Yedek yakıt taşımaya karşı değilim, hatta destekliyorum. Birçok kez işime yaramıştır, yolda kalan arkadaşlara da yardım ettiğim birkaç kez olmuştur. İnsanlar yolda kalabildiğine göre demek ki gereksiz değilmiş.
En son CRF250 ile çıktığım arazi sürüşüne araziye girmeden önce depoyu tam doldurarak başladım. Planda köy ve dağ yollarından geçip sonrasında birkaç köyün içinden keçmek ve başlangıca geri dönmek vardı. Ne var ki arazide kayboldum. Evet gerçekten bildiğiniz kayboldum, neredeyse 2 saat boyunca orman ve orman yolu karışımı bir seyahatte nereye gittiğim hakkında hiçbir fikrim olmadan devam ettim. :cherry: Tanıdık bir yola çıkıp bir köy yolunu bulduğumda yakıt göstergesi en altta, başlangıca geldiğimde ise yedek depodaydım. Köy yoluna girdiğimde elbette yardım isteyip yakıt temin edebilirdim ancak zaten medeniyeti bulmuşluğun rahatlığı

mrgreen

ile geri dönüşe yeteceğini fark ederek yakıt istemedim, hatta yola çıktığımda bir yakıt istasyonu yanından geçtiğim halde almadım. Ama eğer yarım saat daha arazide kalsaydım, kalmıştım biliyorum. O yüzden yedek yakıtı destekliyorum.
not: Kısa yolculuk diyerek, ağzına kadar dolu depoya güvenerek yanıma yedek yakıt almamıştım. Seyahat 5 saate yakın sürmüş. Eve geldiğimde yorgunluktan tamamen bitmiştim.
Yakıt deposunu takmayı planladığınız yer sorun yaratabilecek riskli bir konum. Onun yerine en az risk teşkil eden konumlar sol arka yan çanta demirinin iç kısmı veya topcase bağlamakta kullanılacak arka çanta demirinin mümkünse altına yapılacak bir yuva, yoksa çanta demirinin üzerine sabitlenmesi. Özellikle topcase kullanmıyorsanız ayrı bir hava katacağı da kesin.
Yedek yakıt taşıyacaksanız delinmeye ve sürtünmeye dirençli, antistatik ve taşımada titreşim ve darbeden etkilenmeyecek malzemelerden üretilmiş ürünleri değerlendirmenizin öneririm. Bu arada, kapak sisteminin sızdırmazlığı ve sabitlendiği yere monte/demontesinin kolaylığı + sağlamlığı haddinden fazla önemlidir hatırlatırım.