Motosiklet ve vücut geliştirme

Mersin İl Temsilcisi
bende kas geliştirme calısıyorum ama açıkçası bole yardımcı toz hap vs kullanılmasına karşıyım. bırakınca balon gibi sönüyorlar

ben de bundan da(!) geri kalmış olamaz, nerede bu hatis diyordum :bounce::pr::pr: hıncal uluç gibisin :wiinkk::cherry:

UğurDuyar arkadaşımız çoğu noktaya değinmiş zaten.

Öncelikle steroid ile protein tozu gibi maddeleri ayırmak gerekli. Hormonal dengeye etki edenler steroidlerdir ki zaten kullanılması sakıncalı olarak geçer.

Protein tozunun genel amacı size gereken protein miktarını (uğur arkadaşımız ağırlığımızın 2 katı olarak hesaplamış ancak ben kas kütlesinin 2 katı olarak biliyorum, bence 100 kilo %5 yağ oranına sahip bir insan ile 100 kilo %25 yağ oranına sahip insanın protein ihtiyacı bir olmamalı) kilolarca et yemek yerine 1-2 ölçek ile karşılamamıza yarar. Bir diğer özelliği ise eğer whey protein ise spordan sonra alınınca kana çok hızlı karışarak protein ihtiyacını karşılamaktır.

Buradaki amaç spor yapmak olduğu için fazla supplementlere girmeyeceğim eğer aklınıza takılan soru olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Sporun yanındaki bir diğer önemli konu doğru beslenmedir. Aslında sadece sporda değil günlük yaşantımızın her yerinde önemlidir.Kısaca yağlanmayı engellemek için ve gün içinde enerjik olmak için;

Kahvaltı
Protein(yumurta,süt,peynir vs)
1-2 dilim ekmek(beyaz unlu en son tercih edilmelidir)
sebze(domates,salata)

Buradaki amaç protein ve karbonhidrat miktarını yukarıda tutup yağ alımını engellemek.

Öğle
Sulu yemekler,Sebze yemeği,makarna,pilav vb.
Meyve
Salata
Yoğurt(yemekten yarım saat sonra yenmesi daha iyi)

Öğlen yedikleriniz pek sorun yapmaz o yüzden rahat olabilirsiniz.

Akşam
Izgara,haşlanmış et(beyaz et daha çok tercih edilmelidir)
Salata

Amaç artık yağ ve karbonhidrat alımını en düşük seviyeye çekmektir.Akşamları yedikleriniz genelde size yağ olarak döneceği için akşam atıştırmalarına dikkat. Yatmadan önce alınan 1-2 bardak süt gece boyunca vücudun protein miktarını yavaş yavaş karşıladığı için iyidir(Caseine)

Ben 3 öğün yazdım ancak ara öğün yapılması daha sağlıklıdır. Eğer imkanınız var ise kahvaltı-öğlen,öğlen-akşam arası yulaf yiyebilirsiniz yine meyve, kuru kayısı,kuru üzüm,fındık tarzı yiyecekler abartılmadan gün içinde az miktarda tüketilir ise iyidir. Gün içinde bol su içilmesi hem böbrekleri rahatlatır hemde bünyenizi düzenler. Elinizde su şişesi ile gezmek sizi rahatsız etmiyor ise kesinlikle yapılmalıdır.

Yazdıkça yazmam gereken daha çok şey aklıma geliyor o yüzden burada bitiriyorum. Sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

uzun zamandır açmayı düşündüğüm bir başlıktı bu. Sonunda açılmasına sevindim. Bence bu başlık vg ile MT'cilerin başlığı olabilir. Başlığı açan arkadaşa teşekkürler...

29 yaşımdayım ve 12 senedir amatör olarak kesintisiz bir şekilde vücut geliştirme yapıyorum.

Formda bir vücudun motosiklet kullanırken her zaman avantaj olduğunu düşünüyorum. Şahsen gelişmiş bacak kaslarım sayesinde bir çok kez düşmekten kurtulmuşluğum vardır :p

Tabii ki bir kazada sakatlanma durumunda antrenmana ara verileceğinden kilo alma ve kas kütlesinde azalma gibi sorunlar kaçınılmazdır. Ancak; sırf bu yüzden de VG ve motosiklet arasında bir seçim yapmayı hiç düşünmedim.

Kaza sonrası sakatlıkta 'ne kadar kas kaybım olur'u düşünmek yerine VG'nin motor sürüşüne katkılarından bahsetmek bence daha doğru olur.

VG'nin; koşu, kardio ve esneme hareketeriyle desteklendiğinde sürüş esnasında kullanıcıya büyük ölçüde kıvraklık sağlayacağını düşünüyorum. Hatta ve hatta hatrı sayılır bir kas kütlesinin küçük çaplı kazalarda kırık çıkık gibi durumlardan koruduğuna da 1-2 kez şahit oldum.

Onun dışında bazı arkadaşlar protein ve karbonhidrat tozlarından 'öcü' gibi bahsetmiş :) buna da kesinlikle katılmıyorum. İyi markalı tozlar VG'nin olmazsa olmazıdır. Toz kullanmadan, bazı istisnai bünyeler dışında, yağsız-kaslı bir vücuda ulaşmak imkansızdır.

Tabii bu ürünlerin kullanımının da bazı raconları vardır. Bu ürünleri öle 'kas yapacam' diye değirmen gibi öğütmek karaciğerinizi süngere çevirir.

En makul kullanım şekli 2 ay kullanıp iki ay kullanmamaktır. Bu sayede hem kas yapmış olursunuz hem de bu ürünlerin kullanımdan kaynaklı risklerini minimuma indirmiş olursunuz...

Kas geliştirici ürünlerde asıl korkulması gerekenler ise ugurduyar ve redlion999'un da dediği gibi steroidlerdir. Bu steroid denen zehir, insandaki hormon dengesini alt üst ettiği gibi bazı kişilik kaymalarına varan etkiler yaratır.

Sonuç olarak bırakın steroid'i protein tozları bile VG'nin olmazsa olmazı değildir. Kaslı ve formda bir vücut için tek olmazsa olmaz azim ve sabırdır...

Son düzenleme:
Aslında burada kişinin hedefiyle izlediği yol doğru orantılı. Öncelikle bu sporu yaparken beklentisinin ne olduğunu belirlemeli. Kimisi bol kaslı, hacimli bir vücut ister, kimisi de fit bir vücut.

Ben şahsen kondisyon ile desteklenen bir antrenman programı taraftarıyım. Hedefim sürekli formda ve sağlıklı bir vücut.
Haftada 4 gün salona gidiyorum, programım da şu şekilde:
Her antrenmanda önce 20 dk koşu ve esneme sonrasında o gün için belli kas gruplarına yönelik (mide ve bacak her antrenmada var) 2 saat kadar süren ağırlık çalışması, son olarak da 20 dk kadar kum torbasıyla ter atarak bitiriyorum antrenmanı.

Özellikle iç organlardaki yağlanmanın da önüne geçmek için, kardiyonun hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Tabi burada sporun ve sağlığın vazgeçilmez destekçisi doğru beslenme. Proteinler vücut geliştirme için çok önemlidir, iki kaynaktan elde edebiliriz: Yiyecekler ve supplementler. Çoğu zaman vücutçular birini diğerine tercih eder. Ama ikisi birlikte alınıp birbirini desteklediği zaman çok daha iyi sonuçlar sağlanabilir.

:queen::queen::queen::queen::queen:

Bende kas gelistirmesi yaparim senelerdir..
Göbek bölümü :cherry:

Evet senin Türk kaslarına hayranım Remzi.:queen:

antrenmanın üstüne iki bardak ballı süt ve iki atom tavuk tantuni(yalancı tantuni)nin verdiği hazzı hiçbirşeye değişmem :queen:

Ben de 4,5 aydır salonda çalışıyorum. Kilo almak için başladım ve 8 kg kadar aldım ama şu anda kilo almam durdu gibi. Protein ağırlıklı beslenmek her zaman mümkün olmuyor. Eşim de ben de çalışıyoruz ve akşam yemekleri genelde geçiştiriliyor. O yüzden takviye olarak protein tozuna başlayacağım ama sadece antreman günleri kullanmayı düşünüyorum. Bir iki kg daha alsam yeterli benim için. Ondan sonra ağırlıkları da fazla arttırmayı düşünmüyorum.

Yau felon bu aminoasidi spor yapmadan kullansak zararı olurmuki ? çok zayıfım anasını satayım 100 kilo olsam doymam :cherry:

valla aminoyu spor yapmadan alırsan nası olur bilmiyorum.kaslarının yorulmadığını farkedince tırmanacak düz duvar ararsın:queen:

Aslında birbiriyle alakalı olmayan iki konu.Alakası motordan düşünce yaşanacak sakatlık normal bir insanda olacak tahribatı vücutçuda yaratacak psikolojik tahribatı yaratmaz gibime geliyor.Beni ilgilendiren kısım ise hem motosikleti hem de vücut geliştirmeyi seviyorum.İkisini birden yapan arkadaşlar var mı?seçim yapmak zorunda kalsalar hangisini tercih ederler.Düşmekten değil uzun süreli sakatlıklardan korkuyorum.Çünkü aylarınızı verip geliştirdiğiniz vücut hızla gerilemeye başlar ve endişeleniyorum.

Ben sizin endişenizin tam tersini yaşadım. 2004 yılından beridir bu sporu yapıyorum. Aşağıda anlatacaklarım başıma gelmeden önce kilom 85 idi. Biyoloji dersine girmeden yaşadıklarımı anlatayım.

Spor salonunda üstümü değiştirip antreman kısmına geldiğimde bir arkadaşımın barın altında kaldığını gördüm. 25 kilo ile alna triceps yaparken son tekrarı kaldıramamış ve ağırlığı göğsüne indirmiş. Beni gördüğünde yardım istedi ben de ani bir hareketle barı üstünden aldım. Tabi vücudum soğuk olduğu için, o anda tüm sırtım refleksle kasılmış ve kas spazmı geçirmişim. O an tabii ki anlamadım, sadece aniden meydana gelen ve birkaç saniye süren nefes alamama durumu ve keskin bir acı duydum. Ve belimden gelen bir "çıt" sesi. Kas spazmıyla beraber son diskimde fıtık başlangıcı meydana gelmiş. Aylar süren fizik tedavi ve yatakta kalma sürecinden sonra 61 kiloya düşmüştüm. Ve tabi artık çelik korseyle yaşamak durumundan hiç söz etmiyorum. 6 ay kadar önce tekrar başladım ve şimdi 73 kiloya çıktım.

Neden anlattım bunca şeyi; ben motosiklette sakatlanıp spora ara vermedim ama, sporda sakatlandığım için motosiklete ara vermek zorunda kaldım ve artık uzun sürüşler yapamıyordum. Hoş şimdi motosikletim olmadığı için hiç sürmüyorum o ayrı tabi :) arkadaşlarımın motosikletleri kullanığım zamanlarda da çok sık molalar vermem gerekiyor çünkü belimin ağrısı bazen dayanılmaz hale geliyor.

Son olarak siz siz olun, vücunuzun ne kadar formda olduğunu düşünürseniz düşünün, her daim hazırlıksız olduğunuzu varsayarak hareket edin, 25 kilo sakatlanmak için daha doğrusu kaslarınız için hafif bir kilo olabilir ama, bağlarınız için, eklemleriniz için çok ağır bir kilo olabilir hele ki soğukken.

Ben uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum.Gençliğimde karate ile uğraşırdım.Kahverengiye kadar yükseldim fakat araya başka sebepler girdi ve bıraktım.Karateyi bırakmam ile motosiklete başlamam çok yakın tarihlere denk geliyor aslında.Spora aşina olduğumdan motosiklette de zorlanmadım ve faydalarını çok gördüm.

Bundan yaklaşık 5 sene önce spor salonunda çalışmaya başladım.Benim olayım hacmi fazla artırmak değil, düzgün bir vücuttu aslında.Yani hacim ve kardiyo çalışıyordum fakat ağırlık kardiyodaydı.2 yıl devam ettikten sonra belimde bir sakatlık yaşadım.Bırakmak zorunda kaldım zira çok zorlanıyordum.Bir süre hiç yapmadıktan sonra evimin çatı katına bir kaç alet aldım.Eskiden beri bir barım ve dambıl setim vardı.Yanlarına şu çok amaçlı, adını bilmediğim bir salon makinesi aldım.Bir çok hareket yapılıyor falan.Anlatabildim mi bilmiyorum.Bir de koşu bandı aldım.Şu an salon yerine evimde kendi hazırladığım bir program ile çalışıyorum.Maksadım çok hacim yapmak vs. değil, malum yaş ilerledi, tüm olayım sağlığımı düzgün tutmak.Bu da spor sayesinde oluyor.

Motosiklette ben hiç zorlanmadım.Zor durumlarda yardımcı da oluyor vücut.Fakat ben çok aşırı hacim çalışmadım hiç.Yani o resimlerdeki gibi olmadım hiç.O nedenle kastedilen zorlanmaları pek anlayamadım açıkçası.Fakat benim de belimdeki sakatlık zaman zaman zorluk çıkarabiliyor uzun sürüşlerde.Kastedilen bu olabilir.

Ben sizin endişenizin tam tersini yaşadım. 2004 yılından beridir bu sporu yapıyorum. Aşağıda anlatacaklarım başıma gelmeden önce kilom 85 idi. Biyoloji dersine girmeden yaşadıklarımı anlatayım.

Spor salonunda üstümü değiştirip antreman kısmına geldiğimde bir arkadaşımın barın altında kaldığını gördüm. 25 kilo ile alna triceps yaparken son tekrarı kaldıramamış ve ağırlığı göğsüne indirmiş. Beni gördüğünde yardım istedi ben de ani bir hareketle barı üstünden aldım. Tabi vücudum soğuk olduğu için, o anda tüm sırtım refleksle kasılmış ve kas spazmı geçirmişim. O an tabii ki anlamadım, sadece aniden meydana gelen ve birkaç saniye süren nefes alamama durumu ve keskin bir acı duydum. Ve belimden gelen bir "çıt" sesi. Kas spazmıyla beraber son diskimde fıtık başlangıcı meydana gelmiş. Aylar süren fizik tedavi ve yatakta kalma sürecinden sonra 61 kiloya düşmüştüm. Ve tabi artık çelik korseyle yaşamak durumundan hiç söz etmiyorum. 6 ay kadar önce tekrar başladım ve şimdi 73 kiloya çıktım.

Neden anlattım bunca şeyi; ben motosiklette sakatlanıp spora ara vermedim ama, sporda sakatlandığım için motosiklete ara vermek zorunda kaldım ve artık uzun sürüşler yapamıyordum. Hoş şimdi motosikletim olmadığı için hiç sürmüyorum o ayrı tabi :) arkadaşlarımın motosikletleri kullanığım zamanlarda da çok sık molalar vermem gerekiyor çünkü belimin ağrısı bazen dayanılmaz hale geliyor.

Son olarak siz siz olun, vücunuzun ne kadar formda olduğunu düşünürseniz düşünün, her daim hazırlıksız olduğunuzu varsayarak hareket edin, 25 kilo sakatlanmak için daha doğrusu kaslarınız için hafif bir kilo olabilir ama, bağlarınız için, eklemleriniz için çok ağır bir kilo olabilir hele ki soğukken.

