Evet, artık hobi işi de iyice pahalı hale geldi.
Sigortası, bakımı, vergisi derken en ucuz masraf kalemi benzin kaldı bir de benzin pahalı diyorduk.
Ulaşım için araba daha ucuz kalıyor.
Abi üç dört tane zevkim var.
Küçüklüğümden beridir gitarla uğraşırım. Epey bir gitar eskitmişliğim var, 37 yaşındayım. 15 sene evvel, öğrenciyken, ek iş yapıp, harçlıktan biriktirip Les Paul almıştım. Bugün standardı 200 lira civarında. Biz reissue'ler falan alıyorduk ki gene pahalıydı ama "ulaşılabilir"di. Şimdi baktım 500 bin civarına. Hobi mi şimdi bu? Kimin hobisi?
Pc'de vakit geçirmeyi, oyun oynamayı çok severim. Zaten kullandığım yazılımlar(genelde müzik) hep pc'de, hanımın işleri de pc'de genelde. Eskimeye başladı. Orta yollu bir şey bakayım hem de 2k'ya yükselteyim dedim. 150 bin lira. Eskiden benzer sistemi o zaman şartlarında toplamıştım, gene pahalıydı ama krediyle falan halletmiştim. Şimdi 150 lira krediye 350 lira geri ödeme istiyorlar(herkesin kredi kartı olmayabiliyor, bankalar herkese 100+ limit çıkartmayabiliyor, kendim için söylemedim sadece yani).
Motosiklet... Motor almakla kalmıyoruz ki? Kaskı var, kıyafeti var. Bugün eli yüzü düzgün kasklar 20 bin lira. 2 kişiyiz, 2 tane kask düz hesap 50 bin lira. Montu, ıvırı zıvırı falan derken...
Eskiden de iyi değildik belki ama alım gücümüz vardı, paramız değerliydi. Öğrenci halimizle Tayland'a giderdik, Avrupa'ya gidebiliyorduk, ben öğrenci olarak Kore'ye gittim. Şimdi olsa ailem destek verse gidemezdim öğrenci olsam.
Dediğim gibi 3-4 zevki hobi olarak idame ettirebiliyorduk, şimdi bir tanesine gücümüz yetmiyor. Yazık, çok yazık....