kanunmu arıyorsun, yok kanun, hangi motorun ne için olduğunumu merak ediyorsun, kimseye sormana yada bana inanmana gerek yok, derdim de değil artık
Ben 40 ma yaklaşıyorum sevgili arkadaşım ehliyet almadan önceki motor tecrübemide sayarsak 30 yıla yakın bu motorun üstündeyim 2004 den beri bu forumdayım hesap et kaç yıl olmuş..
işin doğrusunu herkes biliyor kardeşim... bunun üstüne basarak burdan kendine bir arguman bir savunma haklılık çıkartmaya inatla çalışıp aklın sıra küçük hacimlileri yapamassınız demeye getiriyorsun yaparsın derken bile..
biz bunun doğru olduğunu söylemiyoruz anlamadığın yada anlamak istemediğin yer inatla burası..
Burası türkiye biz ne kadar senin tabirinle yanlış olsada riskli olsada motorun amacına uygun olmasada bunlar senin tabirlerin ... bu yola inatla çıkıcaklara madem çıkıcaksın bu yanlışın içinde bir doğru bulalımda en az riskle maksimum keyifle yanlışda olsa bir şekilde rahat yol yap derdindeyiz..
hala takmışın bir yanlış ve doğru vara.. herkes biliyor yanlışıda doğruyuda..
herkes bu ülkedeki motorsiklet fiyatlarınıda biliyor
herkes benzinin litre fiyatınıda biliyor
herkes trafik sigortası fiyatlarınıda biliyor
herkes ötv orantılarınıda biliyor
herkes mtv fiyatlarınıda biliyor
herkes bir lastiğin motor hacmi büyüdükçe binlerce tl tuttuğunuda biliyor.
bence sende bunları bilmiyorsun bilsen zaten inatla doğru budur yanlış budur diye tutturup durmassın.. bilsen ülkenin durumu bu halimiz bu ben bu insanlara yapıcı bir şekilde yardımcı olıyım derdin..
Tekrar ediyorum herkes senin bildiğini biliyor bu forumdaki tek zeki insan ne yazık ki sen değilsin ama insanlar türkiyenin ekonomik sosyolojik durumunuda biliyor..
250 c.c lik bugün bir motoru yürütmek bile bakımı lastiği mtv si trafik sigortası osu busu derken zaten çok ağır külfetlere patlıyor.. bu ülkede asgari ücret 1500 tl adam evinin kirasınamı versin boğazınamı versin diğer masraflarınamı para versin arada motorunamı bütçe ayırsın..
Böyle ülke koşullarında yaşıyan insanlara doğrusu bu yanlışı bu diyiceğine ki eminim o insanlar bile bunu biliyordur yani senin onlara bunu söylemen bir şeyde fazla ifade etmiyor.. yol göster yardım et muhalefet herkes olur en kolay işdir muhalefet olmak.. destek olmak zor işdir..
bu konuyu açan arkadaş için demiyorum ama sen nedesen ne laf etsen gene uzun yola çıkıcak insanlar.. ve o yoldan döndükden sonrada senin mesajlarına alıntı yapıp inanmayın bu adama ben 600 km 900 km yol yapdım gayette güzel yapdım bu adam öyle yazıyor sallıyor sıkıyor diyicekler.. bunu bu forumda 2004 den beri yüzlerce kez yaşadık gördük ..
Bak yukarda yazdığım benim başıma geldi bu forumda 2005 yada 2006 da 100cc lik miydi 70cc likmiydi unuttum neyse ya cup ya scooterdı çocuk istanbuldan kütahyayamı ne gidicekdi gitme o motorla çok riskli falan dedim gidemessin arızada verebilir küçük hacim sıkışır dedim.. neyse çocuk gitmiş gelmiş hatta bir iki fotoğrafda çekmişdi selenin üstüne kilim falan koymuş iki tane

) 2-3 ay sonra ben konuyu unutmuşum alıntı yapdı benim yazımı inanmayın arkadaşlara buna gayet rahat gidiliyor geliniyor hiç yorulmadım ben sadece şuunu bunu şöyle yapın butür insanlar moralinizi bozmasın kanmayın falan yazmışdı ..

) cevap bile yazmadım adam yapmış yolu neticede ne diyim..
bu bu tip ilk açılan konu değil Yıllardır her zaman senin gibi birileri gelir bu tip konularda doğrusu bu yanlışı bu kitapda yazan şu google bak git firmaların sitesine bak gir şurada ne yazıyor ona bak falan diyor zaten.. yazdıkların bile yeni şeyler değil..
yoksa sen hala tutturursun bir şarkı açarsın sitelere bakarsın bilgilere dersin çıkarsın otobana bakarsın tabelaya der der durursun sen bunları derken bile birileri küçük hacimli motorlarıyla uzun yola çıkmaya devam eder..
şu uzun yol otobana şehirler arası yola çıkarsın olayınada geliyim e-5 de şehirler arası yoldur temde .. ben kumburgaza arasıra yazları teyzeme giderim otoyola giriyorum oraya gitmek için ama kumburgaz bana uzun yol gelmiyor keza selimpaşa hatta saraya bile ara sıra gidiyorum buralar bana uzun yol gelmiyor istanbula çok yakın..
Kısaca yapıcı ol kardeşim yol gösterici ol kardeşim yıkıcı ve muhalefet olmak ve bunu literatüre göre ben yapıyorum deyip etik kuralları kendine kalkan olarak kullanıp yapmak doğru bir şey değil.. Tekrar ediyorum Türkiye Realitesi çünkü bam başka..