motosikletle bir günde kaç km yapılabilir

Mayıs ayında kısmetse Manisa Elazığ yapacağım. Naciyeyle. Gidiş toplam 1250 km sürecek. Günlük kaç m hesaplamam lazım ona karar vermeye çalışıyorum. Ona göre kalacak yer vs her şeyi hazırlayayım diyorum. Bayram zamanı yolda kalacak yer bulmaya uğraşmayayım. Günde 500 km iyidir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mayıs ayında kısmetse Manisa Elazığ yapacağım. Naciyeyle. Gidiş toplam 1250 km sürecek. Günlük kaç m hesaplamam lazım ona karar vermeye çalışıyorum. Ona göre kalacak yer vs her şeyi hazırlayayım diyorum. Bayram zamanı yolda kalacak yer bulmaya uğraşmayayım. Günde 500 km iyidir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Öncesinde bir iki uzun yol yaparsan kendini daha iyi tartarsın. Mesela İstanbul eğitimi için Manisa-İstanbul yolculuğu yapacak olman sana bir referans noktası sağlar.

Motosikleti
D400

Bence yolu bi 50 km uzatıp 550 km Manisa - Ankara yap, hem Atamıza da selam verirsin.

geriye 750 km kalıyor, Ankara- Elazığ arası otoban var ise direk tek defada gidilir. Otoban yok ise ben yorulmamak adına 400+350 olarak bölerdim şahsen.

Ben de Rks Titanic ile İstambul'dan kalkıp Bodrum'a gitmiştim, dönüşte vibrasyondan egzoz korumam düşmüştü de Aydın'da sanayide bir mekana dalıp rica etmiştim de ücretsiz vida atmışlardı. Ben de sanki ünlü bir Youtubermışım gibi adamlarla selfie yapmıştım, adamlar da şaşırıp mal gibi poz vermişlerdi.
Hahaha vay be o zamanlar bu video islerine falan yuklenmek lazimmis,en sacma bir video bile olsa youtubeye atmak lazimmis.:)

Benim youtube hesabim 2007 tarihli,isim ve soy isimle beraber gmail/hotmail/adreslerim bile var aldigim tarihler 2003-2004 falandir.

[email protected] tarzinda mail adresleri olana hayatta basarilar.

erzurum'dan antalya'ya giderken ya kayseri'ye ya da nevşehir'e kadar sürüp bırakıyorum.
arkamdan atlı kovalamıyor ya.
2 senedir edindiğim tecrübe ile ortalama 10 saatlik bir sürüşten fazlası beni aşırı yıpratıyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
24 saat değil de 36 saatte 1840 km yaptım kasım ayında.. İşin garibi hiç otoyol yoktu..

Motosikleti
Ns200 15"
tommygun abimin dediği gibi 600-700 kilometre rota ayarlayıp kendinizi deneyebilirsiniz, Manisa-İstanbul arası bu rotada denenebilir.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Selamlar,

Bir günde ne kadar yol yapılabilir sorusunun cevabı birçok değişkene bağlı; motosikletiniz gücü ve bakım durumu, yolun durumu, havanın durumu, sizin fiziksel durumunuz, ekipmanlarınızın durumu vs.

Kendi adıma, günde 300-400 kilometre (6-7 saat) yoldan fazlası beni çok yoruyor.
Hele bi de virajlı yollardan geçmişsem dayak yemişe dönüyorum.
Yolun sonuna doğru artık kıyafetleri, kaskı, botu falan çıkartıp rahatlama fikrini beynimden çıkartıp atamıyorum 😁
Eskiden fiziksel yorgunluk pek olmazdı ama artık hem fiziksel hem zihinsel yorgunluk yaşıyorum, yaptığım kilometre arttıkça dikkatimin iyice dağıldığını hissediyorum.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
150 cc hava soğutmalı motorla şu haritada Bursa - Samsun arasını 1 günde yaptım (+1000km)

3600.jpg

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
2019 Eylül başında Doğu turumdan dönüşte Bitlis-Ankara yapmıştım 2017 CRF 250 Rally ile.

Şehir içlerine gir-çık yaparak 1150 km tutmuştu.

Hafiften nezle olmamış olsam (=sabah çok daha erken yola çıkabilmiş olsam) ve yolum daha da uzun olsa teoride 1000 mili devirip Iron Butt olurdum herhalde.

2019 Eylül başında Doğu turumdan dönüşte Bitlis-Ankara yapmıştım 2017 CRF 250 Rally ile.

Şehir içlerine gir-çık yaparak 1150 km tutmuştu.

Hafiften nezle olmamış olsam (=sabah çok daha erken yola çıkabilmiş olsam) ve yolum daha da uzun olsa teoride 1000 mili devirip Iron Butt olurdum herhalde.

Resmi olmasada gayrı resmi olarak İron Butt olmuşsunuz zaten. En azından benim gözümde öyle.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motosiklet ile uzun yol en sevdiğim şeylerden birisidir. Bir günde yaptığım en uzun yol Hamburg - Edirne arasıydı Google amca 22 saat demiş ama ben 20 saatte gelmiştim. Toplamda 2250 km civarında bir yol . Tamamı otoban ve BMW K1200 GT gibi bir safkan sporttouring ile yapılmıştı.

Edirnedeki uyku molasından sonra Çanakkale üzerinden Eskişehire devam etmiştim toplamda 48 saatte 3000 km yol yapmıştım. Ortalaması 1500/gün eder. Bence fena değil.

Motosikleti
CBR 500 R
2024 yılında Kapadokya' dan çıkıp Mersin-Gazipaşa-Anamur eski yolundan Manavgata gitmiştim. Toplamda 700 kilometre ancak 11 saat sürmüştü . Eski yolu bilen bilir bol virajlı dağ yolu. En son Gazipaşadan çıkarken yol kenarında durup bi ağacın altında 1 saat uyumuştum 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar