NC750 DCT Hakkında

Motosikleti
Dominar 250
Selam dostlar,
Gördüğüm kadarıyla bir grup NC'den scooter diyerek eleştirirken bir grup NC'nin istenilene göre güzel olduğunu savunuyor. NC severler ise manuel ve DCT arasında ikiye ayrılıyor. Argümanları merak ediyorum. NC 750 DCT X sürdüm kısa bir süre ama tam hissiyatı kavramama yaramadı. Bagaj hacmini dışarıda tutarsak NC hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.
Tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Selam dostlar,
Gördüğüm kadarıyla bir grup NC'den scooter diyerek eleştirirken bir grup NC'nin istenilene göre güzel olduğunu savunuyor. NC severler ise manuel ve DCT arasında ikiye ayrılıyor. Argümanları merak ediyorum. NC 750 DCT X sürdüm kısa bir süre ama tam hissiyatı kavramama yaramadı. Bagaj hacmini dışarıda tutarsak NC hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.
Tekeriniz düz bassın.
bagajı var

az yakıyor

bitti

Motosikleti
D400
bana hangi motor evladiyelik dersen direk NC derim.

Fakat işin içerisine çok teknoloji girdiği zaman hangi motor olursa olsun bana ruhunu kaybettirmiş gibi geliyor. yani ne bileyim abs - kaydırmalı debriaj hariç motosiklet ya manueldir ya otomatik. ıvır zıvır sensörler sistemler yok debriyajsız vites değiştirmeler falan saçma.

Motosikleti
Dominar 250

Fakat işin içerisine çok teknoloji girdiği zaman hangi motor olursa olsun bana ruhunu kaybettirmiş gibi geliyor. yani ne bileyim abs - kaydırmalı debriaj hariç motosiklet ya manueldir ya otomatik. ıvır zıvır sensörler sistemler yok debriyajsız vites değiştirmeler falan saçma.
Biraz eklentileri olsa aslında güzel gibi yani şehir içi olsun şehir dışı olsun bakımı vs de çok absürt değil ama bir sevgisizlik var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

neden hocam neden :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
grupta gördüğüm en büyük nc karşıtı :D beğenmediğin neler
uzaktan bakınca bacağının arasında benzin deposu var diye motosiklet sananlar var ama bu motor sukutırlarla aynı özellikleri taşıyor bagajı vardır az yakar en düşük en basit seviye komponentler kullanılır honda 750ccden 95 beygir çıkarabiliyorken bu motorda 58 beygir çıkarır arabalarla aynı devri çevirir 110cc kurye motoruna binmiyorsan böyle 750cc 800bin tllik bi ''motosiklet''e bineceksen bu iş keyif işi olmak zorunda eğer tamamen pratiklik düşünüyorsan da gider clioya binersin

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
Biraz eklentileri olsa aslında güzel gibi yani şehir içi olsun şehir dışı olsun bakımı vs de çok absürt değil ama bir sevgisizlik var

neden hocam neden :D
sen nc yi seveceksin de yarım kalmışsın gibi. bizden o eksik yönünü göstermemizi istiyosun sanki :)
hoşlanıyosan açıl bence. satayım benimkini sana😀

Motosikleti
Dominar 250
uzaktan bakınca bacağının arasında benzin deposu var diye motosiklet sananlar var ama bu motor sukutırlarla aynı özellikleri taşıyor bagajı vardır az yakar en düşük en basit seviye komponentler kullanılır honda 750ccden 95 beygir çıkarabiliyorken bu motorda 58 beygir çıkarır arabalarla aynı devri çevirir 110cc kurye motoruna binmiyorsan böyle 750cc 800bin tllik bi ''motosiklet''e bineceksen bu iş keyif işi olmak zorunda eğer tamamen pratiklik düşünüyorsan da gider clioya binersin
açıklayıcı oldu samp seninle bir gün v2s süreceğiz

sen nc yi seveceksin de yarım kalmışsın gibi. bizden o eksik yönünü göstermemizi istiyosun sanki :)
hoşlanıyosan açıl bence. satayım benimkini sana😀
yok ya sevmek değil de eskiden sempatik gelirdi aile arabası mottosu gibi aile motoruna benziyordu da sende varmış şimdi fark ettim :D neden sevmiyorsun motorunu

Motosikleti
K 1600 GTL

Bi kullan belki fikrin değişir....

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
açıklayıcı oldu samp seninle bir gün v2s süreceğiz

yok ya sevmek değil de eskiden sempatik gelirdi aile arabası mottosu gibi aile motoruna benziyordu da sende varmış şimdi fark ettim :D neden sevmiyorsun motorunu
ben almadan önce hiç kullanmamıştım. motor konusunda benim için son motorum olur diyordum. az yakma, sağlamlık falan neyse de konfor falan yönünden de beklentim yüksekti. kısaca motoru kafamda fazla büyütmüşüm. motordan yana sorun yok, benim beklentim motordan fazla olduğu için hayal kırıklığım oldu.
bir de ikinci motor cb 125 f var. günlük kullandığım. nc ikinci planda kaldığı için çokta ihtiyacım olmadığına kanaat getirdim.

Motosikleti
Dominar 250
ben almadan önce hiç kullanmamıştım. motor konusunda benim için son motorum olur diyordum. az yakma, sağlamlık falan neyse de konfor falan yönünden de beklentim yüksekti. kısaca motoru kafamda fazla büyütmüşüm. motordan yana sorun yok, benim beklentim motordan fazla olduğu için hayal kırıklığım oldu.
bir de ikinci motor cb 125 f var. günlük kullandığım. nc ikinci planda kaldığı için çokta ihtiyacım olmadığına kanaat getirdim.
üzüldüm hocam senin istediğin aslında transalpmiş gibi geldi hanım biraz nc taraftarı apaçilik yapmiyim diye yoksa gönlüm tracer 900den yana

Nc 750x manuel 2015 benim motosikletim. 10 numara motosiklet. Az yakar. Benim ortalamam 3,6 litre. Önde bagajı var. Bu iyi ama depoda artçı selesinin altında. Bu bazen sorun oluyor. Bakımı, bujisi filitresi her yerde var. 2 saatten sonra popo felci geçirirsin. En geç 1 saatte bir durup mola vermen lazım. Titreşimi düşük, sesi güzel bakımı ucuz ve dayanıklı bir motoru var. Hızlanması yavaş, iki işi ile daha da yavaş ama kağnı gibi değil. Otoban hızlarını son derece rahat yapıyor. 12000 km de bir bakımı var.
53 beygir olduğu için nispeten yavaş kalıyor. Amortisörleri sert ama tutuş iyi. İyi bir sürücü iseniz virajlarda peg sürtersiniz. Frende de stopie yapar.
Bence iyi bir motosiklet.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Frende de stopie yapar. ...
Evet ya, millet bık bık konuşuyordu önde tek disk vs. vs. diye. Yahu bu motosikleti tasarlandığı amaca uygun kullanırsan ihtiyacından da fazla fren gücü vardı yani. Frenleriyle ilgili asla bir eksiklik hissetmedim NC kullanırken, gayet de güzel duruyordu. (Yenilere çift disk gelmiş ama amortisör halen USD değil klasik RSU. Masraflı çift disk takacaklarına - artık 2 takım balata almak lazım - amortisörleri güncelleselermiş çok çok daha faydası olurmuş. Uyuz Honda ne olacak?)

Son düzenleme:
Motosikleti
Cruiser
Bu biraz da motordan ne istediğinize bağlı.
Kullanan çok arkadaşım var ama memnun olmayan yok. Sorunsuz motor, ekonomik, uzun yol yapıyor, kullananlar genelde konfor sele yaptırıyorlar. Parçası ve ustası bol. Bu tip motor sevenler için bulunmaz nimet. Ergen işi değil ama biraz daha 30+ lara hitap ediyor.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
bilemiyorum her gün farklı bir konu farklı bir klas farklı bir motosiklet,bu işin sonu cb125f olacak galiba 🤔

Daha büyük ve daha küçük cc birçok motoru kullandım.
Konu olan Nc'yide 70.000 km kullandım halende kullanıyorum.
+'sı -'sinden çok daha fazla olan bir motordur.
Gitmediğim girmediğim yol kalmamıştır.Şehir içi şehir dışı,kamplı turlar,uzun turlar.
Silindirlerin yatay yerleştirilmesi sonucu ağırlık merkezinin aşağıda olması sebebiyle virajlarıda çok güzeldir.
Daha büyük cc arkadaşlarlada birçok tura katıldım,hiçbir yerdede eksik kalmadı.
Sonuna kadar tavsiye ederim.Gayette memnun olarak kullanmaya devam ediyorum.
Benim için önemli olan etiket değil,motosikletin beni güvenle,ekonomik şekilde ve keyifle istediğim yere götürmesi.İster scooter desinler ister başka birşey, 70.000 km boyunca beni yolda bırakmayan,cebimi üzmeyen ve her turdan mutlu döndüren motosiklet benim için doğru motosiklettir.

Motosikleti
CB650R
DCT olanı değil ama manuel olanını sürdüm. Herkesinde dediği gibi motosiklet camiasının corollası bence de, 3.5 lt ortalama var ya motosiklette
Apaçilik için uygun değil ama yol konfor için biçilmez kaftan

Hafif yolda devirme vs bile olsa çabuk dağılıyor grenaj ön takım vs
180 boyumla ayaklarım yere tam basıyor. Cb650 misal biraz yüksek kalıyor oturuş olarak

Kendi motosikletim e clutch bundan ötürü olsa gerek sürerken bi quickshifter/eclutch aramadım değil orası da ayrı bir konu

Motosikleti
Cruiser
Daha büyük ve daha küçük cc birçok motoru kullandım.
Konu olan Nc'yide 70.000 km kullandım halende kullanıyorum.
+'sı -'sinden çok daha fazla olan bir motordur.
Gitmediğim girmediğim yol kalmamıştır.Şehir içi şehir dışı,kamplı turlar,uzun turlar.
Silindirlerin yatay yerleştirilmesi sonucu ağırlık merkezinin aşağıda olması sebebiyle virajlarıda çok güzeldir.
Daha büyük cc arkadaşlarlada birçok tura katıldım,hiçbir yerdede eksik kalmadı.
Sonuna kadar tavsiye ederim.Gayette memnun olarak kullanmaya devam ediyorum.
Benim için önemli olan etiket değil,motosikletin beni güvenle,ekonomik şekilde ve keyifle istediğim yere götürmesi.İster scooter desinler ister başka birşey, 70.000 km boyunca beni yolda bırakmayan,cebimi üzmeyen ve her turdan mutlu döndüren motosiklet benim için doğru motosiklettir.
Bahsettiğim şey tam olarak bu işte 🤣
Kim kaç motor için söyleyebilir bunu ?
Yaş 18-20 olsaydı belki cazip gelmezdi.
Motorun size hitap edip etmemesi ayrı konu, motorun iyi ya da kötü olması ayrı konu.
Şahsen ben de Cruiser sevdiğim için NC yi tercih etmem ama NC kötü bir motordur da asla diyemem.
Keyifle binin hocam, iyi sürüşler 😊

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler sürekli sürüyorsanız ve problemsizlik, yakıt tüketimi gibi konular sizin için önemliyse Nc bence harika bir motor. Bu hafta İstanbul'a 3 kere motorla gittim, halletmem gereken şahsi işlerim vardı. Geçen Cumartesi motorun yağını yenilemiştim, bugün Perşembe şimdiden 800 km'yi geçtim. Allah'tan 250 cc sürüyorum da motor yakmıyor. Nc de biraz sele modifikasyonuyla harika bir yol motoru olur. Lakin sadece sportif sürüşler, hafta sonları dağda bayırda gaz açmak için motor arıyorsanız Nc bu beklentinizi karşılamaz.

Nc'ye güçsüz deniyor, evet 750 cc hacme göre güçlü değil ama 250, 400 cc'den geçen adamı çok mutlu eder. Bu hafta İstanbul'a 3 kere motorla gittim, halletmem gereken şahsi işlerim vardı. Geçen Cumartesi motorun yağını yenilemiştim, bugün Perşembe şimdiden 800 km'yi geçtim. Allah'tan 250 cc sürüyorum da motor yakmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar