Arabadan kalan bir alışkanlık kasıtlı yapmıyorum sadece nedenini merak ettim acaba motorda problemmmi var gibisinden
Daha düşük hızlarda deneyin, örneğin 35-40 km/h gibi. Yine aynı tepkiyi veriyor ise yetkili servise gidip durumu bildirin.
Normalde 110 km/h hızda dahi yapmaması gereken bir durum, belki mapping ile ilgilidir ve motosikletin uzun süre boşta çalıştığını varsayan bir algoritma hatasına giriyordur (benzer sorun RENAULT CAPTUR' da vardır, pek bilinmez). Bazı motosikletler bir süre boşta çalıştıktan sonra eğer müdahale olmadığını tespit ederse motoru kendiliğinden durdurabiliyor. Aklıma gelen tek şey bu.
Ancak dediğim gibi, düşük hızlarda da aynı sorun tekrarlanıyor ise kesinlikle ciddi bir sorun var. Esasen yaşadığınız durum normal değil, her şekilde bir kusur söz konusu.
Benim düşük hızlarda da test edin demekteki maksadım, vatandaş serviste size "-gardaşım, yanlış kullanıyon. O hızda debriyajla gidilermi heç! Basma debriyaja devam et" diyerek kaçmasını engellemek içindir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------
Motosikletteki sorun çözüldükten sonra da debriyajı bu şekilde kullanma alışkanlığınızı yenmeniz gerekiyor. Otomobilde fren gücüne olumsuz etki eden bu davranış motosiklette fren gücüne dolaylı etkide bulunsa da ani kontrol kaybına neden olabilir. Ve bilmelisiniz ki 20 senedir otomobiller ve hemen tüm enjeksiyonlu motosikletler eğer gaz kapalı ise yakıt enjeksiyonunu kesme eğilimindedir. Siz debriyaja basar/maneti sıkarsanız motoru çalıştırmak için yakıt göndermek zorunda kalır ki bu da yakıt tüketimini arttırmaktan öte arttıracaktır.