Motosikletle hiç kaza geçirdiniz mi (Ciddi yada Ciddi olmayan)

Ciddi veya normal bir kaza geçirdiniz mi Motosiklet ile ?

• Evet geçirdim

Oy: 35 89.7%
  • Hayır hiç geçirmedim

Oy: 4 10.3%

• Kullanılan toplam oy
    39
Malum bisikleti düşmeden öğrenmedik düşe kalka öğrendik. Motosiklette de hepimiz aynı mıyız ufak tefek düşmelerle mi öğrendik veya daha ciddisini geçirdiniz mi ?

Motosikleti
Honda CL250 /tvs jüpiter 110
YBR 125 ile yolun kenarındaki bozuk kısma girdikten sonra dengeyi kaybedip yere yapışmışlığım var. Korumalar ve birazda şans eseri yaralanmadım.

Scooter ile yaptıklarımı sayıcam:)

1 . ilk teker yapışım yokuş yukarı teker yapılırmı bi kalktı tepe taklak yerdeyim .
2 . önümdeki araba kırmızı ışıkta aniden durunca tampona vurdum 20 km hızla filan
3 . karda okula gidiyordum tekerim kaydı 40 la giderken yere yapıştım yan yan gittim durdum akan trafıkten
4 . trafikte aralarda bekliyordum sağ tarafımdaki araba beni farketmedi düşürdü sürte sürte

5 . okula gittim okul çıkışı buz tutmuş yerdeyim eve kaya kaya geldim :D sonra eve 1 km kaldı yine yapıştım yere

Cbr ile

1 . motorun depoya oturmuş yokuş aşşağıya iniyordum cg ci teker yapmıştı sonra bende depoya çıkmıştım :D ve motor u çeviremedim 70 a km deki motor yere yapıştı benle bırlıkte :D

2 . trafikte gidiyorum minibüs şöförü üstüme çıktı motor yere düştü ben ayaktayım :D

3 . açık öğretim sınavına gitmiştim iki aynadada kask takılıydı motor kitliydi kalem almayı unutmuşum atladım çalıstırdım gaz bi verdim motor sola gidiyo solda duvar car bi yere atladım motordan motor yere ben yere :D herkes bana bakıyo :D

4 . ise viraj a normal girdim kamyon şöförü benim şeridimi kapatarak geldiği için bende viraj çıkışı gördüğüm için kaçma şansım olmadı kafadan girdik birbirimize ve cbr i kaybettim şuan cbr yi almak için kendimi sıkıntıya soktum çok zamlandı .

böyle yani allah daha kaza bela vermez bana inşallah kimseyede vermesin :))

30la giderken ve kalkışta toplam 2kez yatırdık. bende bişey yok şükür. 250 ile başlayacak arkadaşlar göz önünde bulundurursa iyi olur :) zira fazla gücü ilk aşamada zapdetmesi zor oluyor :)
(36 hp motosikletle başlamak içerir)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ufak tefek düşmeler bu işin tuzu biberi zaten.
ama ciddi anlamda 3 kez ölümcül kazadan ,
önce allahın sayesinde ve yardımıyla sonra kendimce edindiğim tecrübelerimle kurtulmayı başardım. bu kazalar xj6 yı ilk kullandığım zamanki alışma süreçlerinde idi.
Her ne kadar ve her ne olursa olsun bir motosiklete alışma süresi içerisinde çok daha dikkatli kullanmak gerekiyor bunun farkına vardım.
birinci ciddi ölümcül kazanın gerçekleşme aşaması ve kurtulmam şu şekilde idi hiç unutmuyorum dün gibi aklımda;

şehirler arası otoban yolunda en soldan 160 170 km hızla giderken
orta şeritte bulunan mavi renk pejo sinyal vermeden düşük bir hızda benim

bulunduğum en sol şeride girdi

bariyer ile arabanın arasına sıkışmıştım.
eğitimde öğrendiğimi uygulayarak kaçabildim. ne araca baktım nede bariyere direk boş alana yani kaçacak yere bakarak o ölümle yaşam arasındaki çizgiden çıkmayı başarmıştım.

.
ikincisi yine sakaryadan istanbula dönerken tam köprü girişine doğru oluştu. yorgunluğun vermiş olduğu ve artık bir an önce eve ulaşma telaşı ile umursamaz bir şekilde sol şeride girmek istedim ancak soldan gelen araç kör noktamda kaldığından göremedim . son anda korna çalmasıyla hemen tekrar ani bir kontra ile kendi şeridime geçtim. hızlarımız 80 ila 90 km civarındaydı .

üçüncüsü ise heyecan ve çok dalgın bir anıma gelmişti. bu şehiriçiydi güngörenden zeytinburnuna giden yolda ilerlerken hızım ortalama 70 ila 80 km iken havanın tam kararma anına doğru gerçekleşti.neyse bu hızla ilerlerken az ileride yine ışıklar varmış . ben havanın o kararma anını başlatan körlüğü ve dalgınlığım ile ilerideki ışıkları göremedim ve arabalar duruyordu bir an önce yeşil yansada arkadan vurmasam diye içimden o an söyleniyordum.
panik frenle ön arka sıktım. arka en az 30 40 metre altımda kaydı. artık son 10 metre kalmıştı hızım 40a kadar düşmüştü ve bişey yapmam gerekiyordu. ve yaptım. eğitimde gösterilen o bakış vardıya nereye bakarsan oraya gidersin.

artık sona geldiğimi hissetmişken bir anda o ışığı gördüm . ışık derken trafik lambasının ışığı değil. iki arabanın arasından kırmızıda geçmiştim.
eğerki tampona kitlenseydim yani baksaydım 40 km hızın şiddetiyle baya bir hasar almıştım. allah korudu şükür ve hamd olsunki.

Tem'de işten eve giderken, çakmak köprüsü civarında makas ata ata giden bmw li bir şahsın önümdeki iki aracın önüne bilinçli olarak kırması ve frene basması sonucu kaza geçirdim. Ful ekipmanlıydım, uzun motosiklet çizmesi, kask mont, sırtlık, bileklik korumalı eldiven, çift mafsallı dizlikler vb. Buna rağmen sol ayak aşık kemiğimde çatlak ve sağ el bileğimde parçalı kırık oluştu. Kolum 7 hafta alçıda kaldı. Daha geçtiğimiz hafta kamu davası da sonuçlandı. Makasçı bmwli sahış taksirle yaralamadan 135 gün para cezası aldı + 3 ay ehliyetine el konuldu.
Arkadaşlarıma tavsiyem her koşulda kesinlikle full ekipmanınızı kuşanın, baktınız trafikte makas atan, tehlikeli işler yapan bir araç varsa gaz kesin kenara kaçmaya çalışın. Herkese kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Merhabalar
Ufak yatma , düşük hızda kayma dışında atlattığım bir kaza var
Alt geçitten çıkışa gidiyorum sol şeritten , önümde trafik gidiyor sanıyorum , yokuş yukarı bir çıktım öndeki araçlar neredeyse durmuş vaziyette. 60-70 Km falan hızdayım durmama imkan yok , 15-20 metre falan kalmış , saolsun AEA dan öğrendiğim bir boşluk bulun oraya bakın teorisi ile kendimi bariyer ile araba arasına contra ile saldım ve sonrasında frenleyebildim çarpmadan.
Kıssadan hisse : Yolun ilerisini görmeden gitmeyin , yokuş yukarı daha da dikkat ve sakın ola ki tehlike durumunda işlemciyi kapatmayın , bir boşluk bulun oraya bakın.
İyi akşamlar

KISSA:3 şeritli yolda en sağdan 40 km gibi bir hızla gidiyorum.Orta şeritteki aracı süren dede sinyalsiz ve kontrolsüz şekilde direk sağa üzerime kırıp ters yöne girmeye çalışıp sol yandan bana çarptı.Kazadan 5 saniye önce kör noktada olduğum anda o yolda o arabanın sağa dönme ihtimalinin 100 de 1 olduğu zamanda kurnazca o ihtimali dahi düşünüp 3 kere sert korna yapıp "hey burdayım" dememe rağmen dede duymadı ve sağ tarafımızdaki dönülmez yola yani ters yöne dönmeye çalışarak beni ezdi.

HİSSE: Her ihtimali düşünerek sürmeliyiz, ters yönden dahi araba çıkabilir yani.Hiç kimse bizi görmüyormuş gibi temkinli sürmeliyiz.Kör noktalarda korna yaparak kendimizi fark ettirmeliyiz (Benim kazada dikkatli olmam da korna yapmam da fayda etmedi ama yine de bunları yapmalıyız.)

EK HİSSE: Çoğu kazada direk AMBULANSI arayın yoksa POLİSler gelmiyor bilginize.

Son düzenleme:
Yokuş aşağı caddeden iniyoruz arkadaş kullanıyor kavşağa girdik sola dönüş aldık ışık yeşildi yavaşlamadan devam etti arkadaş kafamı sağa bir çevirdim honda civic mugen geliyor tam çarparken kendimi havaya attım önce aracın camına sonra yere düştüm arkadaşıda araba altına aldı allaha şükür ikimizde 10 gün yattıktan sonra toparladık kırık yoktu arabada 8bin liralık hasar çıkmış bizim motorda pert fotoğraf mevcut kısa zamanda yüklerim

Düşmeden motorcu olunmaz derler. Gayette doğrudur.
Her kaza yada kaza tehlikesi ders almayı bilirsen sana bir artı değer katar yanlışlarını sorgularsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pulsar la hasta ziyaretinden dönerken hastane önünde iki tekerde kalkıştan hemen sonra hızım 20kmh yoktu kaydı ekipmanın önemini anladım kask eldiven mont tech90 vardı ama ayağımda normal bot vardı firen pedalı motor arasısına sıkıştı ayağım 2 çatlak 1 kırık oldu 10 gün alçıda kaldı 5mt sürüklendim eğer korumalı bot olsaydı bu kazayı hasarsız atlatıcaktım ekipman gerçekten önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar