Motosikletimi neden satamıyorum?

Piyasa durgun, nakit para değerli, bekleyince bazı markalar nakite özel indirim yapabiliyorlar (Öyle ki 1-2 ay önce sıfır alanlar mağdur oluyor), insanlar nakit harcamak yerine taksit kampanyalarına yöneliyorlar ve en son yazdığım 2 sebepten ötürü ikinci el fiyatları da etkileniyor. Piyasanın 2 tık altına yazmayınca satılmıyor gibi.
2 tık altına yazsan 4 tık altını teklif ediyorlar hocam, piyasada ölücü galericiler kaynıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 tık altına yazsan 4 tık altını teklif ediyorlar hocam, piyasada ölücü galericiler kaynıyor.

galerici olsam bende 4 tık altını teklif ederdim.

adam belli ki satamıyor, galerici olarak riski ben neden alayım ?

şimdi ben motorumu ilana 380.000 e koysam ıhhh mıhhh km si yuksek 350 olur mu hocam falan diyecekler.

350 ye son kullanıcıya satacagıma 320. ye galeriye bırakırım daha iyi...

i.neleerrr. :(

Ben de 2023 model triumph trident660 vardı 410 a mal oldu ocak ayında 320 ye zor satabildim bırak mesajı ilana bakan bile yok satamasam aldığım tenere 70k zamlandı alamaz değil ama almazdım 640 a tenere o da 570 e mal oldu
En piyasa mt07 yi bile çok zor satmıştım 2023 te sıfır gibiydi birde millet ciğer solduruyor vallahi

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Dediğiniz doğru. Ne yazarsanız yazın mutlaka onun çok altını teklif eden güzel bir kardeşimiz çıkıyor ortaya.
Eğer 1 ay geçmesine rağmen satılmıyorsa piyasanın 1-2 tık altını yazıp ölücü olmayan biri çıkana kadar beklemekten başka çare yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Satışların bıçak gibi kesildiği zamanlarda pazarlama kanallarını çoğaltmanız, daha geniş kitlelere duyurmanız, belki bir miktar indirim yapmanız, ürünün görsellerini daha kaliteli ve daha iyi çekilmiş olanlarla yenilemeniz, ilan metnini güncellemeniz size fayda sağlayabilir.

Kral sahibindende senin ilanı favorilemişim he şimdi girip baktım da :D Yani şöyle diyim, 2022 var bi tane 13binde, 195k demiş. Şimdi 20k verip bunu almak daha mantıklı geliyor seninkinden, piyasa çok değişik..

Motosikleti
Dominar 250
Para yok para. Şu anda motor alan hemen herkes taskit kampanyalardan faydalanıyor. 2. elde ucuz modeller dışında yaprak kımıldamıyor.

İnsanlar parasını emtiada tutuyor. 2 ay önce 400.000 liraya motor almak yerine altın alan birisinin, altını 3.300'den aldığını hesaplarsak, bugün altının 4.090 tl olduğunu düşünecek olursanız hesap ortada. Motor alsaydı zarardayım diyecekti. Keyfi değil ekonomik bakarsanız hesap böyle ne yazık ki, insanın hobisine vakit ve nakit ayırabileceği ortam yok artık.

Motor keyif işi, şu anda keyfine para harcanacak bir ekonomi yok ne yazık ki... Bir de giderlere zam üstüne zam yapıldığını düşünecek olursanız durduğu yerde zarar yazıyor.

galericiler mahvediyor piyasayı, aynı motoru adam 3-4 defa farklı fiyatlarla ilana koymuş. sağa sola ölü teklifler atıyor, kendine gelince "takas fiyatım farklıdır" gibi saçma sapan bir cümle kuruyor. vatandaş bu ölücülere prim vermese çoğu kişi daha rahat motosiklet alır-satar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Para yok para. Şu anda motor alan hemen herkes taskit kampanyalardan faydalanıyor. 2. elde ucuz modeller dışında yaprak kımıldamıyor.

İnsanlar parasını emtiada tutuyor. 2 ay önce 400.000 liraya motor almak yerine altın alan birisinin, altını 3.300'den aldığını hesaplarsak, bugün altının 4.090 tl olduğunu düşünecek olursanız hesap ortada. Motor alsaydı zarardayım diyecekti. Keyfi değil ekonomik bakarsanız hesap böyle ne yazık ki, insanın hobisine vakit ve nakit ayırabileceği ortam yok artık.

