motosikletin büyük artısı +

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
geçtiğimiz yaklaşık 4 yıla yakın süre istanbul trafiğinde 12 ay motosiklet kullanan biriydim, yakınlarım bana şaşırırlardı yaz kış motor üstünden inmezsin ne hasta olduğunu gördük ne nezle! belkide çok nadir, fakat bu bana normal geldiği için belkide soğuk iklimli memleketlerde çocukluktan beri motosiklet kullandığım için alışık olduğum için diye düşünüyordum ama malesef alakası yokmuş..
geçtiğimiz kurban bayramı motosikletimi satıp istanbul da motosiklet sayfasını bi süre kapattım evet yine eskisi gibi toplu taşıma:pr:

yok efendim sıcacık gidiyormuşuzda geç olsun güç olmasında diyorlar ama bu kış şunu anladım

bütün hastalıklar toplu taşımada (istanbul)

bu kış 2 kez nezle grip oldum 1 kez kendimi üşüttüm rahatsızlandım (otobüs tutması ve mide bulantısı saymıyorum)

evet kapalı pencereler havalandırmasız otobüs dolmuşlar biri aksırır tıksırır ensende diğeri öksürür ağznın içine, o eliyle tutamaktan tutar sen üstünde tutarsın yağlı kirli eller mikrop yuvasına döner oturmaktan kirden kayış gibi olmuş koltuklar daracık taksim dolmuşu içinde sigara içen şoför neler neler...

nacizane hep şunu söylerim: istanbulda 4 ayaklı eşşeğin varsa sınıf atlamışsındır:cat: malesef bu bir gerçek
o yüzden kimsenin hacı muratına 72 model vosvosuna döküntü çinli motoruna gülmüyorum onlar benden daha şanslılar

mustafa kibaroğlu

Son düzenleme:

jr.

Allah gönlüne göre bir taşıt nasip etsin dostum. Hakikaten dolmuştan kışın sağlam indiğimi hatırlamam.

ALLAHIMA binlerce şükürler olsun ALLAH olmayanlarada nasıp etsın

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
amin amin aminn askon kardeş :) istanbulda 2 tekerin yoksa yasanmaz 16 senedir buradayım pasifik oldum ortalarda otobüste sürün , arabada sürün , takside sürün ne bu be 2 tekerin olucak isdediğin gibi gideceksin..

Allah en iyi 2 tekerleklileri sana nasip etsin. Bak dört teker demiyorum:)

Haklısın baba Ankara'da aynen anlattıklarından müzdarip ama Peugeot 205 & SL 150 ayrılmaz ikili ;) No Problem...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok doğru söylemişsin.Motora binen hasta olmuyo.Ben geçen yaz ilk motorumu aldım ve bu kış soğuğa aldırış etmeden baya bi gezdim.Aslında zaman zaman motorun üstünde titrerken hasta olucam diye baya bi korktum.İlk defa bu kış hasta olmadım.Vücut soğuğa alıştı motor sayesinde.Malesef ne kadar soğuktan kaçarsak,ne kadar sıkı giyinirsek o derece çok hasta oluyoruz.Ancak vücud ne kadar soğuğa direnç kazanıp hastalıklara karşı bağışıklık kazansa da motor üstünde bizi bekleyen başka tehlikeler var.Soğuk havalarda yüze , alın kısmına veya dizlere vuran rüzgar malesef uzun vadede ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.O yüzden hassas bölgelerimizi çok iyi korumamız lazım.Kask kullanıp altımıza da rüzgar geçirmeyen bir pantolon giymemiz şart.Yoksa erken yaşta romatizma olmak ya da sinüzit belasıyla tanışmak zorunda kalabiliriz.

ewet tamammen katılıyorum
ne zaman motorsikletimi garaja kapatıp toplu taşıma olaylarına girdigimde ya grip oluyorum yada 39 derece ateşte yatakta kıvranıyorum :mrgreen:

Kesinlikle katılıyorum. Evde oturmakla, gezmekle, üşümekle filan hasta olduğum yok ama bir otobüste ya da minibüste kapıveriyoruz mikrobu :)

İnsan sosyal bir varlık gene de :p

ya aslında o kadar doluyum ki bu konular hakkında nerden başlasam bilmiyorum.
-Bahsettiğin gibi toplu taşımadaki sağlıksız ve rahatsız ortamlardan mı?
-Trafik sorunundan mı?
-Toplu taşımadan vazgeçtin motor aldın haybeye ödediğin vergilerden mi?
-Önünü bile görmekten aciz sürücülerden mi?
-Bariyerler ve patates tarlasından beter yollardan mı?
-Hesap soramadığın hükümetten mi?
nerden başlasam bilemiyorum ki....

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar