Motosikletinin plakasını gizleyen sürücüye 770 bin TL ceza

Motosikleti
Yok
plaka-kapatan-motorcu-cezasi.jpg

Plakayı Bantladı, Rekor Cezayı Yedi: 770 Bin TL!
2 Ay Gizledi, Bedeli Ağır Oldu: Ehliyet Gitti, Motor Bağlandı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde motosikletinin plakasını gizleyerek trafiğe çıkan bir sürücüye ağır yaptırımlar uygulandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucunda sürücüye toplam 770 bin lira para cezası kesildi, ehliyeti iptal edildi. Ayrıca motosiklet de geçici olarak trafikten men edildi.

Edinilen bilgilere göre, ekipler plakasını gizleyerek trafikte seyreden bir motosiklet sürücüsü olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan incelemelerde söz konusu sürücünün yaklaşık iki aydır motosikletinin plakasını bant yardımıyla kapattığı belirlendi.

Denetimler sırasında sürücünün bu süre zarfında çok sayıda trafik kuralını ihlal ettiği de tespit edildi. Tespitlerin ardından ilgili mevzuat kapsamında sürücü hakkında cezai işlem uygulanırken, ehliyetine el konuldu ve motosikleti trafikten men edildi.

Yetkililer, trafikte plaka gizlemenin ciddi bir suç olduğunu hatırlatarak, sürücülerin kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

plakasinigizleyenmotosikletsurucusune1240026368869jpg-6vKiUzgKR0uZ4A-3m86ntQ.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu videoyu daha önce izlemiştim. Videoyu çeken kişi, araç sürücüsüne “yanına yaklaş” diyor. Araç sürücüsü de “Oğlum ben 100 ile gidiyorum, Allah bilir bu kaç ile gidiyor” şeklinde cevap veriyor.

Aslında o yolda hem araç sürücüsü hem de motorcu hız sınırını aşıyor. Bu durumda araç sürücüsüne de ceza yazılması gerektiğini düşünüyorum.

Son dönemlerde şu “kamera açma” olayını da anlamıyorum. Bir sorun varsa polisi arayıp şikâyet etmek varken, telefon kamerasını açıp başkalarını videoya çekmek bana çok anlamsız geliyor.

o yüzden güzide ülkemde halk kendi adaletini arıyor, kendi adaletini sağlıyor malesef.
Belirttiğiniz durum, Anayasa ve ilgili kanunlara göre suç olarak kabul edilmektedir. Meşru savunma hali ise bu durumun istisnasıdır. Ancak ortada cana kastedecek bir tehdit bulunmadığı sürece, bu tür eylemler gereksiz yere aksiyon yaratmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir.

Arabamla seyir halinde iken şehir merkezinin kenar mahallelerinden birisinde evlerin falan olmadığı bir yerde bir süredir önümde seyretmekte olan bir araba yol kenarında oynayan 6-7 yaşlarında bir erkek çocuğunun yanında durdu. Issız bir yerdi ve o çocuğun orada ne sebeple bulunduğuna anlam verememiştim. Durumdan işkillendim. O arabayı geçip aynadan görebileceğim kadar uzakta ben de sağa çekip aynadan durumu gözetlemeye başladım. Çocuk, sürücü kapısının yanına geldi ve açık camdan adam çocuğa bir şeyler söyledi. Ardından adam kapıyı açtı çocuğu kucağına aldı ve yola devam etti. Ben de bir yandan o aracı takip ederken diğer yandan polisi aradım. İsmimi, çalıştığım işyerini falan söyleyerek kendimi tanıttım. Olaydan kabaca bahsedip, aracın plakasını rengini söyleyip şüpheli durumu bildirdim. Telefon açık durumda aracı biraz daha takip etmemi istediler. 5 dakika kadar aracı takip ettim. Bu esnada polisle irtibat halinde aracın ne tarafa doğru gidiyor olduğunu tarif ediyordum. Şehir dışına doğru belirli bir güzergaha gelindiğinde az ileride polis ekipleri olduğunu belirtip takibi bırakabileceğimi söylediler. Ben de artık takipten vazgeçtim. 20 dakika kadar sonra beni geri arayıp şüpheli olay hakkında bilgilendirme yapıp ilgimden dolayı teşekkür ettiler. İleride aracı durdurmuşlar. Kimlik kontrolü falan yapıp arabayı aramışlar. arabada silah bulunmuş. Şüpheli sürücü o çocuğun kendi oğlu olduğunu ve kendisinin de askeri personel olduğunu ispat edebilmek için epey bir uğraşmış. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir de zikselerdi tam olurdu... :)

Hayır anlamadığım şu...
Bu beyinsiz bu cezayı nasıl ödeyecek ?..

durumu olsa da ödeyecek mi?..

Bence ödemeyip hayatına illegal devam edecek...
Bundan sonra kuralmış ihlalmiş ipinde olmayacak... İçeri alsalarda kısa sürede çıkacak..
Zararı yine dürüst vatandaş çekecek..

Eee, ne anladım bu işten ?...

Giren sana bana..
Cezayı yedikmi aman 20 gün geçmeden yatıralım da hem indirim olsun hem de borçlu kalmayalım diye telaş yapıyoruz...
Ben bööle işin taaa.............

Motosikleti
Kuba x-boss

Hayır anlamadığım şu...

Bundan sonra kuralmış ihlalmiş ipinde olmayacak... İçeri alsalarda kısa sürede çıkacak..

Giren sana bana..
Cezayı yedikmi aman 20 gün geçmeden yatıralım da hem indirim olsun hem de borçlu kalmayalım diye telaş yapıyoruz...
Umarım iyi bir kucağa alırlar. Yani bu cezayı ödeyemeyince icra ile malı mülkü alınır.
Eğer borcu kapanmazsa gerisini hapis yoluyla gün bazlı alırlar.

Motosikleti
DUKE 250
Belirttiğiniz durum, Anayasa ve ilgili kanunlara göre suç olarak kabul edilmektedir. Meşru savunma hali ise bu durumun istisnasıdır. Ancak ortada cana kastedecek bir tehdit bulunmadığı sürece, bu tür eylemler gereksiz yere aksiyon yaratmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir.
suç olduğunu biliyorum, yıllar önce bayram dönüşü ısrarla yol vermediği için sağından önüne geçtiğim için dilovasından üsküdara kadar bir tiguan peşime takıldı, yol üzerinde 7 defa polisi aradım, en son yolda köprü sapağını kaçırıp üsküdarın içerine doğru ilerledim.anadolu yakasını hiç bilmediğim için atlatamadım, araçta ailem olduğu için kaçtım bu kadar ama en son olacak gibi değil beyzbol sopasıyla bir güzel dövdüm adamı evime devam ettim. suç işlemeseydim büyük ihtimal ya dayak yiyecektim, ya kaza yapacaktım.

Motosikleti
Yok
Eski bir haberde okumuştum, Adana'da hiç beyzbol sahası olmamasına rağmen, Türkiye'deki en çok beyzbol sopası Adana'da satılıyormuş.

Hayır anlamadığım şu...

Giren sana bana..
Hocam hiç canınızı üzmeyin. Siz en azından onurunuzla yaşamaya devam ediyorsunuz.

Motosikleti
İki Teker Havada
Hak etmiş ama
O kadar çok yapılan kural ihlali var ki

haketmiş.son zamanlarda özellıkle istanbulda plakasız kasklı motorlu işyerı ev kursunlayanlar cogaldı.sırf bu dallamalr yüzünden motosıkletlılerın imajı son zamalarda zarar görüyor kusura bakmasın hiç acımadım.biz niye adam gibi plaka acıp kurallara uyuyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar