yazık yazık tüh olsun bize

hadi ozaman konuyu uplayalim belki duserse motorumu satip daha yuksek bir model alabilirim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Up up up up :queen:

@motorcu48, senin mantığına göre 250cc altı özel bir konumda değil. O halde %8'i de almasınlar. Buradaki talep ÖTV'nin tamamen kaldırılmasıdır, 250cc üzeri ÖTV'nin düşürülmesi değil.

onuda almasalar değişen gene birşey olmaz şirketler gene fiyatı istediği şekilde yukarı çeker .biz üreten toplum olmadıkça ucuza araç ,teknoloji vs sahibi olamayız

birde motorun onceden dediğim gibi özel tüketim vergisine tabi olması otomobilden çok daha mantıklıdır.ilk otomobiller olmalıki motosikletlere kabul edilsin o da yemez

onuda almasalar değişen gene birşey olmaz şirketler gene fiyatı istediği şekilde yukarı çeker .biz üreten toplum olmadıkça ucuza araç ,teknoloji vs sahibi olamayız
Evet, distribütör şirketler alınmayan vergiyi kendi gelir hanelerine yazacaklardır, aynı fikirdeyiz. Ama zamanında da bazı şirketler artan ÖTV'yi tüketiciye yansıtmayıp kendileri karşılamışlardır.

birde motorun onceden dediğim gibi özel tüketim vergisine tabi olması otomobilden çok daha mantıklıdır.ilk otomobiller olmalıki motosikletlere kabul edilsin o da yemez

Arkadaş, bir motorcu olarak bari sen o cümleyi kurma! Hayır, katılmıyorum. Motosiklet neden özel tüketim olsun? Daha az tüketen, daha az kirleten, daha az trafik sıkışıklığı, park yeri işgali yaratan bir araç özel değil asıl araç olmalı. Asıl otomobiller özel sınıfında olmalı. 1 kişi yolculuk edecek diye 1 tonu hareket ettirmek için harcanan kaynak ve kirletilen doğa... Diğer taraftan aynı iş 100-200 kg ağırlığında bir motosikletle yapılabiliyorsa, İktisada Giriş, birinci dersteki tanım gerçekleşmiş oluyor. Kıt kaynaklarla, sonsuz ihtiyaçlarla ilgili olan hani...

Çok zangin bi ülkeyiz gelir dağılımındaki aletsizliğe bakmıyoruz başka şeylere bakıyoruz rakamlarla olmasada davranışlarımızla İsveç i geçtik.

7477 kisi imzalamis. Yaziklar olsun. Bu kadar motorcu var ama kendini uye edip bi destek olabiyor. Sonra da yok vergi yok bilmem ne agla dur...

Yok o yüksek yok bu yüksek ağlanıp durursunuz ama bu duruma tepki olarak kılınızı bile kıpırdatmazsınız. Bu oturduğun yerden hiç bişey yapmadan sadece dua edip Allah verir nasıl olsa demek gibi bişey. Sen bişeyler için çabala ki bişeyler için uğraş ki bazı şeyler yoluna girsin. Biraz duyarlı olalım.üstümüze düşeni yapalım.

250cc altında ötv kalkmalı. 250cc üzerinde ise kalkmamalı, düşmeli. bir motosikletli 250cc'lik motor ile karayollarında güvenli seyredebilir. daha üzeri biraz özele giriyor o yüzden vergi olmasını normal karşılıyorum. sadece kendimize bir motosiklet alacaksak, bir tane de devlete almak zorunda olmamıza karşıyım. kdv ile birlikte %50'nin üzerinde vergi mi olur ya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

kemâ tekûnû yuvella aleyküm

250cc altında ötv kalkmalı. 250cc üzerinde ise kalkmamalı, düşmeli. bir motosikletli 250cc'lik motor ile karayollarında güvenli seyredebilir. daha üzeri biraz özele giriyor o yüzden vergi olmasını normal karşılıyorum. sadece kendimize bir motosiklet alacaksak, bir tane de devlete almak zorunda olmamıza karşıyım. kdv ile birlikte %50'nin üzerinde vergi mi olur ya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

kemâ tekûnû yuvella aleyküm

kesinlikle öyle. kesin oran olarak hatırlamıyorum ama bi hayabusanın vergisi bitane daha hayabusa alabiliyo diye okumuştum.

konuya kac kisi bakis her bakan 1 tane oynamay yapsa suanda kampanya tamamlanmisti :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar