Ohooo ben ne diyorum sen sadece hangi kısmı alıyorsun, okuduğunu anlamak kısmını özellikle bir daha oku arkadaşım...
tekrar yazayım bari, gidilmez değil gidilir, yanlıştır ama gidilir, kafaya koyduysan her motorla gidilir, ama 1 günde gideceğim dersen, motor amacına uygun değil, sıkıntı risk yorgunluk hepsini beraber götürürsün, kaza yapma riskin yükselir, keyif değil bol acı alırsın, anladınmı arkadaşım, gideceksen 1-2 günde zamana yayarak dinlenerek gidersin, biz ne dyoruz farklı şeymi, basın 1 günde gidinmi? ille gideceğim diyorsan bu budur, bana göre gidilmez şahsen o motorla denemem bile, acı çekmeye niyetim yok, herşeyi kuralına göre yapmayı severim, isteyen gider, ben uyardım, dost acı söyler diye düşünün bari...
nasıl gidileceğini yazmışım zaten, başkasından nasıl yapılır yada tanıyın vs. tavsiyene ihtiyacım yok, sen oku o kısmı, birkaç kez, sana faydalı olsun bari...
otobana girmeyin, demişsin, evet gelişme var sende, dalgın birinin seni görmeyeceğini farkedincede iş işten geçeceğini, yada sert bir rüzgarda şerit sınırına yaklaştığında arkadan 200 üstü hızla gelen birinin temasıyla parçaparça olabileceğini biliyorsun galiba güzel....
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
bak farkındasın durumun, gidersin ama zor tehlikeli, örneğin güzel, tır sıkıştırınca.... otoyola uzun yola çıkacaksan motor adam gibi olacak, tır sıkıştıramaz seni, yani normal yolda seni sollayamaz, solluyorsa sen bisikletle gittiğini farzet, tırın beni sıkıştırması için benim çok yavaş gitmem, sollaması için izin vermem lazım, anlatmak istediğim şu, tır beni zaten sollayamaz izin vermem ve zaten yetişemez bile, uygun motordan kastım bu, bastınmı tırı bırak her türlü arabadan anında kaçacak kadar güçlü ve yola uygun motor olacak, araçlara başedecek ve çok rahat yeneccek motor olacak altında, şehir içi kısa mesafeler için yapılmış, hafif güçsüz motorla otobana falan çıkarsan arabaları bırak tırla kamyonla yavaş giden bu araçlar bile sana dert olur, basarsın aaa gitmiyor, bas 200 300 yap demiyorum, 100-110 git ama gerektiğinde kimseyi yaklaştırma, motor kullanırken gerektiğinde basıp uzaklaşmakta gerekir, ya önceden tahmin edip geride tedbir alırsın, yada baktın olmuyor basıp kaçmayı denersin, arası pek olmaz,bunlar anlık şeyler üstelik, bir anda olur yaptın yaptın... arası olursa kaza yapma ihtimalin çok fazla olur, aman diyim ...
tıs tıs kenardan gideyim dersen bu daha riskli, rüzgarı bile seni duman eder, uzun yola uygun motorla gidin dememin sebebi bu, yani heves uğruna riske girmeyin, birşey oldumu Allah korusun geri dönüşü olmuyor bu alette, lütfen dikkat edin, uzun yola çıkacaksanız benim tavsiyem isteyen uymaz kendi bilir, herşeyiniz motorunuzda sizde buna uygun olun, 125 likle falan denemeyin şunu, miletimizde yollarda zaten bir acaip, risk korkunç...
avrupaya bakın biraz, kaç örnek bulacaksınız bakalım, adamlar denemez bile, hevese değil oluruna bakalım, derdim bu...