Motor keyif işi, şu anda keyfine para harcanacak bir ekonomi yok ne yazık ki... Bir de giderlere zam üstüne zam yapıldığını düşünecek olursanız durduğu yerde zarar yazıyor.
Evet, artık hobi işi de iyice pahalı hale geldi.
Sigortası, bakımı, vergisi derken en ucuz masraf kalemi benzin kaldı bir de benzin pahalı diyorduk.
Ulaşım için araba daha ucuz kalıyor.

birkaç yıl once ikinci el sahiplerine kufur ediyorduk, şimdi sıra motor alamk istemeyen i.nelerde..

neden motor almıyosunuz lann..Bak sezon açılıyor bu fiyatlar artarrrrr

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sigortası, bakımı, vergisi derken en ucuz masraf kalemi benzin kaldı bir de benzin pahalı diyorduk.
Aslında değil; evden çalışmayıp işe gidip geliyor olsam motosikletim bana yılda 12 gün kazandıracaktı. İyi zaman = iyi para... Ulaşımda arabanın daha uygun olduğu tek bir senaryo var o da mesela >= 3 kişi bir yere gidiliyorsa.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aslında değil; evden çalışmayıp işe gidip geliyor olsam motosikletim bana yılda 12 gün kazandıracaktı. İyi zaman = iyi para... Ulaşımda arabanın daha uygun olduğu tek bir senaryo var o da mesela >= 3 kişi bir yere gidiliyorsa.
Evet zaman kazancı var ona paha biçilmez.
Ben İstanbul'da işim olduğunda arabayla gitsem yakıt olarak daha az yakacağım ama motorla gitmeyi tercih ediyorum, her ne kadar istanbul trafiğinde motoru senin kadar kıvrak kullanamasam da arabaya göre çok vakit kazandırıyor.

Motosikleti
Dominar 250
Abi üç dört tane zevkim var.

Küçüklüğümden beridir gitarla uğraşırım. Epey bir gitar eskitmişliğim var, 37 yaşındayım. 15 sene evvel, öğrenciyken, ek iş yapıp, harçlıktan biriktirip Les Paul almıştım. Bugün standardı 200 lira civarında. Biz reissue'ler falan alıyorduk ki gene pahalıydı ama "ulaşılabilir"di. Şimdi baktım 500 bin civarına. Hobi mi şimdi bu? Kimin hobisi?

Pc'de vakit geçirmeyi, oyun oynamayı çok severim. Zaten kullandığım yazılımlar(genelde müzik) hep pc'de, hanımın işleri de pc'de genelde. Eskimeye başladı. Orta yollu bir şey bakayım hem de 2k'ya yükselteyim dedim. 150 bin lira. Eskiden benzer sistemi o zaman şartlarında toplamıştım, gene pahalıydı ama krediyle falan halletmiştim. Şimdi 150 lira krediye 350 lira geri ödeme istiyorlar(herkesin kredi kartı olmayabiliyor, bankalar herkese 100+ limit çıkartmayabiliyor, kendim için söylemedim sadece yani).

Motosiklet... Motor almakla kalmıyoruz ki? Kaskı var, kıyafeti var. Bugün eli yüzü düzgün kasklar 20 bin lira. 2 kişiyiz, 2 tane kask düz hesap 50 bin lira. Montu, ıvırı zıvırı falan derken...

Eskiden de iyi değildik belki ama alım gücümüz vardı, paramız değerliydi. Öğrenci halimizle Tayland'a giderdik, Avrupa'ya gidebiliyorduk, ben öğrenci olarak Kore'ye gittim. Şimdi olsa ailem destek verse gidemezdim öğrenci olsam.

Dediğim gibi 3-4 zevki hobi olarak idame ettirebiliyorduk, şimdi bir tanesine gücümüz yetmiyor. Yazık, çok yazık....

Son düzenleme:
15.000 km’de 2018 model bir CB250R’ım var. 1 aydan beridir satamıyorum. Geçen sene 175.000 TL’ye aldım aynı fiyata satmaya çalışıyorum ama olmuyor. Japon olsun piyasası olsun diye aldık ölü gibi piyasa var. Sorun motorumun piyasasında mı yoksa genel bir problem mi var?
İkinci elde kara liste motor. YBR125, Mondial Drift, CG türevleri ; Yamaha ve Honda'nın 250cc ve altı racingleri çoluk çocuk, acemi ya da yarışçı motorudur.
Alıcı aklındakiler:
1)Kesin limitleri zorlanmıştır.
2)Kesin kaza yapmıştır.
3)Motor ve yürüyen aksamla oynanmıştır.
4)Servis pahalı olduğu ve modifiye yapmayacağı için kesin ellettirmediği usta kalmamıştır.
5)Yaşını yazmamışsın. 25 yaş altı kişilerden hele ki ilk motoruysa almazlar.
6)Motorun kaçıncı sahibisin. Senden önceki sahipleri kaç yaşlarındaydı ve kaçıncı motorlarıydı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar