Ben sizin endişenizin tam tersini yaşadım. 2004 yılından beridir bu sporu yapıyorum. Aşağıda anlatacaklarım başıma gelmeden önce kilom 85 idi. Biyoloji dersine girmeden yaşadıklarımı anlatayım.
Spor salonunda üstümü değiştirip antreman kısmına geldiğimde bir arkadaşımın barın altında kaldığını gördüm. 25 kilo ile alna triceps yaparken son tekrarı kaldıramamış ve ağırlığı göğsüne indirmiş. Beni gördüğünde yardım istedi ben de ani bir hareketle barı üstünden aldım. Tabi vücudum soğuk olduğu için, o anda tüm sırtım refleksle kasılmış ve kas spazmı geçirmişim. O an tabii ki anlamadım, sadece aniden meydana gelen ve birkaç saniye süren nefes alamama durumu ve keskin bir acı duydum. Ve belimden gelen bir "çıt" sesi. Kas spazmıyla beraber son diskimde fıtık başlangıcı meydana gelmiş. Aylar süren fizik tedavi ve yatakta kalma sürecinden sonra 61 kiloya düşmüştüm. Ve tabi artık çelik korseyle yaşamak durumundan hiç söz etmiyorum. 6 ay kadar önce tekrar başladım ve şimdi 73 kiloya çıktım.
Neden anlattım bunca şeyi; ben motosiklette sakatlanıp spora ara vermedim ama, sporda sakatlandığım için motosiklete ara vermek zorunda kaldım ve artık uzun sürüşler yapamıyordum. Hoş şimdi motosikletim olmadığı için hiç sürmüyorum o ayrı tabi

arkadaşlarımın motosikletleri kullanığım zamanlarda da çok sık molalar vermem gerekiyor çünkü belimin ağrısı bazen dayanılmaz hale geliyor.
Son olarak siz siz olun, vücunuzun ne kadar formda olduğunu düşünürseniz düşünün, her daim hazırlıksız olduğunuzu varsayarak hareket edin, 25 kilo sakatlanmak için daha doğrusu kaslarınız için hafif bir kilo olabilir ama, bağlarınız için, eklemleriniz için çok ağır bir kilo olabilir hele ki soğukken.