Cuff cuff yapar mı ki bu acaba, blow off mu ne deniyor, motorda ilginç olabilir di.
Konu sahibi arkadaş, bu işlere ne derecede hakimsin bilmiyorum. Her parça elimde var, her işimi kendim hallederim dersen, güzel bir deneyim olur, yap. Lakin sırf turbo uygulaması için harcayacağın para, aynı, belki de daha fazla bir güç alacağın stock bir motordan daha pahalıya malolabilir.
Maalesef ülkemizde bu konuda insanlar bu işleri biraz tabiri caiz ise uyduruk yapıyor. Adam arabaya turbo uygulaması yapıyor, işte 100 beygirlik aracı 150 beygir yaptım diyor, 500 km sonra motoru eline alıyor.
Misal turbo takmaktan bizim milletin anladığı kit al, tak. Veya görüyorum, motorcu arkadaşlar, cc büyütüyor, sonra motor pert. Hatta burada bir arkadaş rx3 evoda denedi, sonuç hüsran. Hiç kimse (veya %90 ı diyeyim), bunun yağlamasını, soğutmasını, parça üstüne binecek ektra gücü veya ne bileyim yazılım ı hesap etmiyor.
Dediğim gibi, zamanın ve yeteri kadar paran varsa uğraş, yok amacın daha fazla güçse daha güçlü bir motor al.