valla bizim burda benim daimi yıkattığım bir oto yıkama var... eskiden motorcu olduğu için sahibi bu konularda epey bir bilinçli..
motoru ilk götürdüğümde soğumaya çektiriyor... ondan sonra köpük atıyor biraz bekliyor.. sonra tazikli suyu vuruyor...iyice duruluyoır.. ondan sonra hava hortumuyla aralarda kalan suları kurutuyor en sonra biraz bezle kurulayıp cila pasta yapıyor.. şıkmı şık motor en son

...hepsi hepsi 10 tl
daha önce bir forumda... bir motorcunun oto yıkamada köpük maddesinin azizliğine uğradığını okumuştum..
adam gidiyor motoru yıkatmaya, ilkin köpük ,ve ardından durulama sonrasında bir bakıyor motorun metal aksamında benekler var... köpükteki kimyevi madde motorda iz yapmış...
sonra uğraş dur..bazı oto yıkamacılar adi ucuz madde kullanıyor... ben ilk gittiğimde köpük maddesini sormuştum nedir ne değildir. diye... oda kaliteli bir ürün olduğunu sölemişti bana..ama hakkaten dedği gibiydi motorda hiç bir şey yoktu yıkkatıktan sonr motor acayip* parlıyordu...motorunuz eğer grenajlı ise bence çok bişey olmaz... sonuçta bu motorları yapan mühendisler bu işleride düşünerek yapıyorlar... içiniz rahat olsun tazikli sudan korkmayın..>

..
ama motoru yıkatırken kullanılan ürünün kalitesini ve markasını sorgulayın...son olarak sürekli aynı yıkamacıya götürmenizin faydası büyük.... hem motorunuzu tanır hemde sizi..

kazasız belasız günler hepinize