- Konu Yazar
20 senelik 1000 cc Caponord Etv herhalde 10 lt / 100 km yakıyordur. Uzun dönem kullanımda da bir problem yaşanmıyorsa Varadero tarzı eskinin yakıt sarfiyatı fazla olan enjeksiyonlu makinelerinde denenebilir sanki.
Videoda benim dikkatimi çeken; Xmax'e lpg kiti taktırmaya gelmiş arkadaştır. Xmax ne yakıyor ki lpg takmayı düşünüyor?
LPG kullanımında silindir sıcaklığı 1%-1,5% civarında artar, buradan herhangi bir problem oluşmaz.
LPG daha kuru bir yakıt, benzinin sağladığı yağlama özelliğini taşımıyor, bu nedenle motordaki aşınmayı artırabilir. Yalnız bunun aynısı motorun ısınması için geçen sürede de geçerli, hatta aşınmanın çok büyük kısmı motor soğukken gerçekleştiği için daha çabuk ısınan LPG aslında motorun ömrünü uzatıyor da dese biri itiraz edemem; ki bunun üstüne bir daha daha temiz yandığı için yine motorun içini daha temiz tutacak olması da eklenebilir.
bir kaza anında patlamasa bile çok fena yangın tehlikesi olan lpg tüpünü taşımaya cesaret edemezdim. Deodorant tüpünden bile çekiniyorum.
Hem xmax benim gibi hart hurt son gaz kullanana birinin bile en fazla 3.8 falan yaktırabildiği bir motor, bırakayım da o kadar yaksın derim.
aprilia sahibi olarak utandım şuan. ferrariye lpg takan Türk gibi olmuş. keşke aprilia elinden alsa motoru.
Araba arabaya arkadan çarptığında bile o baskı basınçla öndeki aracı kağıt gibi katlıyor Topcase ne kadar güvenlik yaparsan yap ne kadar güvenlikli olabilir plastik parçası neticede
aprilia bu motoru bu kişiden alsa gözümde yükselir firma
aslan besleyen yemini düşünmez
bunlar şey değilmi ya pazar günleri şileye gidip bi çay içip geri gelip kendine motorcuyum diyen tip
Valla biz peg sürtmeye gidiyoruz şileye ama touringci tayfa tam olarak dediğini yapıyor.
Dünyadaki Hava Kirliliğinin %50 Sebebi Araçlarda Kullanılan Kirli Yakıt Olarak Belirlenmiştir.
İtalya:*Aracına LPG sistemi taktıran araç sahiplerine teşvik için 600 Euro para ödemesi yapıyor.
İngiltere:*Kraliyet ailesi tüm araçlarını LPG'li kullanıyor. Londra'da hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde benzinli ve dizel araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.
Almanya:*LPG fiyatını 7 yıl sabitledi ve devlet montaj yaptırana 600 Euro teşvik olarak geri ödüyor.
Fransa:*Aracı 3 yaşın altında olmamak kaydı ile LPG montajı yaptıran araç kullanıcısı 2.000 Euro montaj bedeli geri ödenmektedir. Şirket araçlarının tümünün dönüşümü halinde dönüşüm bedellerinin tamamı vergiden düşürülmektedir. Araç muayenesinden para alınmıyor. LPG'li araçlardan otopark ücreti alınmıyor. LPG'li araçlardan oto vollarda bedel alınmıvor.
Neden Lpg ye bu kadar ön yargılıyız anlayamıyorum , Lpg temiz bir yakıttır , motor için sanıldığı gibi çok zararlı değildir , kalibrasyon hataları ciddi zarar verir , Ferrari 'ye de LPG uygulanır dizel Volvo kamyona da uygulanır , su soğutmaya sahip her türlü motosikletede uygulanır , tek sorun yakıt tankının nereye takılacağı , çantaların içine küçük tanklar sığıyor ama 150-200 km gibi bir menzil yetersiz gelebilir..