Dehşete kapıldığım en önemli konu yeterli ısınmamak,Ben ısınma olarak şınav ve barfiks çekiyorum.Hem yeteri kadar ağırlığı görüyor vücut hemde bunları yaparken sakatlama riski yok gibi;sakatlananı ne gördüm ne duydum barfiks çekerken.Uzun süredir body yapan bazı adamlarda gözlemlediğim kadarıyla uyduruk ısınıyorlar.Açma germe temiz 10 dakika ısınıyorum.Bu arada geçmiş olsun demeyi unutmuşum inşallah sağlığına tamamen kavuşursun.

Motosiklete binmeden önce ısınıyor musunuz peki ? Soğuk olarak binince çok basit bir şekilde kendinizi sakatlayabileceğinizi biliyor musunuz ?

Hayır ısınmıyorum bir çok motorcuda ısınmıyor ama en azından açma germe yapacağım bundan sonra ve biraz nabız yükselteceğim.Şerefsizim aklıma gelmediydi?:)

Dehşete kapıldığım en önemli konu yeterli ısınmamak,Ben ısınma olarak şınav ve barfiks çekiyorum.Hem yeteri kadar ağırlığı görüyor vücut hemde bunları yaparken sakatlama riski yok gibi;sakatlananı ne gördüm ne duydum barfiks çekerken.Uzun süredir body yapan bazı adamlarda gözlemlediğim kadarıyla uyduruk ısınıyorlar.Açma germe temiz 10 dakika ısınıyorum.Bu arada geçmiş olsun demeyi unutmuşum inşallah sağlığına tamamen kavuşursun.

Teşekkür ederim.

Isınma konusu da ayrıca irdelenmesi gereken bir konu bence. Çünkü her sporun ısınma şekli farklıdır. Sizin yaptığınız sanırım en sağlıklı olanı. Ancak hacim kazanma amacındaki bir sporcu için kaslarını yormak ve girmek istediği ağırlığın altına girememekle sonuçlanabilir. Ben hocamın tavsiyesiyle o gün yapcağım hareketleri çok hafif kilolarla büyük kas grupları için 25-30 tekrar, küçük kas grupları ,için 15-20 tekrar yaparak bölgesel ısınmayla antremana başlıyorum. Hem önceden bir kerelik kanı gitmesi gereken bölgeye göndermiş yani kası uyarmış, hem de hafif ağırlıklarla çalışarak efor sarfetmemiş oluyorum.

Açma germe konusu halen üzerinde tartışılan bir konudur. Kimileri aktif açma germe hareketlerinin ilerleme sağlamak yerine gerilemeye sebep olduğundan bahseder. kimleri de pasif açma germe hareketlerinin yararlı olduğunu savunmaktadır. Ben açma germe yapmadan antreman yapıyorum. Çünkü gerilme hareketlerini yaptığım zaman kasın içi boşalmış gibi bir hissediyorum. Ve güçsüzleştiriyor beni.

Tabi söylediğim yöntem sadece benim vücut yapım için geçerlidir, hiç kimseye tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:
Eveet şu başlığı bi hortlatalım bakalım .

Boy 1.72
Kilo 65 (yaklaşık 3 senedir)

75 e çıkmam gerekiyor antremanlara başlıyorum yavaş yavaş.
Düzenli bi şekilde vücudun dengesini bozmadan ne kullanabilirim?

Tavsiye edeceğiniz ürünleri kullandıysanız detaylı yorumlarınıda marka fiyat ile birlikte eklerseniz sevinirim.

Nfs

Amino ya karşıyım.Uluslarası müsabakalarda temsil etmicekseniz kullanmaya gerek yok..Düzgün gıda,nizami spor...Fiziğe yakışan bi motor bence hayat budur....:cat:

Yemek yerken sıkılıyorum o derece ama yine doymuyorum.
3 senedir artmak bilmedi kilom, en azından karbonhidrat tarzında birşey olması mümkünmü?
Amino asit kullanmam hiçbir zaman.

Sitede her motorcunun bir gün mutlaka düşeceği şeklinde bir genel kanı var.
Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum.Sporunuzdan da,motorunuzdan da eksik kalmayın bence.Dikkatli ve defansif bir sürüş + tam korumayla doğru spor salonlarını doldurmaya :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar